fbpx
vineri, decembrie 13, 2024

Ai o afacere în Cluj? Cele TREI modalități prin care să răsplătești munca angajaților

Share

Deții o afacere în Cluj-Napoca și înregistrează performanțe pe piața muncii? Pentru a-ți ține aproape angajații și pentru a-i fideliza pe o perioadă îndelungată, există câteva aspecte pe care să le ai în vedere.

Iar acestea țin, de fapt, de modul în care le răsplătești munca depusă de-a lungul timpului. În cele ce urmează, vei descoperi ce tipologii de bonusuri sau beneficii pot fi oferite lucrătorilor, pentru a performa mai bine la job și pentru a crește satisfacția în câmpul muncii.

Iată câteva moduri în care pot fi motivați angajații, la un job, pentru performanțele lor

  • Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți răsplătești angajații pentru eforturile pe care le-au depus, de-a lungul lunilor, pentru ca businessul să înregistreze profit? Există câteva modalități ce pot fi abordate și care ar putea să crească satisfacția la locul de muncă. Unul dintre ele este oferirea unor vouchere de vacanță destinate angajaților, de la Pluxee.ro, care pot fi acordate, în fiecare an, valoarea acestora fiind de până la 6 salarii minime brute pentru fiecare angajat din sectorul privat. Cardul de vacanță poate fi utilizat pe teritoriul României, în vederea achiziționării unor pachete turistice cu cel puțin 1 noapte de cazare. Angajatul va beneficia, în acest mod, de reduceri atractive, iar dacă nu este consumată întreaga valoare de pe card, se poate utiliza la următoarea călătorie în țară.
  • Pe de altă parte, o altă modalitate ce poate fi abordată de angajator este oferirea unor recompense financiare trimestriale. În condițiile în care businessul a înregistrat cifre considerabile, iar acesta poate susține un buget de acest tip, angajatorul poate oferi câte o primă angajaților săi, tocmai pentru a-i motiva la locul de muncă. Este o practică ce ar trebui să existe în multe dintre domeniile existente pe piață, pentru ca lucrătorii să simtă că munca lor este apreciată de superior. De obicei, cele mai multe dintre spațiile de lucru care oferă un asemenea beneficiu sunt corporațiile.
  • De altfel, dacă dorești ca echipa să fie mai închegată, iar angajații să se cunoască mai bine între ei, să socializeze și să petreacă un altfel de timp împreună, ai putea să le pregătești mici surprize în fiecare lună. Însă, trebuie să iei în considerare dacă acest aspect poate fi îndeplinit în funcție de bugetul pe care îl ai alocat. De exemplu, organizarea unui „grătar corporate” ar putea reprezenta un mod prin care să le oferi clipe de relaxare angajaților. O altă idee ar putea fi mersul într-un teambuilding, la munte, pentru câteva zile. Deși nu se „scapă” de discuțiile de la birou, este o modalitate prin care angajații se pot relaxa și se pot cunoaște între ei.

Nu în ultimul rând, angajatorul ar putea încheia un contract cu o clinică medicală unde angajații să beneficieze de servicii la preț redus, dar și de gratuitate în cazul anumitor analize anuale. De altfel, ar putea să impună și un program flexibil la job, mai ales în cazul persoanelor care se îngrijesc de copii, dar și să ofere bilete la diverse evenimente culturale. Așadar, dacă vrei ca satisfacția angajaților să crească, să simtă că munca lor este apreciată și răsplătită, nu rămâne decât să pui în aplicare ideile de mai sus. Voucherele de vacanță pe teritoriul României, recompensele trimestriale sau clipele de relaxare de la job pot reprezenta câteva idei pe care să le abordezi.  

Sursă foto: Pexels.com

Ultimele articole

Alte articole