fbpx
marți, iunie 25, 2024

5 jocuri de masă pe care le practică pasionații de adrenalină din România

Share

Deși păcănelele sunt cele mai răspândite jocuri de noroc, acestea putând fi găsite în tot felul de locații, jocurile de masă reprezintă deliciul pasionaților de cazinou. Una dintre principalele diferențe între sloturi și jocurile de masă este că, la blackjack, ruletă și craps participantul are o oarecare influență asupra jocului, în sensul că poate varia pariurile.

Blackjack, cunoscut și sub numele de “21”, este unul dintre jocurile de cazinou la care aportul participantului este cel mai important. Jocul inventat la începutul secolului XVI în Franța este, în prezent, cel mai popular joc în cazinourile live din țara noastră, alături de ruletă. Scopul jocului este obținerea unui număr de 21 de puncte sau unul mai mare decât cel al dealerului, însă fără să se depășească acest prag. Mutările dealerului se efectuează după un set strict de reguli, după ce mâinile jucătorilor de la masă au fost definitivate, însă contribuția acestora joacă un rol în deciderea fiecărei mâini.

Jocul de ruletă, așa cum îl cunoaștem noi astăzi, a fost inventat pentru prima dată în secolul XVIII. Anumiți istorici cred că Blaise Pascal a introdus o formă primitivă de ruletă în secolul XVII, în tentativa sa de a descoperi mișcarea perpetuum mobile. Originile acestui joc se află în spatele unei roate de joc inventată în anul 1720 și jocul italian Biribi, care era disponibil în primul cazinou din Veneția. Principalul atu pe care îl are acest joc este că permite plasarea unor pariuri extrem de diversificate. Pe lângă pariurile pe numere și pe combinații de numere (split, street, corner, voisins, tiers, orphelines), există și pariurile de pe marginea mesei, denumite „outside bets”, care permit plasarea unor pariuri de cotă 2 (roșu/negru, par/impar, numere mici/numere mari) și de cotă 3 (duzină și coloană). Dintre cele trei tipuri de jocuri de ruletă pe care le puteți găsi la cazinouri online, versiunea europeană oferă cele mai bune cote pentru jucători. Cel mai bun loc în care vă puteți familiariza cu acest celebrul joc este să accesați o ruletă online gratis, acolo unde veți putea încercă numeroasele tipuri de pariuri, fără să investiți bani reali.

Pokerul este unul dintre cele mai mediatizate jocuri de noroc din lume. Pe lângă numeroasele turnee internaționale cu premii uriașe, care le-au atras atenția multor pasionați de adrenalină, acest joc al minții a fost descoperit și cu ajutorul numeroaselor filme celebre create în jurul acestui subiect, precum Rounders (1998), High Roller (2003) sau Molly’s Game (2017). Cu toate acestea, jocul cel mai răspândit în cazinourile online din România este Casino Hold’Em, acolo unde jucătorul este remunerat în cotă fixă, în funcție de mâna cu care învinge casa.

Jocul de barbut poate fi găsit în cazinourile online din România sub numele de Craps. Jocul presupune aruncarea a două zaruri, iar pe rezultatele aruncărilor se pot face pariuri, care se pot extinde și pe parcursul mai multor aruncări. Spre deosebire de jocul practicat în cartier, cel din cazinouri este unul cu reguli foarte clare. Pentru începători, poate părea un joc extrem de complicat, chiar dacă în sine, este unul simplu, însă partea bună este că atunci când se practică online, tot procesul se realizează automat.

Baccarat este un joc relativ similar cu Blackjack-ul, în sensul că se distribuie câte două cărți dealerului și jucătorului, însă aici jucătorul nu ia nici un fel de decizie pe parcursul jocului, iar obiectivul este atingerea unui punctaj de 9 sau cât mai apropiat. Cea mai răspândită variantă a acestui joc este Punto Banco, care poate fi găsită și în anumite cazinouri live.

Ultimele articole

Alte articole