fbpx
vineri, mai 17, 2024

Ferma de sub Penteleu, reconectarea cu natura și liniștea vieții tradiționale de la țară

Data:

Vă puteți imagina departe de tumultul urban din fiecare zi, într-un loc în care viața respiră în ritm liniștit aer de munte foarte bogat în oxigen și unde sănătatea locului e fără echivoc? Sună idilic, însă, o astfel de experiență este cât se poate de reală și totodată, benefică pentru corpul și mintea noastră. Merită, măcar din când în când, să încetinim ritmul și să ne bucurăm de lucrurile atât de simple care ne înconjoară.

Departe de zarva marilor orașe, de poluare și de mâncare ultra procesată, există un colț de Rai rupt, parcă, dintr-o altă lume. O lume în care se împletesc armonios dorul de curtea bunicilor, gustul autentic și înmiresmat al bucatelor proaspăt culese din grădină și alergatul desculț prin iarbă, cu natura infinită, blândă și parfumată dintr-un cătun situat în inima Carpaților de Curbură. Toate acestea, fără a renunța la confortul unui cămin modern. 

Ferma de sub Penteleu este exact ceea ce aveți nevoie. Acel loc rupt din poveștile copilăriei, care trezește în noi amintiri neprețuite ale vieții de altădată de la țară, pe care cei mai mulți am trăit-o la bunici și după care tânjim nostalgici prinși în tumultul urban. 

Situată în inima Munților Buzăului, la poalele muntelui Penteleu, pe malul Bâscăi Mari, în cătunul Gura Milii, Ferma de sub Penteleu nu este o pensiune obișnuită. Aici animalele cresc fericite, bucatele de cea mai bună calitate sunt produse chiar în fermă, iar ospitalitatea cu care sunt primiți musafirii este nativă aici, la confluența celor trei provincii istorice ale țării. Mai mult, asigurarea bucuriei oamenilor care calcă pragul fermei este mai presus de orice pentru proprietari. 

De ce merită să vă petreceți un week-end aici, departe de stresul și oboseala de zi cu zi, sau pur și simplu să ieșiți cu prietenii ori să vă sărbătoriți ziua de naștere

Pentru că la fermă veți reuși, aproape sigur, să vă conectați cu natura, să vă bucurați simțurile cu mâncare gustoasă, pregătită natural, cu drag și grijă pentru natură și oameni, dar și să aveți parte de tradiții autentice românești. Veți vedea că aici timpul capătă alte valențe, iar soarele strălucește, parcă, cu mai multă voioșie, pentru că în acest loc nicio secundă nu trece fără rost. 

Cei de la Fermă vă pun la dispoziție activități de olărit, tâmplărie, fierărie și țesut, iar copiii pot observa și exersa tehnicile tradiționale de confecționare a unor obiecte alături de meșteri populari, care transmit meșteșugurile din generație în generație. 

Oază de bucurie pentru copii

Și pentru cei mici acest loc este o adevărată oază de bucurie și încântare. Mai multe activități au fost gândite pentru fiecare zi petrecută aici cu copiii. De la vizitarea grajdurilor și hrănirea animalelor, până la tenis, fotbal, mini tiroliană, tras cu arcul la țintă, cățărat și colindat prin poienile din împrejurimi, bălăcitul în râu sau activități specifice vieții la fermă, cum ar fi cositul ierbii sau strânsul fânului, de toate au parte cei mai mici dintre oaspeți.

Pentru ca experiența tradițională să fie completă, am adunat cu grijă, neobosit și restaurat unelte și utilaje vechi, tradiționale, și am înființat ateliere de meșteșugari. Avem ateliere de olărit, fierărie, țesut și împăslit lână, creând împreună o „mașină a timpului” care transportă oaspeții noștri peste 150 de ani înapoi în timp. Însoțirea ciobanilor noștri în a urca caprele pe traseele de munte se adaugă, de asemenea, acestei experiențe“, explică proprietarii. 

Dacă nu știți ce să faceți la începutul anului 2023, vă spunem noi! O gură de oxigen din inima Munților Buzăului vă va aduce exact aceea doză de relaxare și odihnă de care aveți nevoie pentru a vă încărca bateriile la început de an. Cei de la Ferma de sub Penteleu au început deja rezervările pentru lunile ianuarie, februarie și martie și oferă o reducere de 20% din prețul cazării. Tot ceea ce aveți de făcut este să intrați pe site-ul Fermei și să căutați perioada disponibilă și să vă rezervați căsuța preferată. 

Conectați doar la natură, fără tehnologie

În prezent, la Ferma de sub Penteleu există 17 unități de cazare tematice, grupate în mai multe clădiri. O vacanță la fermă înseamnă, fără îndoială, deconectare totală de la viața cotidiană și de la orice formă de tehnologie. Mai mult, amenajarea camerelor are accente tradiționale, încăperile fiind decorate cu obiecte vechi, unele de sute de ani, culese de la oamenii din satele învecinate. 

Urmând stilul țărănesc tradițional, îmbinându-se cu împrejurimile, luând tot ce este mai bun din natură, dar și dând înapoi cel puțin în egală măsură, am construit încet 17 unități de cazare confortabile. Au venit alături de un restaurant tradițional, unde toți oaspeții își pot răsfăța și mângâia simțurile cu mâncăruri tipic românești, gătite cu ingrediente naturale, majoritatea produse de Fermă, în funcție de sezon și cu mult, dar cu adevărat mult, suflet iubitor”, spun proprietarii Fermei de sub Penteleu. 

