fbpx
miercuri, mai 1, 2024

Zdob și Zdub concertează la Cluj-Napoca alături de o orchestră simfonică

Share

5 trupe de muzică alternativă acompaniate de orchestre simfonice unesc două stiluri muzicale diametral opuse sub același concept: ALTorchestra 100. Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, Byron, Grimus și The Mono Jacks vor concerta în această toamnă în circuit în 3 orașe, București, Iași și Cluj-Napoca, împreună cu orchestre simfonice create special pentru acest proiect .

Trupa Zdob și Zdub va deschide seria de concerte ALTorchestra 100 care marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică. Aceștia vor concerta pe 16 octombrie la Grand Cinema & More – Sala Epika (Băneasa Shopping City) din București , pe 17 octombrie la Casa de Cultură a Studenților din Iași și pe 22 octombrie la Cinema Florin Piersic în Cluj-Napoca .

Înființată în 1994 în Republica Moldova, formația Zdob și Zdub combină diferite stiluri muzicale și promovează folclorul autentic, susținând concerte în peste 20 de țări europene. A obținut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 și a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, etc.

 

 

” În cadrul proiectului ALTorchestra trupa Zdob ș i Zdub va prezenta un program din 2 părți:prima parte va conț ine piese lirice, melodioase ca Dunărea, Nistrul, Maria Blues, Doina Haiducului… Aceste compoziț ii se leagă armonios ș i organic cu instrumentele clasice. Iar în partea a doua, publicul va putea asculta piesele dinamice din repertoriul nostru. Pentru o
trupă ca Zdob ș i Zdub, care cântă doar cu instrumente electrice, experimentele muzicale cu orchestre de muzică clasică sunt mereu un motiv în plus pentru creaț ie ș i o gură de aer proaspăt ” declară Roman Iagupov, solistul și liderul trupei.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Invitațiile se vor putea elibera prin intermediul platformei www.iabilet.ro .

ALTorchestra 100 este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Informații suplimentare vor fi în curând disponibile pe site-ul proiectului, www.altorchestra100.ro .

Ultimele articole

Alte articole