fbpx
marți, aprilie 16, 2024

ARTdealul – festivalul de terapie prin artă revine cu a IV-a ediție

Share

Asociația Impuls for Community organizează cea de-a IV-a ediție a festivalului ARTdealul, festival incluziv de terapie prin artă dedicat întregii familii, copiilor și tinerilor, în 1 și 2 iunie, în Parcul Central – zona hamacelor/Cluj Arena.

Prima zi de festival, 1 iunie, este dedicată, în special, copiilor și familiei și va începe de la ora 15:00, urmând ca cea de-a doua zi – dedicată tinerilor să înceapă de la ora 11:00. În ambele zile, au loc activități dedicate atât copiilor, cât și tinerilor.

Ajuns la ediția din 2019, festivalul ARTdealul oferă accesul liber la multe ateliere de terapie prin artă, dar și de educație non-formală dedicate copiilor și tinerilor studenți sau elevi, precum și la activități de relaxare pentru întreaga familie. Printre acestea se numără activități și ateliere specifice precum: pictură liberă, crafts corner, interacțiune și terapie asistată de animale, meditație și meloterapie, yoga, educație financiară, spectacole de teatru și magie, workshop de henna, eye contact experiment, seri de film și concert în aer liber, dar și o zonă de relaxare dedicată lecturii și networking-ului în natură.

Festivalul ARTdealul are ca principal sponsor Kaufland prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Festivalul ARTdealul a devenit, din 2019, baza unui întreg proiect non-profit desfășurat pe două luni, axat pe terapia prin artă, educație non-formală și artă digitală. Proiectul ARTdealul a debutat cu un curs introductiv în arta dansului latino, în 6 aprilie 2019 continuând cu un workshop de fotografie și un bootcamp de artă digitală. Seria evenimentelor va continua cu evenimentul principal – festivalul ARTdealul și se va finaliza în 8 iunie 2019,  cu o conferință în aer liber. Proiectul dorește să crească nivelul de responsabilitate și de empatie în rândul comunității clujene prin crearea de activități accesibile atât persoanelor cu, cât și fără dizabilități.

Asociația Impuls for Community se ocupă de trei ani de organizarea festivalului ARTdealul, organizat inițial ca proiect de facultate, în anul 2016, de un grup de studenți de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj, din care a făcut parte unul dintre fondatorii Impuls for Community, George-Gabriel Jurma. Evenimentul a fost creat cu scopul de a le oferi copiilor oportunitatea de a beneficia de terapie prin artă.

Impuls for Community este, în prezent, o organizație non-guvernamentală, care promovează educația prin inițiative creative, în rândul comunității clujene, și care instruiește tineri în domeniul organizării de evenimente.

Alți parteneri ai festivalului ARTdealul sunt: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Federația Tinerilor din Cluj, Asociația Dog Assist, Asociația pentru protejarea animalelor NUCA, Cinemobilul, RATIO, Omnipass, ASUAD, ASB, Monitorul de Cluj, Cluj.com, Cluju.ro, I like Cluj.

Ultimele articole

Alte articole