Ești student? Află care sunt aplicațiile care îți fac viața mai ușoară

0

Marile centre universitare din România au devenit, începând din luna octombrie, noua „casă” pentru zeci de mii de studenți. București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, sunt orașe efervescente și pline de viață, un adevărat magnet pentru tinerii din toată lumea, care vin pentru a studia.

Evenimentele, spectacolele care au loc în oraș, universitățile de top tot mai bine cotate, atât de studenții din țară, cât și de cei din afară, sunt câteva dintre argumentele pozitive care sunt luate în calcul de cei care aleg să-și facă studiiile, în următorii ani, în oraș.

Stailer, aplicația care te trimite direct la salon

Viața unui student la început de drum, mai ales într-un oraș mare, nu este lipsită de provocări. Dar, în zilele noastre există aplicații pentru aproape orice, iar acest lucru poate face viața unui tânăr student nu doar mai ușoară, ci și mai ieftină, mai sigură și mai distractivă. Tehnologia a devenit un aliat chiar și când vine vorba de o programare la tuns, coafat, manichiură și pedichiură sau îngrijire corporală.

Totul este mult mai simplu acum și fără bătăi de cap datorită Stailer.ro, una dintre cele mai utile și utilizate platforme de rezervări online care vă ajută să găsiți salonul de înfrumusețare ideal. 

Tot ceea ce trebuie să faceți este să vă instalați aplicația, apoi să căutați beauty center-ul la care doriți să mergeți, stilistul, bărbierul sau serviciile de înfrumusețare care vi se potrivesc. Stailer afișează clienților toate saloanele disponibile bazate pe tip de serviciu, sex, ziuă și oră.

În primul rând, le recomandăm studenților să își descarce aplicația Stailer din AppStore sau MagazinPlay și să testeze, pe rând, serviciile mai multor saloane din orașul lor. 

Sunt saloane care se remarcă pe zona de frizerie, altele sunt recunoscute pentru calitatea serviciilor de manichiură sau make-up. Alegerea le aparține, însă e important să citească și recenziile altor utilizatori atunci când aleg să se programeze la un salon nou. 

Aș menționa standardele ridicate ale saloanelor partenere, astfel studenții se pot programa cu încredere pentru că vor beneficia cu siguranță de cele mai bune condiții, fie că discutam de curățenie sau ambianță, ori de calitatea serviciilor”, explică Bogdan Clipici, Chief Business Officer și cofondator Stailer.

Stailer este un start-up 100% românesc care a pornit la nivel local după ce fondatorii acestuia au observat un trend puternic în zona de digitalizare, identificând în acel moment o oportunitate pentru a dezvolta un business scalabil prin tehnologie și prin marketing digital în industria de beauty. Odată cu tendințele clienților de a se muta în online, a apărut și nevoia de a avea acces la agregatoare de servicii care să le ofere pe loc și în timp real acces la servicii de calitate, validate și un proces de comandă prietenos.

În cadrul platformei Stailer se regăsesc acum peste 1.000 de saloane de înfrumusețare din toate județele din România, dar și din afara țării, din Ungaria și Turcia.

Discounturi pentru studenți, la înfrumusețare

Conform unui studiu recent legat de tendințele în beauty din acest an pentru tineri, una din cinci persoane din generația Z vrea să devină vedetă. Aproape toți tinerii petrec peste două ore pe zi pe diverse platforme online precum TikTok, Instagram sau YouTube. 

O explicație ar fi că tinerii sunt puternic influențați de tendințele din social media. Aceștia vor să își exprime personalitatea alegând coafuri, tunsori sau machiaje cât mai autentice.

Apetitul studenților pentru serviciile de înfrumusețare este foarte ridicat, în special în marile centre universitare, ca București, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași. Tinerii sunt interesați să testeze saloane noi, în special cele cu prețuri accesibile. Multe saloane partenere Stailer au deja oferte, discounturi de până la 50% și pachete promotionale atractive dedicate studenților, în special pe categoriile tuns bărbați, coafor și manichiură-pedichiură”, mai spune antreprenorul.

Mobilitatea urbană, mai facilă ca niciodată, cu ajutorul tehnologiei

În ceea ce privește mobilitatea urbană, când ești student și locuiești într-un oraș mare, fiecare minut petrecut în trafic contează. Un mare plus al zilelor noastre îl reprezintă alternativele la mijloacele de transport convenționale. Acum, deplasarea dintr-un punct în altul al orașului, sau până la facultate, poate fi făcută mult mai ușor și mai confortabil cu ajutorul firmelor de taxi Uber și Bolt. 

O dată instalată aplicația companiei favorite, studentul nu mai trebuie decât să facă o comandă unei mașini. Localizarea se face mult mai ușor, se poate aproxima timpul până la destinație, valoarea călătoriei și poți afla în câte minute ajunge mașina la tine.

Segmentul serviciilor de transport alternativ este acoperit de doi jucători importanți: Uber și Bolt. Acestea sunt operaționale în majoritatea orașelor mari din România și operează o mare parte din cursele urbane cotidiene. 

Serviciile de ride-hailing cum sunt acestea denumite, au apărut ca o alternativă la serviciile convenționale, de tip taxi, diferențiindu-se față de acestea prin anumite caracteristici: utilizarea unei platforme digitale, modalitățile de comandă și plată, dinamica de tip „peer-to-peer”, tariful dinamic stabilit prin algoritmi în funcție de condițiile pieței sau sistemul de review-uri.

Uber este o formă alternativă de transport urban. Reprezentanții companiei americane susțin că pun accent pe calitatea serviciilor și satisfacerea clienților, ceea ce ar putea reprezenta o alternativă fericită la taxiurile clasice. Aplicația mobilă poate fi instalată pe orice smartphone. Astfel, pasagerii au posibilitatea să se conecteze cu șoferii Uber dispuși să ofere contra cost servicii de transport urban.

Bolt este un alt serviciu de transport de persoane, disponibil în mai multe orașe din România și reprezintă încă o alternativă la serviciile tradiționale. Compania susține transportul urban modern și funcționează după aceleași principii ca Uber, unul dintre principiile acesteia făcând referire la faptul că majoritatea deplasărilor în oraș nu necesită folosirea mașinii personale. Unul dintre sloganurile Bolt este „Cel mai rapid și accesibil mod de a te deplasa“.

Piața de delivery, un serviciu tot mai solicitat

Și piața livrărilor de produse alimentare este în creștere în România și devine un motor economic important pentru restaurante, lanțurile de hipermarketuri și nu numai. Chiar și după ridicarea restricțiilor, online-ul a rămas un canal favorit de aprovizionare, avantajul fiind că este rapid și confortabil, în special pentru tineri.

Vă propunem două dintre cele mai mai utile aplicații care pot fi folosite pentru delivery.

Glovo este un markeplace online care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească diverse bunuri, cu ajutorul unei aplicații de mobil. După ce descărcați aplicația în telefonul mobil puteți să vă comandați cam de toate prin Glovo. Mâncare direct de la restaurante, produse alimentare de la supermarket, flori, produse farmaceutice, cadouri și multe altele. Practic, aplicația îți oferă acces la o gamă largă de servicii de livrare. Un avantaj al acestei este interfața sa simplă, fapt care o face foarte ușor de utilizat.

Tazz by eMag este o altă platformă de delivery utilă când vine vorba de cumpărături livrate până la ușa casei tale. Aplicația poate fi descărcată atât din Google store, cât și din App store, iar serviciile sunt disponibile și online pe tazz.ro. Clienții pot comanda fie de pe site, fie din aplicația mobilă, mâncare, cumpărături zilnice, medicamente, produse de beauty și curățenie, electrocasnice, echipamente sportive, dar și cărți, flori sau produse pentru animale.

Care este aplicația ta favorită? Lasă-ne răspunsul tău într-un comentariu mai jos. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.