fbpx
joi, aprilie 25, 2024

Cum ne îngrijim pielea vara? ☀️ Specialiștii Ivatherm recomandă

Share

Vara pielea are nevoie de o îngrijire mai atentă. Așa cum poate stiți deja, radiațiile solare ultraviolete UVA și UVB sunt nocive și 90% din simptomele îmbătrânirii premature ale pielii sunt cauzate de expunerea neprotejată la soare.

Pentru a vă proteja pielea de efectele nedorite ale razelor solare, specialiștii Ivatherm au creat o gamă specială de produse dermatocosmetice, denumite Sunlight.

În felul acesta, cu rutina de îngrijire potrivită, sigura noastră „grijă” va fi să ne bucurăm de vară și să ne relaxăm la soare. În intervalul orar recomandat de medicii dermatologi, desigur. 🙂

Am adresat mai jos câteva întrebări care ne vor ajuta să înțelegem mai bine cum ne influențează vara tenul. Vrem să iți ușurăm accesul la cosmetice pe care să le poți folosi pe timpul verii și nu numai – folosește codul ILOVECLUJ25 pe www.ivatherm.ro până pe 15 iulie și ai parte de 25% discount la toate produsele Ivatherm*.

Care sunt particularitățile fiecărui tip de ten vara?

Toate tipurile de piele (normală, uscată, grasă sau mixtă) sunt supuse acțiunii nocive a
radiațiilor solare, toate putându-se “arde”, însă bineînțeles, persoanele cu pielea alba și foarte albă sunt mai predispuse la arsuri solare. 

Pe timpul verii, toate cele 4 tipuri de piele mai pot suferi fenomenul de deshidratare, chiar și
pielea grasă se poate deshidrata și să semene cu o piele uscată. De aceea, vara, toate tipurile de piele au nevoie de protecție solară precum și de hidratare.

Cum ne afectează soarele pielea?

Expunerea prelungită, la ore nepotrivite, fără protecție la radiațiile solare, pe termen scurt duce la inflamație și arsuri, iar pe termen lung poate conduce la îmbătrânirea prematură a pielii, cel mai grav efect fiind cancerul de piele.

Trăim într-un volum mare de radiații, de la cele mai inofensive precum undele radio sau
microundele, până la unele foarte nocive. Radiațiile solare fac parte din cele nocive și se împart în Radiații Infraroșii (IR), Lumina Vizibilă (din care cea mai cunoscută este “lumina albastră” și Radiațiile Ultraviolete (UV).

Fiecare are diferite efecte asupra pielii, cele IR determină fenomenul de încălzire profundă a pielii cu inflamție și alterarea dermului. Radiațiile vizibile sunt cele mai pașnice dar de curând s-a constatat că și ele, cu precădere lumina albastră, pot accelera fenomenul de foto-aging (îmbătrânire prematură).

Cele mai cunoscute ca fiind nocive sunt radiațiile UV. Acestea se împart în radiații UVB =
Burning (arderea pielii), cu distrugere de ADN și radiații UVA = Aging (îmbătrânire), cu
distrugerea calității dermului prin stres oxidativ și radicali liberi. De altfel, în ultimul timp, din cauza modificărilor climatice, soarele e mult mai prezent și periculos și asistăm la o creștere a cazurilor de cancer de piele, în speță melanomul malign.

Ce nu ar trebui să ne lipsească din trusa de machiaj vara?

Să nu plecăm din casă pe timp de soare fără ca în prealabil să folosim o cremă hidratantă, urmată de o cremă cu protecție solară. Preferabil să aplicăm protecția solară cu 15 minute înainte de expunerea la soare. De asemenea, dacă vorbim de trusa de machiaj, putem folosi un fond de ten cu SPF.

Cum ne putem bucura de soare fără să ne lezăm pielea? Ce înseamnă „soare în moderație”?

Fără să mergem în extreme așa cum ar menționa unii dermatologi, cea mai indicată soluție și la îndemâna tuturor este să ne protejăm cu cremă de protecție solară foarte ridicată (SPF 50+).Pentru protecția pielii feței, ideale sunt pălăriile cu boruri largi, ochelarii de soare și cremă cu protecție 360 de grade, adică impotriva radiațiilor IR, VIZ, UV.

Pielea corpului poate fi protejată inclusiv cu haine care au în construcția lor SPF.

Alt truc este evitarea orelor când soarele este arzător (10:00 dimineață până la 16:00 după-
amiază).

Alte greșeli frecvente în ceeea ce privește protecția pielii pe timpul verii constau în faptul că ne dăm cu cremă pe față, dar uităm să aplicam și pe gât în spate și, mai ales, nu protejăm urechile. Purtăm sandale, dar uităm să dăm cu cremă cu SPF și ne trezim cu arsuri.

De ce protecția solară trebuie purtată în orice anotimp?

Rutina de protecție a feței constă în hidratare și protecție solară. Ne protejăm pielea tot timpul anului atunci când avem soare și expunerea este prelungită, nu doar vara. Unele dintre cele mai serioase arsuri solare, în special ale feței, au loc iarna când soarele se reflectă din zăpadă și arde pielea.

De aceeea trebuie să ne schimbăm comportamentul și să ne protejăm tot timpul anului!

De reținut

  • Lumina soarelui este sursa principală de vitamina D, dar când expunerea este îndelungată și fără protecție, apar semne premature de îmbătrânire a pielii. 
  • Loțiunea de protecție solară trebuie utilizată în fiecare zi, indiferent de anotimp.
  • Reaplicarea constantă a cremei de protecție solară este la fel de importantă ca aplicarea acesteia.
  • Pentru o protecție optimă, specialiștii recomandă să reaplici crema cu SPF la interval de 2 ore, când expunerea la soare este îndelungată.
  • Chiar și persoanele cu tonuri de piele mai închise trebuie să utilizeze protecție solară.

Și nu uita de codul ILOVECLUJ25 care îți oferă 25% discount la toate produsele comandate pe www.ivatherm.ro*

*discountul nu se cumuleaza cu alte reduceri sau cupoane.

Ultimele articole

Alte articole