fbpx
duminică, mai 19, 2024

Empero by Mobiprod, producătorul român de mobilier care a amenajat unele dintre cele mai emblematice localuri din Cluj 

Share

Interiorul unui spațiu este întotdeauna bine definit și construit în funcție de personalitatea și povestea fiecărui individ, iar producătorul clujean Empero by MobiProd știe totul despre importanța amenăjării corespunzătoare și a mobilei personalizate. Cu o experiență vastă de mai bine de două decenii pline de proiecte și colaborări cu succes, Empero by MobiProd se mândrește cu un portofoliu de proiecte de mobilier custom realizate la cel mai înalt nivel de calitate, construite mereu cu pasiune și cea mai mare atenție la detalii.

Punând la dispoziție mai bine de două decenii de experiență și servicii impecabile pentru realizarea pieselor de mobilier, producătorul Empero by MobiProd devine opțiunea ideală pentru designerii plini de ambiție ce doresc să își aducă la viață viziunea, până la cel mai mic detaliu.

Recent, am avut oportunitatea de a discuta cu reprezentanții Empero by MobiProd și am povestit despre tot ce înseamnă mobilă personalizată și esența brandului.

Cum a început povestea Empero by MobiProd?

Producția de mobilier MobiProd a început în anul 1992, iar de atunci am evoluat și ne-am transformat în compania care suntem astăzi. Trecerea de la producția de corpuri de mobilier mai simple, la proiecte complexe de genul amenajărilor de restaurante, hoteluri de lux sau mobilarea de vile/penthouse-uri cu pretenții cu totul deosebite, a venit natural în tranziția noastră, iar treptat nivelul de complexitate al produselor și capacitatea de producție au crescut. Odată cu acest pas, în mod firesc, numărul de angajați a crescut, iar dotările tehnice au fost adaptate noilor cerințe.

Începând cu anul 2014, activitatea s-a grupat sub umbrela noului brand Empero by Mobiprod, iar în prezent activitatea se desfășoară pe o suprafață de producție de aproximativ 2,500 mp, în 3 hale. 

Așadar, în ultimii 6 ani activitatea noastră s-a concentrat în principal pe producția de mobilier de lux pentru hoteluri, restaurante, dar și pentru sectorul rezidențial de lux, iar datorită perseverenței și a efortului constant depus de a deveni cei mai buni producători, avem acum posibilitatea de a executa cele mai complexe piese de mobilier. Pe lângă acestea, avem și un departament de tapițerie, ce ne permtie să completăm aria de servicii și în această zonă.

Care este procesul din spatele producției? Cum decurge un proiect de la început și până la finalizarea pieselor de mobilier?

Totul începe cu momentul în care primim o nouă comandă. 

Echipa tehnică realizează de fiecare dată releveul și măsurătorile în spațiul ce urmează a fi mobilat. Urmează execuția proiectului tehnic, 3D, în cele mai mici detalii. Odată ce acesta e finalizat și validat de către designer/arhitect/beneficiar, se trece la execuția efectivă a pieselor de mobilier. O etapă esențială este partea de montaj, acolo unde fiecare detaliu devine vital pentru reușita proiectului, iar echipa noastră de profesioniști se asigură întotdeauna că această parte este impecabil finalizată. Practic, nu plecăm din spațiu până nu este totul pus la punct și până când totul arată desăvârșit.

Care este importanța materialelor utilizate?

Utilizarea materialelor calitative este vitală în procesul nostru, deoarece acestea reprezintă fundația de la care pornim construcția conceptului. Dacă acestea nu sunt potrivite cerințelor clientului sau nu prezintă cele mai bune caracteristici pentru proiectul ales, proiectul nu va decurge fluid încă de la primele momente. Este necesară alegerea doar a celor mai bune materiale, ce ne permit realizarea pieselor de mobilier conform viziunii și ideii inițiale. 

Realizăm piesele de mobilier din lemn masiv (stejar, nuc american, fag, frasin, paltin, toulipier, etc.), MDF furniruit, MDF vopsit și polisat, dar și din materiale compozite (Corian, Hi Macs, Kerrock) sau HPL compact.

Care a fost cea mai mare provocare? Câte proiecte ați realizat cu succes?

Fiecare proiect în parte devine o provocare datorită faptului că piesele sunt unice și personalizate, însă de-a lungul timpului am descoperit că indiferent de gradul de dificultate al pieselor de mobilier, fiecare colaborare necesită în esență aceleași elemente: atenție la detalii, minuțiozitate și profesionalism înainte de toate. 

În prezent, am realizat peste 500 de proiecte cu succes, iar pe viitor sperăm să realizăm încă pe atât de multe proiecte cu la fel de multă pasiune și dedicare.

Cine poate apela la Empero by MobiProd pentru realizarea unor proiecte ambițioase?

Oricine, oricând. Fie că este vorba despre designeri ce doresc să realizeze un proiect ambițios, sau persoane ce doresc să ofere un nou aspect interiorului unui spațiu, suntem aici pentru a răspunde oricărei nevoi. 

Suntem deschiși tuturor colaborărilor și punem la dispoziție întreg departamentul nostru de producție și tapițerie pentru a ajuta cât mai mulți designeri să își aducă viziunea la realitate, de la schiță și până la creație. Fiecare indicație și orice concept mai amplu sunt realizate cu ușurință de Empero by MobiProd, indiferent de gradul de complexitate al cerințelor. 

