fbpx
vineri, mai 17, 2024

3 aspecte importante in alegerea companiei pentru realizarea auditului energetic

Share

Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică, cu completările și modificările aduse de legea 160/2016, OUG 1/2020; OUG 184/2020 și OUG 212/2020 vine cu o serie de obligații atât pentru companii, cât și pentru autoritățile administrației publice locale.

Pentru a vă asigura că afacerea dumneavoastră respectă cerințele legii 121/2014 privind Eficiența Energetică, este important să apelați la o companie prestatoare de servicii energetice care vine în sprijinul dumneavoastră atât cu servicii de audit energetic, cât și de management energetic.

Desigur, nu oricine poate realiza un audit energetic industrial, care să devină un instrument valoros pentru compania dumneavoastră, în procesul de creștere a eficienței energetice. În primul rând aveți nevoie de un auditor energetic autorizat conform legii sau de o companie prestatoare de servicii energetice care să realizeze auditul energetic în conformitate cu legea eficienței energetice nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a face cea mai bună alegere atunci când vine vorba de a colabora cu o companie pentru realizarea unui audit energetic este important să aveți în vedere și alte criterii decât cel mai mic preț de pe piață.

1. Experiența companiei care vă realizează auditul energetic este un criteriu esențial, pe care trebuie să îl aveți în vedere. O companie care are o experiență vastă va lucra mai eficient, va identifica mai ușor soluțiile organizatorice și va reuși să vă propună soluțiile tehnice fezabile pentru profilul dumneavoastră de activitate.

2. Ce veți obține în urma realizării auditului energetic. În cadrul raportului de audit energetic este important să regăsiți informații referitoare la soluțiile organizatorice, pe care le puteți implementa imediat, soluții de reducere a consumurilor și a costurilor cu energia, fezabile din punct de vedere tehnic, analiza economică a investițiilor propuse, precum și planul de măsuri și acțiuni. 

Pentru a obține rezultate vizibile în factura de energie și cu impact asupra business-ului este important să și implementați soluțiile de eficienta energetica și de producere locală de energie propuse în cadrul auditului energetic. O parte dintre aceste soluții se referă la cogenerare/trigenerare, panouri fotovoltaice, sisteme de monitorizare a consumurilor de energie, modernizarea iluminatului, compensarea energiei reactive etc.

3. Respectarea legislației în vigoare și autorizările existente.

Pentru îndeplinirea obligațiilor legale este important să vă asigurați că firma prestatoare de servicii energetice realizeză auditul energetic în conformitate cu legea eficienței energetice nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare. Autorizațiile pe care le deține compania prestatoare de servicii energetice sunt de asemenea importante și este recomandat să le aveți în vedere.

Ultimele articole

Alte articole