fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024

Debut ratat pentru România în meciul cu Cehia de la Eurobasket

Share

O repriză au sperat fanii baschetului pentru un debut cu victorie din partea României, tricolorii fiind în cele din urmă învinși cu 83-68 de naționala Cehiei la care Tomas Satoransky a fost liderul dorit de fanii adversarei. În celelalte partide din grupă, Spania a trecut la pas de Muntenegru în timp ce Ungaria a pierdut la mare luptă partida cu Croația pentru care duo-ul NBA Saric&Bogdanovic a reprezentat principalul atu.

 

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

 

Surpriza nu a venit

Oricât de mult au sperat jucătorii și fanii Români, Cehia nu a putut fi învinsă în partida de debut a României la Eurobasket. Chiar dacă la pauză diferența era de doar două puncte în favoarea adversarilor, tricolorii au cedat în cele din urmă inițiativa. „Vulturii” au început tare și apărarea a funcționat la multe dintre atacurile conduse de starul Tomas Satoranski. Cățe și Mandache au blocat culoarele spre panoul României, iar Paliciuc l-a ajutat cu contribuția ofensivă pe liderul Vlad Moldoveanu. Totul s-a năruit după pauză, când timp de 6 minute România nu a marcat nici un punct și a primit 10. Nimic nu a mai mers în apărare, iar Hruban și Satoransky au marcat din toate poziții. În sfertul 4, cehii au ținut România la 15-5, scorul final fiind 83-68 pentru oaspeți. De la România s-a remarcat Vlad Moldoveanu cu 24 de puncte și 8 recuperări, în timp ce conducătorul de joc al lui Washington Wizards a avut 23 de puncte, 13 recuperări și șase pase decisive. Paliciuc a fost singurul jucător din tabăra României care a mai reușit să treacă de borna de 10 puncte, marcând până la final 12 puncte.

 

Mai jos, video-ul FIBA cu cele mai tari momente ale lui Tomas Satoransky.

 

Ungaria 58-67 Croația

Absența jucătorului Barcelonei, Hanga Adam, ar fi putut face diferența pentru echipa Ungariei, care până în sfertul patru a ținut în șah vedetele Croației. Dario Saric (15 puncte) și Bojan Bogdanovic în zi de grație (23 de puncte și 7 recuperări) au fost în esență singurele „motoare” ale Croației, care a izbutit victoria deși nu a avut o zi strălucită. Centrii ex-iugoslavilor au avut momente copioase de absență, permițându-le uriașilor Ungariei să strângă un total de 21 de recuperări ofensive. Lipsa lui Hanga și experiența croaților au fost transpuse pe tabelă în sfertul patru, când Croații au luat frâiele meciului și au anulat avantajul de un punct al Ungariei, câștigând cu 67-58.

Spania 99-60 Muntenegru

Înaintea meciului cu Spania, pivotul muntenegrean Nikola Vucevic declara că preferă varianta în care începe turneul cu cel mai greu adversar, pentru a se putea apoi concentra pe meciurile cu adevărat accesibile pentru el și echipa lui. S-a întâmplat exact cum anticipau mulți, spaniolii defilând în partida cu Muntenegru. Vedetele nu au stat mult pe parchet, Pau Gasol ieșind după mai puțin de 20 de minute, timp în care a reușit să marcheze 10 puncte și să devină astfel al doilea marcator al competiției, după francezul Tony Parker. Muntenegrenii nu au forța nici ei, Vucevic fiind cel mai bun om al unui meci în care Spania a avut 65% de la trei puncte iar Sergio Rodriguez a izbutit să distribuie 10 pase decisive și să marcheze 7 puncte în doar 13 minute jucate.

Ultimele articole

Alte articole