fbpx
duminică, mai 19, 2024

59 de secunde, România a fost peste vedetele Spaniei

Share

Baschetbaliștii naționalei tricolore au avut o seară grea la meciul cu Spania și chiar dacă la un moment dat au condus la un punct, meciul a luat o turnură drastică, iar ibericii au câștigat în cele din urmă cu 91-50. Într-o altă partidă, Ungaria a câștigat primul meci în 48 de ani la un Campionat European, în timp ce Croația a câștigat al treilea meci al grupei, cu Muntenegru.

 

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

 

Vlad Modloveanu nu a mai putut face nimic pentru a ajuta România în meciul cu Spania (FOTO: FIBA)

Spania 91-50 România

19-18 pentru România arăta la un moment dat tabela, în primul sfert al meciului cu Spania. 59 de secunde a durat  avantajul, după care partida a fost preluată de vedetele din echipa Spaniei, care a jucat fără Pau Gasol. Jucătorii români nu s-au descurcat sub panou unde au marcat cu un procentaj de doar 43%, în timp ce numeroasele aruncări de trei nu au ajutat nici ele prea mult. Deși au marcat 18 puncte în primul sfert, în a doua și a treia parte a meciului România a marcat în total 18 puncte, diferența crescând rapid cu fiecare minut care a trecut. Spaniolii au condus chiar și la o diferență de 44 de puncte  și au încheiat meciul cu 26 de pase decisive, +19 la recuperări și 53% procentaj al aruncărilor din acțiune.

Juancho Hernangomez a fost cel mai bun om al spaniei, cu 18 puncte și 12 recuperări, în timp ce  Vlad Moldoveanu a avut 15 puncte și 6 recuperări.

Ungaria 85-73 Cehia

Starul Barcelonei și cel mai bun apărător al Euroligii, Adam Hanga, a avut cu Cehia cel mai bun meci al său de la începutul Eurobasket, încheind cu 31 de puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive. Cu Satoransky intrat cu adevărat în meci abia în sfertul patru după minute bune în care a fost neutralizat de maghiari, Cehii au stat aproape tot meciul la o diferența de 10 puncte de adversari și chiar dacă ofensivele au funcționat în anumite momente la nivel de All-Star Game, marcându-se de ambele prți fără a se mai face apărare, maghiarii au ținut cu dinții de o victorie realizată în contextul unui meci foarte dur și fizic. Ungurii se pot califica mai departe dacă înving marți România, în timp ce Cehii ar putea pierde șansa la calificare.

Croația 76-72 Muntenegru

Un alt meci echilibrat a fost cel dintre Croația și Muntenegru, în care vedeta Bojan Bogdanovic a fost din nou arma letală a croaților. El a început cu trei aruncări consecutive de trei marcate, iar Croația avea 15-0 în primul sfert. Muntenegru a revenit în meci mai ales datorită lui Tyrese Rice care a marcat 19 puncte în ultimele trei sferturi, dar și datorită pivotului Bojan Dubljevic. Acesta a terminat în double-double cu 17 puncte și 11 recuperări un meci foarte tensionat pe final: muntenegrenii s-au apropiat la un punct cu doar 1 minut înainte de final, dar nu au putut marca aruncarea decisivă, iar meciul s-a încheiat 76-72.

Ultimele articole

Alte articole