fbpx
joi, februarie 22, 2024

Al Di Meola: „Am fost in România de multe ori, iar publicul de aici este printre favoritele mele din lume pentru că publicul de aici iubește muzica mea.”

Share

Marți, 13 iunie, Al Di Meola, chitaristul care a uimit o lume întreagă prin stilul său unic revine în  Cluj – Napoca cu un nou concert – Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon-McCartney. Evenimentul va avea loc la Opera Națională Română din Cluj-Napoca începând cu ora 20:00 și se anunță a fi un eveniment cu multe momente impresionante.

 

Devenit deja un îndrăgit al publicului clujean, Al Di Meola ne uimește cu o carieră de peste 40 de ani dedicați muzicii și este considerat o legendă a chitarei, clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor. Înainte de concerul de săptămâna viitoare din Cluj-Napoca, artistul ne-a dezvălui câteva lucruri despre el:

 

Povestiți-ne despre inspirația dvs. muzicală: de unde vă inspirați când compuneți și cât de greu este să compuneți piese noi?

R: Am fost și încă sunt inspirat de Beatles și modul în care au înregistrat melodiile lor. De aceea, am vrut să înregistrez piesele mele în același loc, adică în faimoasele studiouri Abbey Road din Londra. În ceea ce privește noile melodii, să compun pentru mine reprezintă un mod de a-mi exprima sentimentele pe care nu le pot spune în cuvinte și le exprim prin muzică.

 

 Al Di Meola, omul din spatele artistului, ce tip de muzică ascultă? De exemplu, în mașină aveți playlisturi?

R: Nu am playlisturi, dar asculta muzica din anii '60, cum ar fi Beatles sau Stones. Îmi place, de asemenea, să-mi ascultă noile înregistrări în mașină pentru a le îmbunătăți. Este cel mai bun loc pentru a te concentra.

 

Cine a fost prima persoană care a pus vreodată chitara în mâinile dumneavoastră și v-a învațat primele acorduri? A fost dragostea la prima notă muzicală?

R: Sora mea, care este cu șapte ani mai mare, a dat o petrecere când părinții mei nu erau acasă, iar prietenii ei au adus diferite instrumente muzicale pentru a întreține atmosfera. Era și o chitară acolo. A fost prima dată când am avut o chitară în mâinile mele și am fost fascinat. După momentul acela am început să iau lecții de chitară.

 

Îți poți imagina o viață în care să nu fi fost muzician? Ce carieră credeți că ați fi putut avea?

R: De mic mi-am dorit să fiu pompier, acum cred că dacă nu aș fi cântat aș fi intrat în domeniul medical dar, spun asta de fiecare dată, sunt foarte recunoscător pentru că fac ceea ce îmi place. Este o binecuvântare pentru mine să ajung la oameni cu muzica mea.

 

Dacă ar trebui să alegeți doar o singură chitară la care să cântați pentru tot restul vieții, care ar fi aceasta și de ce?

 Originalul meu Gibson 59 Les Paul Deluxe.

 

În România ați concertat în orașe precum Cluj, București sau Timișoara, ce părere aveți despre publicul român?

Am fost in România de multe ori, iar publicul de aici este printre favoritele mele din lume pentru că publicul de aici iubește muzica mea. Iubesc concertele din România și, bineînțeles, că iubesc și orașele în care am concertat.

 

Există vreo țară în care doriți să cântați, dar nu ați reușit niciodată să mergeți? Cum îți închipui că un concert al tău va fi primit de acolo de către public?

 Nu am cântat niciodata in China, dar cred ca ar fi un loc minunat pentru muzica mea.

 

Spuneți-ne mai multe despre acest turneu. La ce ar trebui să se aștepte fanii de data aceasta?

Este într-adevăr o călătorie între melodiile mele, compozițiile lui Piazzolla și interpretările mele de Lennon / McCartney. Există și compoziții noi, care nu sunt încă înregistrate, dar care vor face parte din concert și îmi place să spun că este un spectacol foarte personal.

 

 Dacă ar fi trebuit să alegi un artist care este popular în momentul acesta și cu care să ai o colaborare, care ar fi acesta și de ce?

R:Cred că o colaborare cu Lady Gaga ar fi interesantă. Concertul lui Al Di Meola va avea loc în data de 13 iunie, la Opera Națională Română, începând cu ora 20:00 și va cuprinde atât melodiile deja consacrate, cât și mai multe compozitii noi si, mai cu seama, piese celebre marca Piazzolla & Lennon-McCartney, care, cu siguranță, vor aduce zâmbetul pe fețele iubitorilor de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion american.

 

Evenimentul este organizat de Diesel Events, iar biletele pentru concert mai pot fi cumpărate de pe site-ul www.dieselevents.ro. Prețurile biletelor sunt de la 149 lei până la 298 lei.

Ultimele articole

Alte articole