fbpx
joi, martie 13, 2025

5 trenduri in materie de SEO care vor face diferenta in 2018

Share

Cand vine vorba despre SEO, nu cantitatea uriasa de informatii pe care trebuie sa le cunosti este principala provocare, ci modul rapid si constant in care regulile se schimba. Pentru ca motoarele de cautare incearca, in permanenta, sa imbunatateasca din punct de vedere calitativ rezultatele oferite, factorii de ranking se modifica, unii dispar, in timp ce altii noi se dezvolta si cantaresc din ce in ce mai mult.

Asadar, pentru a putea avea o strategie SEO* eficienta in anul urmator, este necesar sa fii la curent cu toate noutatile din domeniu.

*Descopera aici servicii seo profesionale de la o agentie cu experienta

 

Iata 5 trenduri ESENTIALE in materie de SEO pentru anul 2018!

 

  1. SERP features

Multe persoane ce activeaza in domeniu sunt de parere ca pozitia organica #1 in motoarele de cautare este cea mai buna modalitate de a obtine cat mai mult trafic. Ei bine, in prezent, feature-urile SERP (local packs, casetele cu informatii numite Knowledge panels, features snippets si nu numai) genereaza extrem de multe clickuri si muta atentia utilizatorilor de la primele rezultate organice.

Acest lucru este usor de inteles, prin raportarea la schimbarile pe care paginile cu rezultate Google (SERPs) le-au suferit in timp: de la structura simpla, la baza careia stateau, pur si simplu, linkurile, pana la forma actuala, ce include numeroase elemente de tip feature.

De aceea, se impune sa faci 2 lucruri extrem de importante:

  • Sa monitorizezi rankingul pentru aceste features;
  • Sa monitorizezi feature-urile care apar in Google pentru cuvintele tale cheie si care, eventual, redirectioneaza traficul de la pagina ta catre alte pagini.

Apoi, analizeaza oportunitatile pe care elementele de tip feature ti le pot oferi si incearca sa le iei in calcul, atunci cand iti construiesti strategia.

 

  1. Datele structurate

Este vorba despre un anumit mod de a formata HTML-ul, folosind un cod specific, prin intermediul caruia Google poate interpreta datele din pagina de website in asa fel incat sa poata oferi informatii bogate, relevante, sub forma de snippets. Acestea vor aparea ca rezultate, in momentul cautarii.

Desi Google nu a confirmat niciodata ca datele structurate reprezinta un factor de ranking, acestea iti pot aduce numeroase beneficii. De exemplu, un rich snippet (o bucata de text relevant continuta de rezultatul cautarii) poate sa iti creasca valoarea CTR (click-through rate) cu pana la 30 de procente.

Pentru a pune structurarea datelor in practica, exista mai multe instrumente speciale, precum Schema.org.

 

  1. Viteza de incarcare

Viteza ramane unul dintre cele mai importante aspecte, cand vine vorba de experienta utilizatorului. In plus, ea reprezinta si un factor de ranking si, de aceea, trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita.

Trebuie sa stii faptul ca Google se asteapta ca paginile sa se incarce intr-un timp ce nu depaseste trei secunde. Pentru a verifica unde se situeaza pagina ta web, efectueaza un test de viteza. Il poti gasi integrat in WebSite Auditor, in sectiunea de analizare a continutului, sub forma Page Speed.

 

  1. Relevanta

Odata cu timpul, devine din ce in ce mai greu sa convingi Google de faptul ca ai un continut bun, daca acest lucru nu este adevarat (poti fi chiar si penalizat pentru incercarea de a trisa!). Exista mai multe moduri in care motorul de cautare evalueaza continutul de calitate, unul dintre acestea fiind LSI (Latent Semantic Indexing).

Analizand contentul si expresiile folosite de catre milioane de pagini web, Google determina ce relatii exista intre anumiti termeni si decide daca acea sectiune de content este unitara, corenta si completa.

Pentru a te asigura ca ai un continut de calitate, este recomandat sa analizezi paginile ce se afla in top, din punct de vedere al rankingului, pe nisa ta, si sa observi ce expresii si ce termeni au in comun. Pentru a face asta, poti folosi optiunea TF-IDF, din WebSite Auditor.

 

  1. Versiunea mobile

Luand in considerare faptul ca indexarea de tip mobile-first devine realitate, nu poti ignora acest factor. In plus, odata cu dezvoltarea cautarii vocale, mai mult de jumatate dintre cautarile efectuate in Google vin de pe device-uri mobile. De asemenea, adaptarea paginilor web pentru versiunea mobila reprezinta, in sine, un factor de ranking, acesta fiind inca un motiv pentru care trebuie sa nu omiti optimizarea de acest tip.

Asadar, daca doresti sa fii la curent cu cele mai promitatoare trenduri SEO pentru anul 2018, ia in considerare informatiile prezentate mai sus si pune-le in practica!

Articol realizat cu ajutorul informatiilor specialistilor de la agentie SEOcupcake.ro

Ultimele articole

Alte articole