fbpx
vineri, mai 17, 2024

Cum arată o casă construită eficient energetic în ansamblul Family Green Residence

Data:

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de protecția mediului și de reducerea cheltuielilor de întreținere, ansamblurile rezidențiale care adoptă soluții moderne și sustenabile, devin din ce în ce mai căutate. Printre acestea, se află și Family Green Residence, un ansamblu de case eficiente energetic situat în Chinteni, la doar 20 de minute de centrul Clujului.

Cu o viziune orientată spre viitor, ansamblul nostru a fost proiectat să răspundă nevoilor și dorințelor familiilor preocupate de protecția mediului și de economisirea resurselor. 

Datorită ritmului tot mai agitat al vieții, tot mai multe familii își doresc să se retragă departe de agitația cotidiană și să își găsească refugiul perfect pentru un stil de viață mai liniștit. Mult mai accesibile ca preț, locuințele din afara orașului devin tot mai atractive, oferind viitorilor rezidenți o oază de liniște și relaxare, mai aproape de natură. Amplasat în afara orașului Cluj – Napoca, proiectul Family Green Residence vine să îndeplinească nevoia unei vieți mai calitative și mai conectate la natură.

Proiectate pentru un mediu de locuit mai durabil, mai economic și mai sustenabil, cele 18 case individuale eficiente energetic sunt echipate cu panouri fotovoltaice, pompe de căldură, încălzire în pardoseală, termosistem foarte performant cu vată bazaltică și tâmplărie PVC de înaltă calitate, ce contribuie la reducerea facturilor de întreținere, la un confort optim și la o eficiență energetică ridicată.

Potrivite pentru familie, cele două modele de case disponibile beneficiază de parcele generoase de teren și spații verzi amenajate, dotate cu sistem de irigație automatizat, gazon tip rulou și arbori ornamentali, oferind alternativa ideală la apartamentele din Cluj – Napoca. 

Situat într-o zonă verde și liniștită, ansamblul se bucură de o infrastructură modernă, drum asfaltat cu o lățime de 8 m, trotuare pavate, iluminat stradal, fibră optică, rețea de apă, curent trifazic la fiecare casă, canalizare și parc pentru copii.

Lucrările de construcție au fost demarate în octombrie 2022, în prezent primele unități fiind aproape de finalizare. Estimăm vara anului 2024 ca dată finală pentru construcția întregului ansamblu. Casele se vor preda la stadiul de finisat în alb și vor beneficia de un pachet standard de dotări, la care se va putea face oricând un upgrade pe perioada construcției.

Daniel Rad - Project Manager Family Green Residence

“Am ales să construim un ansamblu de case eficient energetic din dorința clienților și dorința pieței, care s-a dus în această direcție. Toată lumea își dorește acum să beneficieze de costuri reduse, cât mai aproape de zero. Tocmai de aceea, ne-am dorit să venim în întâmpinarea clienților noștri cu acest ansamblu echipat cu dotări moderne, care să bifeze această nevoie. Ne-am dorit să le punem la dispoziție panouri fotovoltaice pentru producerea propriei energii electrice, pompe de căldură în vederea încălzirii și răcirii întregii suprafețe, un termosistem performant bazat pe vată bazaltică pentru un grad ridicat de protecție și anvelopare a clădirii, dar și o tâmplărie de înaltă calitate, cu sticlă cu control solar, care permite pătrunderea luminii, dar nu și a căldurii.“ spune Daniel Rad – Project Manager Family Green Residence

Mai multe despre Family Green Residence puteți afla de pe site sau din video-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:

Populare

Îți recomandăm să citești și:

Cum se transformă comuna Apahida: Centru civic nou cu piațetă și dotări publice realizate la standarde europene (P)

În multe localități rurale din România, comunitățile se întâlnesc...

Am locuit timp de 3 zile în cea mai modernă comunitate de lângă Cluj. Cum a fost?

Exercițiul Colina Nouă  La jumătatea lui mai mi-am petrecut 48...

The Nest – un proiect rezidențial pe măsura vremurilor

O grădină interioară de 3.000 de m pătrați, spațiu...