fbpx
sâmbătă, iunie 15, 2024

4 speakeri noi la TEDxEroilor Mind The Gap

Share

TEDxEroilor Mind The Gap, cel mai complex eveniment de tip TEDx din România, își mărește lista de speakeri cu 4 nume noi. Aceștia vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenților, între 4 și 6 mai, pentru a răspândi idei prin care publicul să reușească treacă peste gap-urile pe care le întâlnesc în viața lor personală sau profesională.

Pe lângă conferința din 4 și 5 mai, organizatorii pregătesc în 6 mai o zi dinamică, dedicată unor activități și ateliere interactive sub numele de TEDxEroilor Adventures. În această zi, publicul va putea să interacționeze și mai mult cu speakerii, dar și să descopere workshop-uri care, în mod normal, sunt mai puțin accesibile.

Cei 4 speakeri noi ai TEDxEroilor sunt:

 

Newton Howard – Brain and Cognitive scientist

Dr. Howard conduce Laboratorul de Neuroștiințe Computaționale la Oxford și Laboratorul de Inteligență Sintetică la MIT. El a fondat și este membru al Comitetului celor două organizații nonprofit: Fundația Howard Brain Sciences, care finanțează inițiative de cercetare inovatoare pentru a îmbunătăți înțelegerea creierului uman și a promova diagnosticul și tratamentul stărilor neurologice și C4ADS, care este dedicată furnizării de analize și rapoarte bazate pe date și dovezi privind problemele de securitate globală și transnațională.

Diana Oncioiu Jurnalist – Dela0.ro

Fiind axată pe latura socială a jurnalismului, Diana Oncioiu scrie de patru ani despre sărăcie extremă, consecințele ei asupra educației, despre violența în familie sau asistență socială. În toți acești ani ea și-a dat seama că trebuie să înțelegem cum funcționează cercul vicios al sărăciei, pentru a trece peste gap-urile existente între noi și ”ceilalți”.

 

Pisica Pătrată

Alexandru Ciubotariu este un artist care trăiește și lucrează în București. Este cunoscut pentru creația de bandă desenată dar și pentru proiectul Muzeul Benzii Desenate. Creația de street-art  l-a făcut cunoscut ca Pisica Pătrată.

A lansat primul album de street art din România intitulat ”“Pisic apat rata”. A avut mai mult de 100 de expoziții și intervenții în spații expoziționale în țară dar și în Grecia, Franța, Ungaria, Belgia, Maroc, Serbia, Republica Moldova, Germania, Cehia, Polonia, Italia, Portugalia, Elveția, USA, Spania, Finlanda, Croația.

 

Loredana Kaschovits

Când era mică și își însoțea părinții în vizite de familie lungi și plictisitoare, Loredana se refugia în băile gazdelor și își băga nasul în toate cosmeticele: le deschidea, le mirosea, le încerca pe pielea ei. În 2011, spiritul ei de antreprenor a transformat leacul de plictiseală din copilărie în leacuri pentru dermatita. Într-un moment de cumpănă, captivă într-o relație nesănătoasă / abuzivă și îngrijorată de sănătatea băiețelului ei Paul, Loredana a început să facă săpun în casă. Așa s-au născut cosmeticele naturale Luthelo.

Luthelo a fost pentru Loredana poarta spre libertate și podul peste care a trecut prăpastia dintre victimă și învingătoare. Loredana ajută acum, din poziția de membru al consiliului director al Asociației A.L.E.G. din Sibiu, femeile care încearcă / vor să iasă din relații abuzive și să-și regăsească spiritul de învingătoare.

Biletele sunt disponibile pe www.tedxeroilor.com/bilete.

Urmăriți TEDxEroilor pe pagina de Facebook www.facebook.com/tedxeroilor, pe Instagram http://instagram.com/tedxeroilor sau vizitați website-ul www.tedxeroilor.com pentru mai multe detalii.

Despre TEDxEroilor

TEDxEroilor este un eveniment non-profit care își dorește să fie un catalizator al progresului comunității din Cluj-Napoca. Mereu inovator și îndrăzneț, TEDxEroilor reprezintă locul unde se oferă noi perspective, se redefinesc idei și se provoacă participanții să iasă din zona de confort. Echipa TEDxEroilor crede că ideile că ideile ar trebui să circule liber în societate, tocmai de aceea aduce laolaltă speakeri din domenii diverse și o comunitate gata de acțiune, formată din tineri profesioniști, studenți și oameni care vor să facă diferența în societate.

Despre TEDx, x = eveniment organizat independent

În spiritul ideilor demne de răspândit, TEDx este un program de evenimente locale, organizate independent, care reunesc oameni pentru a trăi împreună o experienţă asemănătoare TED. În cadrul unui eveniment TEDx, TED Talkurile video şi speakerii live sunt combinate pentru a genera discuţii şi conexiuni adânci. Aceste evenimente locale, organizate independent au marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent.

Despre TED

TED este o organizaţie non-profit devotată Ideilor Demne de Răspândit (Ideas Worth Spreading), de regulă sub forma unor discursuri scurte, puternice livrate de gânditorii de top ai prezentului.

Urmăriţi TED pe Twitter la http://twitter.com/TEDTalks, pe Facebook la http://www.facebook.com/TED sau pe Instagram la http://instagram.com/ted.

Ultimele articole

Alte articole