fbpx
joi, iunie 13, 2024

Afla cum va arata Jazz in the Park in 2017

Share

Jazz in the Park, festivalul care le-a redat clujenilor Parcul Central, se extinde și se dezvoltă anul viitor: va cuprinde tot orașul și crește pe trei priorități – muzical, ca mărime și ca impact în comunitate.

Organizatorii festivalului pregătesc mai multe schimbări pentru ediția a cincea: se dezvoltă o serie de concerte pe bilete la care vor cânta nume importante ale industriei muzicale, conceptul Jazz in the Street va fi integrat în festival, iar arta va ieși în stradă prin zeci de reprezentații artistice și vor avea loc petreceri tematice și activități de implicare în comunitate. Asta pe lângă concertele cu intrare liberă din Parcul Central și de pe malul Someșului, care vor rămâne în continuare o parte importantă a  festivalului.

 

 

Dezvoltarea unei componente pe bilete e menită să crească piața de jazz din România prin aducerea la Cluj a unor nume sonore ale jazzului mondial. O altă noutate este organizarea de petreceri tematice. Mai mult, organizatorii festivalului pregătesc o campanie inedită de implicare în comunitate prin Fondul Jazz in the Park.

 

100 de artiști sunt așteptați la Jazz in the Park

 

Concertele de de pe malul Someșului și din Parcul Central vor fi cu intrare liberă, iar la concertele de la Opera Maghiară și la petreceri accesul va fi pe bază de bilet. În total, anul viitor sunt așteptați la Jazz in the Park aproximativ o sută de artiști.

 

„Pe lângă concertele din Parc Central și de pe malul Someșului, vom avea concerte cu artiști importanți de jazz, concerte susținute în săli unde accesul va fi pe bază de bilet. Această structură ne va permitem să aducem nume mari ale industriei și să-i răsplătim pe cei mai pasionați fani ai noștri. De asemenea, vom integra conceptul Jazz in the Street în festival. El nu va mai fi o zi, ci 6 din cele 7. Aici vom avea peste 50 de artiști care vor anima centrul vechi al orașului. Parcul Central va rămâne sufletul festivalului, iar Malul Someșului și-a câștigat identitatea de loc de concurs. Parcul Central va fi activ trei zile, în weekend, și va arăta mai bine ca niciodată”, spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

 

Pentru ediția a 5-a, organizatorii își propun să să dezvolte piața de jazz din România și să promoveze tinerele talente, dar și să se implice și mai mult în comunitate prin Fondul Jazz in the Park.

 

„Aproape că nu îmi vine să cred că am ajuns deja la a 5-a ediție. Sunt bucuros că am reușit într-un timp atât de scurt să devenim un proiect fanion al orașului, dar și al jazz-ului. E de datoria noastră să nu ne oprim, să ne împingem limitele mai tare și să încercăm să facem lucrurile mai bine. Așadar, începând cu ediția următoare vom fi prezenți în zone din tot orașul și vom pune accent pe dezvoltarea muzicală a festivalului, pe ideea ca acest festival să fie o platformă de lansare pentru mulți muzicieni și, nu în ultimul rând, pe ideea de a folosi puterea festivalului pentru a interveni în comunitate, pentru a lăsa ceva în urma noastră”, afirmă Alin Vaida.

 

 

Fondul Jazz in the Park, inițiativa prin care organizatorii Jazz in the Park susțin implicarea în comunitate, va continua și anul viitor, iar cauza spre care vor fi direcționați banii obținuți din vânzarea de bilete neobligatorii urmează să fie anunțată la începutul anului.

 

În 2017, festivalul Jazz in the Park va avea loc în perioada 26 iunie-2 iulie. Puteți urmări informațiile despre eveniment pe site-ul jazzinthepark.ro, pe pagina de Facebook Jazz in the Park și pe Facebook Event.

Jazz in the Park este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Partener principal: Staropramen.

 

Structură festival Jazz in the Park 26 iunie-2 iulie 2017

Luni – concert de deschidere, acces pe bază de bilet

Marți – concert pe bază de bilet, prima zi de Jazz in the Street în 4 locații din centru, prima zi de concurs Jazz in the Park pe malul Someșului, eveniment comunitar supriză, jam session cu trupele din concurs într-un local din Cluj

Miercuri – concert pe bilete, a doua zi de Jazz in the Street în 4 locații din centru, a doua zi de concurs Jazz in the Park pe malul Someșului, jam session cu trupele din concurs

Joi – a treia zi de concurs Jazz in the Park pe malul Someșului, a treia zi de Jazz in the Street în 4 locații din centru, jam session cu trupele din concursul Jazz in the Park

Vineri – concerte în Parcul Central, a patra zi de Jazz in the Street în 4 locații din centru, concerte după miezul nopții în parc, petreceri tematice

Sâmbătă – concerte în Parcul Central, a cincea zi de Jazz in the Street în 4 locații din centru, concerte după miezul nopții în parc, petreceri tematice

Duminică – concerte în Parcul Central, a șasea zi de Jazz in the Street, petreceri tematice.

Ultimele articole

Alte articole