Casa Maramureșeană, o casă cu tradiții, veche de 150 de ani

Dacă sunteți pasionați de tradiții românești autentice, trebuie să știți că la Ferma de sub Penteleu vă așteaptă o casă veche de aproape 150 de ani, adusă chiar din Maramureșul istoric și reasamblată aici. Dacă optați pentru această unitate de cazare, proprietarii vă promit să gustați din plin savoarea și atmosfera vieții rurale din secolul al XIX-lea, cu tot confortul și facilitățile vieții moderne de astăzi. 

Casa Tâmplarului, perfectă pentru o reconectare emoțională

Această casă îmbină perfect elemente ce țin de funcționalitatea locului și intimitatea de care au nevoie cei care aleg să se cazeze în ea. Mai mult, acesta este refugiul potrivit pentru familiile care caută o evadare din viața de zi cu zi și pentru reconectare emoțională. Proprietarii o descriu ca pe o adevărată casă de basm, care le amintește oamenilor că viața înseamnă mai mult decât stresul cotidian. 

Casa Olarului, perfectă pentru un week-end în doi

Înfrățită cu Casa Fierarului într-o clădire tradițională cu un singur etaj, Potter’s House este alegerea perfectă pentru cuplurile singure sau cu un copil, care se află în căutarea liniștii și intimității. 

Casa lui Nea Ionică, ultima casă locuită din sat

O opțiune de cazare inedită este și „Casa Bătrânului Ioan”, ultima casă locuită permanent în ceea ce a fost odinioară Gura Milii. Aceasta este o casă rustică tipică, de un farmec aparte, ale cărei autenticitate și simplitate au fost păstrate și completate de toate elementele de funcționalitate de care avem nevoie în zilele noastre. Casa dispune de două camere cu acces separat din verandă, o baie complet utilată, încălzire cu calorifer și o pivniță de răcire. Tot ce ai nevoie pentru un sejur magnific în toate anotimpurile. 

Casa Pietrarului, Casa Berarului și Casa Fierarului sunt alte opțiuni de cazare pe care le găsiți la Ferma de sub Penteleu. În timp ce Casa Fierarului este construită pe un singur nivel, cu o terasă generoasă și cu o încântătoare priveliște spre munte, celelalte două case sunt dispuse pe două niveluri, parter și mansardă, au verande ample, dormitoare duble și câte o baie la parter.

Clienții fermei au parte și de un spa în stil rustic, mai exact, o cadă cu apă sărată fierbinte și o saună uscată, amplasate într-un loc care oferă oaspeților o priveliște superbă asupra Fermei și împrejurimilor. 

Mâncare cu ingrediente din natură, gătită lent de bucătari de-ai locului

În acest loc de poveste oaspeții au parte, pe lângă cazare, și de o experiență culinară inedită. 

Hrana care se prepară în restaurantul Fermei este tradițională, gătită lent de bucătari locali, cu ingrediente provenite din cultura proprie sau de la producători din zonă. De asemenea, vizitatorii pot pleca acasă cu produse culese direct din fermă, printre care, dulcețuri, siropuri, conserve, brânzeturi sau preparate tradiționale din carne.

Totul vine direct din natură. În unii ani umplem pivnița cu mere, în alții cu pere, în unii ani avem multe urzici și păpădie, în altele doar muguri de brad și sevă de mesteacăn. Nu facem nimic care să ne abată de la cursul cuvenit al naturii. De fapt, am îmbrățișat doar un aspect al civilizațiilor moderne: regulile de igienă la cele mai stricte standarde ale UE. Le aplicăm obsesiv în camere, în restaurant, în bucătărie, pe tot parcursul procesului nostru de producție, de fapt, în toată moșia“, mai spun proprietarii.

La Fermă turiștii vor găsi și capre, porci, pui, rațe, vaci și iepuri. Cei pasionați de tainele meșteșugului pot să-și ocupe timpul cu ateliere de olărit, tâmplărie, fierărie, arte populare sau se pot aventura în drumeții sau mountain bike pe cărările Muntelui Penteleu.

Pentru ca experiența tradițională să fie completă, am adunat cu grijă,  neobosit și am restaurat unelte și utilaje vechi, tradiționale, și am înființat ateliere de meșteșugari. Avem ateliere de olărit, fierărie, țesut și împâslit lână, creând împreună o „mașină a timpului” care transportă oaspeții noștri peste 150 de ani înapoi în timp. Însoțirea ciobanilor noștri în a urca caprele pe traseele de munte se adaugă, de asemenea, experienței de la Fermă“, explică proprietarii. 

Dacă vrei să te convingi de frumusețea locului, de gogoșile aburinde, de plăcintele cu brânză, Ferma de sub Penteleu este locul cel mai potrivit unde să petreci timp alături de familie și prieteni. Aveți la îndemână pensiune completă, unde puteți alege între 3 opțiuni pentru masa de prânz și tot atâtea pentru cină, în fiecare zi. 

Împreună cu Ferma de Sub Penteleu îți oferim posibilitatea de a câștiga un weekend la fermă pentru tine și familia ta (2 adulți și 1 copil).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:

Populare

Îți recomandăm să citești și:

Porsche va deschide un showroom la Cluj, al doilea din România

Porsche derulează o investiție de proporții la Cluj, unde...

Peste 700 de liceeni au participat la orele de educație antreprenorială în cadrul „Maratonului pentru Educație Antreprenorială”

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Sucursala Cluj a...

Monitorizare prezenței online: Cheia succesului în era digitală

În era digitală în care concurența online este tot...