LivingFit, o zi intreaga dedicata pasionatilor fitness-ului si nutritiei la Cluj Arena

0
69

La început cuvântul Living Fit nu le-a spus aproape nimic Clujenilor. Era sfârşitul lui 2013. Undeva dintr-un birou de pe Eroilor, dintr-o pictură abstractă un personaj i-a privit ciudat când au alăturat cele două cuvinte: “living” şi “fit”.  Apoi a venit colibriul, simbolul acestei asocieri, desenat dintr-un mix de culori calde şi culori reci, care să exprime vitalitate, echilibru, energie și sănătate.

 

Orsi Srankó

Încet, încet a început să prindă contur ceva ce Clujul încă nu avea. Un program integrat dedicat sănătăţii. Creionat pe trei dimensiuni, cea sportivă, nutiţională şi preventivă, programul e menit să aducă în atenţia noastră ideea unui stil de viaţă activ şi echilibrat. Transpus în practică programul reuneşte într-o singură zi clase de fitness dintre cele mai variate – de la cycling, zumba, kangoo jump, bodyArt, deepWork, TRX, irobox, steel tonic la capoeira şi multe altele -, ateliere de nutriţie şi prevenţie şi o expoziţie de produse din sfera sănătăţii.

Se făcuse mai, ora 5:00 dimineaţa. Stadionul Cluj Arena încă fumega şi se bucura de cel mai mare concert din România. Colibriului, uimit, încerca să-şi facă loc. La ora 10:00, începea prima ediţie. Peste 900 de oameni au îmbrăcat tricourile cu colibri, brăţara de acces colibri şi şi-au pus trupul în ritm cu sunetul şi indicaţiile antrenorilor. Printre ridicări, răsuciri, păr fluturat în vânt, freshuri cu ananas şi boabe de cafea, Living Fit devenea povestea a 900 de oameni, care făceau împreună mişcare în aer liber şi deveneau împrieteniţi de împrejurare. 1800 de ochi i-au privit rând pe rând pe antrenori, încercând să repete ritmul şi câte un finish explosive.

 

Când “zeii industriei de fitness ajung la Cluj”

Ne îndrăgostim mereu de cei din teren. Mult mai repede de ei decât de cineva din tribune. De trupul lor răsucit perfect într-o mişcare, de tricoul lor Nike, de acurateţea superlativă cu care exemplifică exerciţii la fel de încrucişate ca şireturile adidaşilor pe care îi poartă. De exerciţiile pe care ni le propun. Pentru că pur şi simplu mişcarea le stă bine. Când ei ajung la Cluj tribunele tac, golite de spectatorii de ocazie care se mută în teren, pedalele se învârtesc ameţitor, energia prinde formă în mişcări de tot felul, Living Fit se întâmplă.

Ei sunt antrenorii. Nume cunoscute printre cei familiari cu sportul de întreţinere, nume care deţin cea mai înalt nivel de calificare în domeniile lor specifice şi încă ceva în plus: o carismă ce nu te lasă să dai skip clasei.

A doua ediţie îi aduce în prim plan pe brazilianul Banto Dos Santos şi nume precum Borsodi Balázs, pe maestrele Kangoo Jumps Kinga Sebestyén şi Ildikó Dósa, pe reputatul Per Markussen şi Tatarek Resző, fetele de la Big Fitness, Paul Herinean, Camila Marţian, Cristina Neacşu, Tunde Kovacs şi Alexandra Pintea antrenori de la World Class şi Move On, TRX şi mulţi alţii. Atelierele de nutiţie sunt livrate de nutriţionişti şi dieteticieni dintre cei mai apreciaţi precum Alina Varadi de la Casa Bio, Ioana Popa, Anca Toma alături de Samsara, Raul Toma, Iulia Hădărean, Lorena Someşan și Paul Potora.

 

11139445_1577439959171615_891165325151795887_n

 

Pentru forţă. Pentru rezistenţă. Pentru flexibilitate. Pentru sănătate. Pentru un Cluj tot mai fain.

Pentru că agenda ne propune exerciţii complexe de la capoeira, inspirate din elemente de luptă, dans, muzică la antrenamente construite pe conceptul yin-yang, pe opoziţia inspiraţie-expiraţie, forţă-relaxare specifice bodyART-ului. De la combinaţii de comunicare, joacă şi provocare cu influenţe de streetdance şi arte marţiale la exerciţi dinamice, lovituri şi combinaţii de box caracteristice ironbox-ului. De la exerciţii de gimnastică şi fitness la cycling.

 

Cine este în spatele conceptului?

Numele Living Fit este deseori confundat cu numele Orsi. Orsi este iniţiatoarea acestui concept, în jurul căruia a adunat câţia tineri pasionaţi de idea unui program dedicat sănătăţii şi comunităţii. Orsi te surpinde cu o viziue limpede despre proiect şi cu rezilienţa cu care tratează începuturile şi provocările unui proiect antreprenorial, lipsit de precedent în Cluj. Findcă experinţele pe care le-a trăit la evenimentele de profil din diverse ţări europene sunt petru ea un semn că se poate. Între 2 ediţii de Living Fit, Orsi visează mult la un Living Fit devenind eveniment recurent, care creşte ca amploare si impact atat la nivel national cat si international. Dorind sa transmita oamenilor pasiunea pentru miscare si un stil de viata sanatos, a devenit ea însăşi instructor de Group Fitness si face parte din echipa Schwinn Cycling România.

Evenimentul “Living Fit” îşi deschide porţile celei de-a doua ediţii în 23 mai 2015, la Cluj Napoca, pe stadionul Cluj Arena, în prezenţa a peste 1.000 de participanţi.  Află mai multe detalii cu un click aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.