fbpx
miercuri, ianuarie 15, 2025

5 metode moderne pentru a asigura confortul animalelor de la ferma

Share

In multe dintre statele vestice este implementata si atent supravegheata etica in industria fermelor de animale, pana la nivel de legislatie. In Romania, acest domeniu se dezvolta, inca, datorita eforturilor sustinute ale fermierilor, beneficiind doar de putine fonduri sau reglementari care sa vizeze organizarea si desfasurarea activitatii, la nivel micro.

Cu toate acestea, Romania ramane cel mai mare exportator de animale vii din Uniunea Europeana. Preturile cu care fermierii si ciobanii isi vand animalele se afla, totusi, mult sub cel al pietei, chiar de pana la 5 ori mai mic. Cu toate acestea, animalele romanesti care iau drumul tarilor din vestul Europei, dar si al celor din Orientul Apropiat si Mijlociu sunt ingrijite cu atentie, in spirit traditional si hranite mai sanatos decat cele provenite din statele occidentale. De aceea, gustul si calitatea carnii, a pielii si a blanii provenite din tara noastra sunt vizibil de o mai buna calitate ca cele ale concurentei.

Ca fermier sau cioban, este important sa te asiguri ca animalele tale sunt ingrijite si hranite dupa reguli stricte, conforme necesitatilor lor, dar si ale celor de productie.

Descopera 5 metode moderne prin care poti sa eficientizezi mediul de la ferma:

1. Sisteme de control ale energiei termice sunt adesea instalate in fermele de animale pentru a mentine o atmosfera prielnica dezvoltarii. Asigura-te ca acestea sunt performante, verificate constant pentru siguranta animalelor si actualizate atunci cand este necesar. Pentru a scuti din cheltuielile de intretinere, insa, ai la indemana panouri radiante de ultima generatie. Cu ajutorul acestora, poti mentine temperatura optima la interior. Sunt folosite cu precadere pe timpul sezonului rece, atunci cand consumul creste, dar trebuie optimizat, in egala masura. Montate pe peretii exteriori, panourile radiante reflecta caldura inapoi in incapere, conservand-o, astfel incat sistemele de incalzire sa nu mai fie nevoie sa suplineasca aceasta pierdere.

2.Atunci cand se afla in libertate, animalele nu doar ca trebuie supravegheate, dar si protejate prin toate mijloacele posibile. Pentru a elimina pericolele, instaleaza un gard electric pentru animale care tine la distanta atacatorii, dar si vietuitoarele din ferma ta, fara a le afecta in orice fel. Gardurile electrice reprezinta una dintre cele mai sigure metode de protectie, aleasa de multi fermieri care vor sa ofere un confort si libertate in natura animalelor. Ele nu ranesc, ci au rolul de a speria vietuitoarele care incearca sa scape sau sa patrunda pe teritoriul tau.

3.Intrucat fermele de animale produc reziduri provenite de la mancare, fecale, dar si produse de ingrijire, ai nevoie si de sisteme eficiente de colectare. Asigura-te ca astfel de cantitati de reziduuri produse sunt reciclate eficient. Este, deci, recomandat sa inchei contracte cu firmele profesioniste de reciclat, iar colectarea sa se realizeze in hambare pe masura, pentru a evita contactul cu animalele sau raspandirea microbilor de orice fel. Pentru reziduuri organice poti opta pentru un tocator performant personal, care te va ajuta sa reduci costurile pe termen lung.

Pentru a te asigura ca ferma ta ofera cele mai bune rezultate, nu intarzia sa implementezi aceste masuri. Produ si vinde la standarde exceptionale de calitate, pentru un succes garantat!

 

Ultimele articole

Alte articole