fbpx
joi, februarie 22, 2024

5 motive pentru care sa iti faci o ferma de oi

Share

Tot mai multi romani se declara interesati de infiintarea unor afaceri de familie. Intrucat majoritatea vor sa devina fermieri si sa faca investitii care sa le aduca profit, ei se orienteaza catre cumpararea de animale.

Presupunand ca si tu ai in gand sa iti faci o ferma, iti recomandam sa te indrepti catre una formata din ovine, intrucat costurile cumpararii si intretinerii unui animal nu sunt foarte mari, iar produsele de la oi se pot valorifica integral. Citeste mai jos si alte motive care te vor convinge ca o astfel de ferma este alegerea ideala!

Iata 5 motive pentru care sa iti faci o ferma de oi:

1.In primul rand, daca vei reusi sa cumperi peste 200 de oi, o sa constati ca vei avea profit inca din primul an. Oile crescute in fermele din Romania sunt foarte cautate in strainatate, motiv pentru care o sa ai mare succes. De altfel, un exemplu de ferma care s-a axat pe exportul ovinelor, dar si al bovinelor este Seradria.com, aceasta fiind chiar in apropiere de Cluj Napoca. A fost infiintata inca din 1994 si exporta peste 1 milion de oi anual!

2. Intrucat in zilele noastre au aparut tot felul de utilaje care te pot ajuta, ai un motiv in plus sa iti infiintezi o ferma. Achizitioneaza un tocator pentru resturi vegetale de la fermierulafacerist.ro, astfel incat sa toci si sa maruntesi mult mai repede resturile vegetale precum lucerna, paie si coceni. Intra pe site-ul indicat si vei gasi o multime de astfel de utilaje utile.

3. Un alt motiv important in favoarea unei ferme de oi este acela ca poti folosi de la acestea absolut tot. O oaie poate da pana la 100 de kilograme de lana pe an, iar aceasta se vinde cu minimum 2 lei pe kilogram. Laptele se vinde si el destul de bine, iar branza de asemenea. Vandute catre un procesator, acestea aduc venituri substantiale. Bineinteles, trebuie sa le atragi atentia acestora, iar modalitatea de a o face este prin oferirea unor cantitati considerabile. De altfel, mieii se vand foarte bine si in tara noastra, iar pe unul poti obtine 200-250 de lei.

4. O ferma de oi este avanatajoasa, intrucat costul cu ingrijirea per cap de animal este extrem de mic anual: in jur de 100 de lei. Avand in vedere ca o oaie iti poate aduce 250-300 de lei pe an, inseamna ca profitul tau va fi unul destul de mare, presupunand ca vei avea o ferma de peste 200 de oi. In plus, vei primi de la stat 40 de lei pentru fiecare animal detinut, ceea ce inseamna ca ti se vor diminua aproape la jumatate cheltuielile, iar venitul va creste.

5. Un alt motiv pentru care trebuie sa iti faci o ferma de oi este ca vei putea accesa fonduri europene. Poti obtine pana la 50000 de Euro care iti vor fi acordati in doua transe. Astfel, initial, poti primi 75% din suma, iar in maximum 3 ani vei obtine si cea de-a doua transa. Pentru a dobandi suma solicitata va fi necesar sa ai domiciliul unde va fi infiintata ferma, sa prezinti un plan de afaceri si sa nu ai un alt job.

Asadar, daca vrei sa devii fermier, alege sa cresti ovine. Acestea pot fi valorificate in intregime si o sa costati, facand un simplu calcul, ca investitia se va amortiza repede si ca vei reusi sa ai profit in scurt timp.

Ultimele articole

Alte articole