fbpx
marți, aprilie 30, 2024

Feminină pe bicicletă! Află cum poți pedala pe tocuri în siguranță!

Share

Vremea frumoasă și ultimele luni petrecute în izolare îmbie la plimbări în oraș și ieșiri în aer liber pe toată lumea. Nu există mod mai plăcut de a te bucura de timpul frumos decât să ieși pe bicicletă într-o scurtă escapadă sau să înlocuiești mașina personală cu aceasta în deplasările zilnice.

Astfel, ai șansa să te bucuri de priveliștea orașului, aerul curat al parcurilor, să simți vântul cum îți mângâie părul și chiar să fii admirată pentru frumusețea și stilul de viață activ pe care l-ai ales.

Și pentru că femeile își doresc să fie mereu sexy și elegante, chiar și pe două roți, află cum poți purta pantofi eleganți sau orice alt tip de încălțăminte de damă de sezon, atunci când pedalezi, fără teamă de accidentări.

  1.  Tipul de toc ales

Tipul de toc influențează foarte mult echilibrul în general, nu doar pe bicicletă, și, de aceea, indicat este să fie un model mai gros decât cel cui. Din fericire, moda anilor ‘90 a revenit în forță și poți găsi cu ușurință acum pantofi cu toc pătrat sau sandale cu toc bloc și vârf pătrat pe care ai foarte multă stabilitate față de stilettos. 

Dacă, totuși, vrei să porți pantofi cu toc cui, înalți, secretul pedalării este să ții doar vârful pantofului pe pedală și să pășești pe asfalt punând mai întâi vârful jos și apoi călcâiul, pentru a nu risca să te dezechilibrezi, să îți sucești glezna sau să rupi tocul. 

  1. Tipul de bicicletă ales

Tipul de bicicletă sau, mai precis, tipul de pedale pe care le poți monta la orice bicicletă dacă o duci la un service, influențează stabilitatea în timpul mersului. Astfel, dacă ai un mountain-bike, materialul și modelul pedalei este diferit de cel al unei biciclete semicursiere sau de oraș, care au pedale din materiale potențial alunecoase, cum ar fi aluminiu sau oțel. Pentru acestea, ideal este să porți adidași sau teniși.

Contrar așteptărilor, o bicicletă de teren poate fi mai potrivită din punct de vedere al siguranței pentru a merge pe tocuri, deoarece materialul mat și modelul pedalei este mai stabil.

Avantajul de a te deplasa pe tocuri pe bicicletă este, printre altele, faptul că vei obosi mai puțin decât dacă ai merge pe jos în încălțări înalte, astfel că poți purta toate modelele de pantofi atunci când pedalezi, fără frica bătăturilor sau a bășicilor. În același timp, faci și o declarație de stil alegând să fii elegantă și feminină în orice împrejurare. A merge pe bicicletă nu înseamnă doar transpiraţie, pantofi şi haine sport. Biciclistele pot fi la fel de chic și feminine ca orice altă femeie și merită să își etaleze ținutele cu fiecare ocazie. 

  1. Pedalează responsabil!

Un accesoriu la fel de important este și casca de protecție, pe care nu trebuie să o lași deoparte, dacă îți dorești să fii în siguranță ca biciclistă urbană. Și, din fericire, pentru cele care se tem că aceasta le-ar putea strica coafura sau că nu se va integra cu restul ținutei, există și modele elegante, asemănătoare ca design cu cele de echitație și care vor aduce un plus de rafinament tocurilor tale pe bicicletă.

Acestea sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când te încumeți să pedalezi, avantajele le descoperi pe parcurs, la fel și complimentele, pentru că o femeie va arăta întotdeauna mai bine pe bicicletă!

Sursa foto: www.shutterstock.com

Ultimele articole

Alte articole