fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024

2500 de alergători au colorat centrul Clujului la The Color Run Night

Share

Străzile din centrul Clujului au îmbrăcat sâmbătă seara o haină plină de culori vii și au vuit de muzică bună, energie și distracție cu ocazia The Color Run Night Cluj-Napoca powered by DERO, eveniment care a adus la start peste 2500 de oameni de toate vârstele, cu toții mânați de un singur gând: pasiunea pentru mișcare.

Distracția a început cu ceva mai mult de o oră înainte de primul start pe traseu, când alergătorii au ajuns în zona de eveniment unde au fost așteptați cu muzică și o rundă energică de încălzire. Dar cum The Color Run înseamnă în primul rând ”Happiest 5k on the Planet”, încălzirea a fost asezonată cu mult dans și mai ales multe poze făcute și postate în social media de cei care au dorit să împărtășească cu prietenii bucuria unui stil de viață sănătos în care mișcarea este printre cele mai bune metode de a petrece timpul liber.

După cinci kilometri cu multă pudră fluorescentă, culoare și spumă, mai devreme sau ceva mai târziu toți cei peste 2500 de alergători au revenit în Piața Unirii, acolo unde petrecerea a continuat și o nouă rundă de poze a început la photobooth-urile instalate în zona de eveniment. Fie că a fost vorba de copii ce încă nu au nici măcar grija primei zile de școală, adulți pasionați de mișcare sau profesioniști în domeniu, toată lumea a intrat în jocul culorilor.

„E prima oară când sunt aici și am venit pentru că m-a provocat juniorul. Am venit cu el. Cândva eram sportiv, mi-a fost dor de acele vremuri și de câteva luni am început să alerg din nou. E un loc bun să faci asta, pentru că aici e un adevărat show, cu multă veselie”, a spus  imediat după cursă Atilla, care a venit la The Color Run Night alături de finul său, Ervin, alergător de performanță și, implicit, un mare iubitor de mișcare.

Ervin și nașul său, Atilla, s-au redescoperit la The Color Run partea distractivă a unei activități care pentru ei reprezintă o carieră

„Te simți mai bine când e atât de distractiv. Sunt atlet de performanță, dar astfel de evenimente sunt relaxante pentru mine. Când mă antrenez, lucrurile sunt serioase, dar recunosc că mi-ar plăcea ca și la competiții să fie măcar la final o poartă cu pudră”, a spus Ervin.

Cel mai așteptat moment al serii a fost cel în care publicul a putut gusta din magia conceptului The Color Run Night: mii de plicuri cu pudră colorată au adus în Piața Unirii un spectaculos nor de culoare.

„A fost o experiență extraordinară pe care o recomand tuturor. E prima dată când am venit, dar nu și ultima. Nu mă așteptam să fie atât de distractiv”, a spus Adi, unul dintre „debutanții” la The Color Run.

Adi (foto dreapta) și partenerul său de alergare, Andrei (foto stânga) au participat pentru prima dată la The Color Run

The Color Run™ este cunoscută ca fiind drept ”Happiest 5k on the Planet” – și reprezintă o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea.

Axată mai puțin pe timpii de alergare și mai mult pe distracție, The Color Run™ este o cursă necronometrată de 5 kilometri, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

Evenimentul a debutat in 2011, în Statele Unite ale Americii, și în 2014, în România. Doar în 2015, peste 5 milioane de alergători au luat startul în peste 225 de evenimente din peste 50 de țări

Ultimele articole

Alte articole