fbpx
joi, aprilie 18, 2024

După un an sabatic, doi clujeni au deschis localul Healthylicious

Share

Trecuți prin zeci de călătorii și experiențe culinare, Alina și Andrei Ceclan au decis să înceapă o afacere toamna aceasta, în inima Transilvaniei, cu un mic restaurant – Healthylicious. Poziționat în centrul Clujului, pe Strada Ferdinand 3, localul își întâmpină clienții cu delicii sănătoase. 

De la Alina am înțeles cum rolul de mamă a condus-o către noi trăiri, dezvăluite și pe blogul The Happy Kid. În mai 2018, împreună cu soțul ei, a întrerupt datoriile profesionale și au călătorit alături de Eric, fiul lor, pe insule, în orașe cosmopolite și în sate pitorești din întreaga lume. Întorși acasă, soții au decis că amestecul de seninătate, romantism și dinamism din Cluj-Napoca poate fi însoțit de bucuria de a gusta ceva… altceva! 

Pentru persoanele deschise către un nou profil de arome, restaurantul Healthylicious propune rețete echilibrate în nutrienți, inspirate din locurile vizitate și puse cap la cap împreună cu o echipă de specialiști în bucătărie și în nutriție. Meniul include: Smoothie Bowls, supe, Power Bowls, dulciuri fără zahăr și băuturi proaspete. 

De la iuțeala ghimbirului la dulceața fructelor de pădure, rețetele te vor ajuta să explorezi diferite arome și senzații. Colaborând cu producătorii locali, echipa Healthylicious procură și ingrediente de sezon, de pildă dovleacul, pe care-l combină cu banană, scorțișoară, lapte de migdale și semințe de chia, pentru un smoothie senzațional, cu textură cremoasă.

În meniu există o mulțime de opțiuni vegane și vegetariene, dar și preparate cu carne. Localul încurajează părinții să vină alături de cei mici, întrucât rețetele sunt potrivite inclusiv pentru aceștia.

În cazul în care vrei să-ți creezi propriul Power Bowl, optează pentru DIY. Poți chiar să iei mâncarea la pachet și să-ți completezi întâlnirile cu ceva bun.

În restaurant, meniul zilei este disponibil la 28 de lei și conține o supă cremă și un Power Bowl. Pentru cei care cumpără mâncare prin foodpanda și Glovo, echipa Healthylicious pregătește carduri cadou, cu o băutură gratis, disponibilă în local. De asemenea, poți comanda preparate pentru evenimente, prin serviciul de catering.

Când ești pe străzile Clujului și simți nevoia să-ți domolești goana, ia o pauză și savurează un mix cu avocado, spanac, portocală, lapte de migdale, miere, granola, polen, fructe de pădure, denumit Go green sau energizează-te cu Veggielicious, care are în compoziție tabbouleh cu cușcuș și pătrunjel, năut, broccoli, portocală, sos de mentă, rodie și semințe de dovleac. 

Continuă-ți treaba cu un Immunity booster în mână; este în tandem cu capriciile toamnei și te revigorează, conținând portocală, lămâie și ghimbir. Sucurile naturale au recipiente de sticlă, iar etichetele lor nu sunt plastifiate, ceea ce înseamnă că se curăță cu ușurință, fără a rămâne o peliculă lipicioasă. 

De asemenea, echipa Healthylicious încurajează returnarea sticlelor, pe care le refolosesc, iar în colaborare cu Sustenabil Cluj colectează borcanele de la lactate.

Tot într-o direcție eco-friendly, proprietarii Healthylicious au decis să nu folosească în restaurant plastic de unică folosință, iar capsulele din aluminiu de la cafeaua pe care o prepară – Nespresso, le reciclează cu ajutorul furnizorului. 

Pentru decor au utilizat, printre altele, tuburi de carton primite de la o imprimerie. Încântați de disciplinele frumosului, Alina și Andrei au lucrat împreună cu artiști locali, pentru a crea un graffiti la intrarea în restaurant. În plus, s-au alăturat proiectului Lights On ca parteneri și, în perioada 21 noiembrie – 15 decembrie, localul va avea o instalație artistică la geam. 

Healthylicious este deschis de luni până vineri, între orele 10:00 – 20:00, iar sâmbăta și duminica de la 10:00 la 16:00. Fie că ești localnic sau turist, restaurantul este o destinație pentru echilibru, cu note fructate.

Ultimele articole

Alte articole