Menținem legătura cu clientul pe durata întregului proces pentru a ne asigura că toate nevoile sunt îndeplinite cu succes și că piesele coincid cerințelor, pas cu pas. Suntem mereu bucuroși să acceptăm provocări noi și să oferim oamenilor oportunitatea de a-și lăsa amprenta personală.

De ce să alegem mobila personalizată și care sunt avantajele alegerii acesteia în favoarea mobilei direct din magazin?

Unul dintre principalele motive pentru care piesele de mobilier personalizate reprezintă o alegere din ce în ce mai des întâlnită în ziua de astăzi, este faptul că acestea pot fi construite în totalitate după personalitatea, gustul și creativitatea clientului. Nu există limite ce îngrădesc conceptul dorit, ci doar un nou proiect ambițios ce poate lua naștere cu suficientă muncă depusă și atenție acordată.

Piesele personalizate de mobilier realizate la comandă nu impun anumite texturi sau materiale pentru a putea fi realizate, ba din contră. Fie că optăm pentru un spațiu elegant și minimalist, sau unul ce necesită un nivel amplu de detalii și finisări complexe, viziunea finală este cea ce dictează direcția proiectului, fără bariere.  

Orice nuanță, dimensiune și configurație poate fi realizată și adaptată spațiului atunci când vorbim de mobila personalizată, spre deosebire de mobila achiziționată direct dintr-un showroom sau un magazin cu acest specific. Pe lângă acestea, piesele de mobilier personalizate sunt unice de fiecare dată, așadar aveți siguranța unui produs inedit ce se află în spațiul dorit. Fiind o piesă specială, construită în totalitate conform unor cerințe prestabilite, la Empero by MobiProd acordăm timpul necesar fiecărei componente, pentru a ne asigura că rezultatul final reflectă viziunea clientului. 

Așadar, avantajele optării pentru acest tip de mobilier sunt evidente atunci când luăm în considerare aceste elemente importante. Atunci când vine vorba de aspectul creativ, piesele de mobilier personalizate oferă libertate totală în exprimarea în spațiu, fără a pierde din calitate sau longevitate în acest proces.

Activitatea voastră se desfășoară doar în România sau și în afara țării?

Compania noastră are expunere atât în România, cât și pe exterior. Printre țările în care s-au executat lucrări se numără Belgia, Olanda, Elveția, Franța, Irlanda și altele.

Ce planuri de viitor sunt la orizont pentru Empero?

Ne place să luăm fiecare zi pe rând și să lucrăm temeinic și constant indiferent de circumstanțe. Identificăm nevoile pieței și ne schimbăm odată cu aceasta, fie că vorbim din perspectiva tehnologiei ce avansează gradual, fie că ne referim la nevoile diverse ale clienților noștri. Dorim să păstrăm aceeași misiune și pentru viitor, axându-ne prioritar pe îndeplinirea cerințelor complexe și realizarea cu măiestrie a pieselor de mobilier.

Obiectivul nostru este de a ajunge mereu la proiecte mai ambițioase decât cele anterioar realizate, în timp ce simultan să ne păstrăm esența ce ne definește ca fiind un producător profesionist și mereu atent la cele mai mici detalii.

Menținerea nivelului de calitate este esențială pentru noi, iar proiectele complexe și conceptele creative sunt oricând binevenite la Empero by MobiProd.

Despre importanța oferirii serviciilor premium și despre procesul din spatele poveștii, Claudiu Stan, Managing Partner Empero spune: 

„Măiestria și minuțiozitatea ne însoțesc zi de zi în tot ceea ce facem, indiferent de gradul de complexitate al proiectului la care lucrăm. Fie că vorbim de un proiect mai simplu sau unul mai complicat, depunem același efort și grijă în construirea celor mai calitative piese de mobilier customizabile în totalitate disponibile pe piață.

Este vital pentru noi să putem oferi cele mai avansate și competitive servicii pentru a le permite clienților noștri să își lase amprenta personală în crearea spațiului dorit, iar adaptabilitatea și perseverența ne-au menținut ferm în primele poziții atunci când vine vorba de alegerea unui producător potrivit.” 

Despre Empero by MobiProd

Empero by MobiProd, producătorul de mobilier român cu o experiență de peste două decenii în acest domeniu, oferă piese 100% customizabile, transformând simpla producție de mobilier într-un proces complex și creativ, bucată cu bucată construită.

Mereu unice și personale, produsele acestora reflectă întotdeauna viziunea clientului și o aduc cu succes la realitate cu fiecare proiect realizat. Activitatea acestora se desfășoară atât pe teritoriul României cât și în afara țării, colaborările acestora ducându-i acolo unde este cererea, cu peste 500 proiecte încheiate cu succes până în prezent.

Finisajele minuțios lucrate și detaliile mici dar cu un impact maxim, pun în valoare caracteristicile existente ale materialelor folosite și le elevează la statutul de piese de mobilier complexe și pline de personalitate.

Echipa Empero by MobiProd este deschisă colaborărilor cu diverși designeri ce doresc să aibă parte de un furnizor profesionist pentru ideile acestora, de la concept și până la creație, indiferent de gradul de complexitate pe care acesta îl prezintă.

Ultimele articole

Alte articole