fbpx

Avancronică| România se pregătește de duelul incendiar cu Ungaria, de la Eurobasket

FOTO: FIBA

Ziua de marți este cea mai importantă zi de la Eurobasket pentru Vulturii României, care vor întâlni de la ora 20.30 echipa Ungariei în ceea ce se anunță o partidă cu o atmosferă de zile mari. Peste 3000 de suporteri maghiari și-au anunțat prezența la un meci decisiv pentru calificare atât în cazul României, cât și în cazul Ungariei.

 

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

 

Cu trei înfrângeri consecutive, dar cu multe momente în care au arătat că se pot lua la trântă cu marile puteri baschetbalistice ale Europei, jucătorii României speră ca meciul cu marea rivală Ungaria să le aducă prima victorie de la acest Campionat European. Vlad Moldoveanu are medii de 17,7 puncte și 6,7 recuperări, fiind liderul echipei antrenate de Marcel Țenter, în timp ce ungurii pare că l-au recuperat complet pe starul Barcelonei, Adam Hanga, care în partida cu Cehia a marcat 31 de puncte și a mai strâns 8 recuperări și 8 pase decisive.

Românii știu că nu au nimic de pierdut și abordează partida cu Ungaria ca fiind una ce poate crește șansele unei surprize nesperate: dacă înving Ungaria, Vulturii pot spera la calificare până la ultimul meci, când ar trebui să câștige și cu Muntenegru.

„Nu avem nimic de pierdut și vrem să câștigăm. Încercăm să batem Ungaria”, a declarat Kuti Nandor după partida de luni cu Spania.

După victoria de luni cu Cehia, prima după 48 de ani pentru Ungaria la un Eurobasket, jucătorii maghiarii sunt cu moralul la cote înalte și simt oportunitatea de a obține o calificare istorică în meciul cu România, la care ar urma să ajungă peste 3000 de fani maghiari.

„Trebuie să câștigăm cu România pentru că asta e condiția pentru a ne califica. Va fi un meci foarte greu și știu asta. Trebuie să înțelegem că deși am câștigat cu Cehia, meciul cu România este cel mai important. Va fi un joc fizic, va fi multă presiune, ei știu cum să se apere la noi. Mă bucur că meciul va fi ultimul al zilei și avem timp să ne odihnim. Trebuie să batem”, a explicat Adam Hanga, jucătorul de la FC Barcelona.

„Meciul cu Cehia a fost doar primul pas și trebuie să luptăm la fel în meciul cu România dacă vrem să mergem mai departe. Vom fi pregătiți și vom juca agresiv. Avem un public minunat care ne ajută mult cu această atmosferă. Sper ca la meciul cu România să fie mai mulți și chiar mai gălăgioși decât românii”, a spus și Akos Keller, extremă de forță în echipa Ungariei.

FOTO: FIBA

Cehia-Muntenegru

Primul meci al zilei va fi cel dintre Muntenegru și Cehia. În timp ce muntenegrenii vin după o partidă în care Tyrese Rice avea șansa de a marca aruncarea decisivă în partida cu Croația, cehii nu au mai mișcat nimic după victoria din primul meci cu România. Satoransky înregistra atunci 20 de puncte, 13 recuperări și 6 pase decisive, dar a dispărut în misiune în partidele cu Spania și Ungaria. Ambele echipe au câte o victorie, însă muntenegrenii sunt mai liniștiți: dincolo de a fi favoriți în partida cu Cehia, ultimul lor meci este cu România, unde calculele îi arată drept câștigători fără prea mari emoții. Cehia în schimb va mai juca cu Croația, iar fără încă o victorie din două meciuri, calificarea este imposibilă.

Spania-Croația

Pau Gasol vs Bojan Bogdanovic este un duel mutat de pe parchetul din NBA în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Croații nu au jucat cel mai strălucit baschet și s-au bazat mai mult pe vedetele Dario Saric și Bojan Bogdanovic, însă chiar și-așa au trei victorii din tot atâtea meciuri. De cealaltă parte, Campioana Europei s-a distrat până acum și nu a avut emoții în Grupa C. În trei meciuri, ibericii au fost conduși în total doar 59 de secunde, chiar în meciul cu România pe care în cele din urmă l-au câștigat la o diferență de 41 de puncte. Cine câștigă acest meci va câștiga grupa, însă meciul se anunță unul deosebit de spectaculos, în condițiile în care loturile celor două echipe propun nume mari ale baschetului european cum sunt Pau și Marc Gasol, Roko Ukic, Luka Zoric, Juan Carlos Navarro sau Bojan Bogdanovic.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite