fbpx

Pentru o viata echilibrata, consumati Zamburi

Proiectul Zâmburi ( poveşti scurte pentru oameni mari sub formă de felicitări ilustrate) s-a născut într-un spaţiu intim: în camera unui cuplu conjugal. Ea? Probleme cu somnul. El? Medic cu un talent ascuns (până de curând) de povestitor. Aşa a început terapia Adrianei: una de…născociri. Scurte. Adriana adormea cu sfârşitul poveştii pe pleoape iar a doua zi se gândea mereu la poveste.

S-au adunat multe nopţi în acest ritm, până când, în iulie, Storience (agenția de branding condusă de cei doi soţi –Ştefan şi Adriana Liuţe) urma să împlinească  un an. Aşa că s-au apucat înainte cu o lună să le pregătească invitaţilor 40 de felicitări originale. Ştefan le-a scris -pe unele reconstituindu-le din amintirile atâtor nopţi, pe celălalte compunându-le pe loc, Adriana le-a editat şi invitaţilor li s-a servit un cadou aparte. Doar că lucrurile nu s-au oprit aici -poveştile se potriveau mult prea bine împreună și parcă-și cereau dreptul de a fi puse într-o carte.

Aşa a intrat în scenă ilustratorul clujean Dan Dulău, pe care soţii l-au rugat să creeze coperta. Dar lui Dan i-au plăcut prea mult poveştile să se limiteze la copertă. În cele din urmă, complet ilustrate, cele 40 de poveşti au ajuns sub ochii celor de la Cărtureşti. Acolo s-au copt Zâmburii în forma lor finală: felicitări ilustrate cu poveşti la interior, ce pot fi cumpărate la bucată într-un plic cu nas bombat şi zâmbet şui, sau la set complet de 40 într-un biblioraft decorativ sub forma unui acordeon. Ştefan le-a găsit un nume: Zâmburi, adică sâmburi de zâmbet.

Nici nu vă închipuiţi câtă ingeniozitate şi umor zace în condeiul lui Ştefan. Nu i-am putut găsi scrisului vreun corespondent, nu seamănă cu nimic din ce-am citit până acum. Şi da, sunt poveşti scurte (3-4 paragrafe consistente) pentru oameni mari. Aşa că, zâmbiţi când ajungeţi la librărie: aveţi cel mai fain cadou de făcut sau de primit, fie că alegeţi doar una dintre cele 40 de poveşti, fie că le cumpăraţi la set.

foto: Dacian Groza

Cine are probleme cu somnul, să-şi găsească un soţ/o soţie cu zâmburi în mână, că acum se găsesc pe toate rafturile (de la Cărtureşti)!

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite