fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

Servelect și Moldovan Carmangerie, două branduri clujene în parteneriat pentru energie verde

Share

Servelect a finalizat instalarea a două centrale fotovoltaice pentru producătorul clujean de carne și produse lactate, Moldovan Carmangerie. 

Proiectul a presupus livrarea la cheie de către Servelect a două sisteme fotovoltaice, unul cu o putere instalată de 165 kWp pentru abatorul din Sânnicoară, respectiv de 120 kWp pentru ferma din Mociu.

„Situația economică actuală, criza energetică și sustenabilitatea unei tehnologii verzi au constituit motivele pentru implementarea celor două centrale fotovoltaice în unitățile noastre de lucru. 

Decizia de a colabora cu Servelect a fost făcută după o atentă filtrare a posibililor parteneri. Principalele criterii pe care le-am avut în vedere au fost recomandările din piață ale clienților Servelect, prețul competitiv și echipamentele de calitate. Am reușit să ne dezvoltăm un parteneriat bazat pe seriozitate și încredere, iar proiectele viitoare pe acest domeniu dorim să le dezvoltăm tot cu Servelect.” a declarat Cosmin Moldovan, Director General Moldovan Carmangerie.

Centrala fotovoltaică asigură o producție anuală de 167 MWh pentru locația din Sânnicoară, acoperind 17% din necesarul de consum al abatorului și generează economii de aproximativ 37.000 de euro/an. Sistemul de panouri fotovoltaice din Mociu asigură 76% din necesarul de consum al fermei, cu o producție anuală de energie electrică de 133 MWh și economii anuale de circa 30.000 de euro. 

DCIM\100MEDIA\DJI_0025.JPG

Prin implementarea acestui proiect, compania Moldovan Carmangerie își reduce emisiile de CO2 cu circa 65 de tone în fiecare an, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.

”Considerăm că toți trebuie să contribuim direct la prezervarea resurselor energetice și avem în vedere un viitor mai sustenabil pe toate componentele noastre de business. Este un efort justificat.” a adăugat Cosmin Moldovan.

„Colaborarea dintre Servelect și Moldovan Carmangerie s-a dovedit a fi una de succes şi avem încredere că se va transforma într-un parteneriat pe termen lung. Implementăm proiecte de eficienţă energetică şi producere locală de energie în toată ţara, atât pentru consumatori industriali cât şi pentru autorităţi publice, însă satisfacţia este şi mai mare atunci când vedem că afacerile clujene, de „acasă”, au ţinte ambiţioase în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Moldovan Carmangerie este un bun astfel de exemplu, iar noi ne bucurăm că avem ocazia să le fim alături în acest demers.” a declarat Iulia Bârgăuan, Director General Servelect. 

Servelect a realizat pentru Moldovan Carmangerie întregul proiect la cheie, de la proiectare, instalare, parametrizare și punerea în funcțiune a sistemului fotovoltaic, până la realizarea și depunerea documentației tehnice în vederea obținerii certificatului de prosumator.

Mai multe detalii despre Servelect găsiți aici: www.servelect.ro

Ultimele articole

Alte articole