fbpx
marți, mai 21, 2024

Ai o oră liberă prin Cluj? Descoperă cele mai „instagramabile” locuri cu Questo

Share

Oricât de entuziasmat ești de Untold, de vibe orașului în această perioadă sau de perspectiva concertului Armin van Buuren, Clujul are de oferit experiențe memorabile și dincolo de templul muzicii de pe Cluj Arena. Samsung și aplicația Questo te invită la o oră de hoinăreală prin 10 dintre cele mai frumoase locuri din oraș. Cu ce te alegi? Vei putea face poze care să stârnească invidia prietenilor de pe Instagram, vei descoperi locuri mai puțin știute din oraș, vei cunoaște oameni faini bucuroși de oaspeți și vei avea șansa să câștigi și premii smart puse în joc de către Samsung.

Ce este Turul Clujului cu Samsung&Questo

Știm cu toții ce este Samsung, mai ales că cei mai mulți dintre noi chiar și citim textul de pe un telefon Samsung. Mergem deci mai departe. Questo este o aplicație mobile care oferă trasee de explorare în patru țări. În total, peste 13.000 de oameni au explorat până acum cele aproximativ 70 de trasee disponibile. Două dintre acestea sunt în Cluj-Napoca, iar unul este special conceput pentru a îmbogăți experiența celor care participă la Untold în perioada 2-5 august.

„Vrem ca împreună cu Samsung să le dăm oamenilor posibilitatea de a descoperi orașul într-un mod fain, dar și să câștige premii puse la dispoziție de către partenerul nostru. În plus, faci și niște poze tari. Quest-ul pentru Untold are în spate legenda festivalului, cu această haită de lupi, cu vrăjitorul și magicienii. Pe măsură ce rezolvi ghicitorile, înțelegi și povestea fantasy din spatele festivalului. Cred că un loc fără poveste nu are farmec și e doar o colecție de elemente”, spune Claudiu Petria, dezvoltatorul aplicației.

Questo se descarcă gratuit și de acolo începe aventura. Un fel de treasure hunt care te poartă prin locuri interesante ale orașului. Vei ajunge pe la cele mai „instagramabile” localuri si obiective istorice, într-o plimbare de legendă ce te poartă prin centrul orașului si pe parcursul căreia vei afla legenda festivalului Untold. Cum distracția nu e completă dacă nu știu și prietenii tăi din social media, trebuie să postezi fotografiile de pe traseu pe Instagram cu #doepicshots și tag la @samsungromania, iar dincolo de invidia followerilor tăi, te poți alege și cu un Samsung Epic Kit (camera foto-video 360, boxa wireless, baterie externa) prin tragere la sorți.

Cum s-a făcut traseul epic din Cluj

Terenul a fost testat încă de la Neversea și ideea a fost îmbrățișată de sute de turiști care au putut astfel să descopere Constanța. La Cluj, timp de două săptămâni, dezvoltatorii au strâns informații, au făcut selecția și au construit traseul. În Cluj-Napoca sunt două trasee, dintre care unul este special conceput pentru Untold și este disponibil și în limba engleză. Pentru a fi cât mai autentic, oamenii de la Questo au lucrat cu localnici și specialiști care știu cel mai bine care sunt acele locuri din oraș care să îți ofere cele mai interesante momente.

„Ai un punct din care pleacă traseul și de acolo ajungi la următoarele puncte de pe traseu rezolvând anumite indicii și ghicitori. E ca un soi de treasure-hunt. Explorarea durează aproximativ o oră și presupune să încerci inclusiv anumite experiențe oferite de comercianți locali. Prin traseele noastre ne dorim mult să promovăm și micii întreprinzători locali, pentru a sprijini comunitatea și orașul. Împreună cu Samsung am căutat să facem acest tur care să te ducă într-un tur epic al celor mai interesante și de văzut locuri din Cluj-Napoca. Ne-am bucurat mult că Samsung ne-a susținut în această inițiativă pentru că noi am mai lucrat cu ei și ei pun accent pe astfel de inițiative ce presupun promovarea locurilor autentice”, mai spune Claudiu.

În total, au fost 100 de locații recomandate, dintre care au fost selectate 10 pentru traseu. El pleacă din Piața Unirii din Cluj-Napoca și se încheie tot în centru, din dorința de a face experiența cât mai relaxantă, dar și interesantă, în condiții în care îmbină locuri relaxante, cu experiențe aventuroase.

Poți descărca aplicația Questo de aici, dacă ai un telefon cu Android, sau de aici, dacă ai iOS. Mai multe detalii despre eveniment poți afla accesând acest link.

 

 

Ultimele articole

Alte articole