fbpx
marți, iunie 25, 2024

Al Di Meola revine la Cluj-Napoca cu un nou concert – Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon-McCartney

Share

Începutul verii readuce unul dintre cele mai cunoscute nume ale jazz-ului contemporan în orașul din inima Transilvaniei. Un nou concert al renumitului chitarist și compozitor de jazz-fusion – Al Di Meola va avea loc, în premieră, la Cluj-Napoca, pe 13 iunie, începând cu ora 20:00, la Opera Națională Română. Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon-McCartney este unul dintre proiectele muzicale cele mai îndrăgite de artist și va fi prezentat clujenilor luna viitoare.  

Un alt aspect important este dat de faptul că fanii artistului vor avea ocazia să îl întâlnească pe Al Di Meola și într-un cadru privat la sesiunea „Meet& Greet” care va avea loc înaintea concertului. În cadrul acestui eveniment, cei prezenți vor avea acces la probele de sunet, întâlnire şi dialog cu artistul, CD cu autograf, posterul oficial al concertului cu autograf și fotografii împreună cu artistul.

Cu o carieră impresionată și peste 40 de ani dedicați muzicii, Al Di Meola este considerat o legendă a chitarei, clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitariști ai tuturor timpurilor, o performanță care nu a fost egalată nici până în acest moment. Muzica sa combină într-un mod sublim ritmuri complexe de jazz – fusion cu melodii lirice transformând fiecare concert într-un moment unic și de neuitat pentru public.

Artistul cu o personalitatea unică și un stil elegant atât în muzică, cât şi în comportament, va rămâne un inovator, aflat mereu în căutarea sineului prin arta sa. „Este singurul artist care a putut să depășească limitele chitarei și să ajungă mai departe, cu o stăpânire incredibilă și o îndemânare pur și simplu uimitoare” , susține Robert Lynch, istoricul în arta chitarei.

Di Meola a revoluționat stilul interpretativ, iar tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră extraordinară. Un artist care prin pasiunea spiritului său creativ și-a câștigat aprecierea internațională. Printre cele mai cunoscute înregistrări ale sale se numără: „Friday Night in San Francisco”,  ”Land of the Midnight Sun” ”Elegant Gypsy” sau ”Casino”, melodii care de-a lungul timpului au încântat inimile milioanelor de fani din întreaga lume.

Concertul din 13 iunie va cuprinde atât melodiile deja consacrate, cât și mai multe compozitii noi si, mai cu seama, piese celebre marca Piazzolla & Lennon-McCartney, care, cu siguranță, vor aduce zâmbetul pe fețele iubitorilor de jazz, jazz-rock sau jazz-fusion american.

Prețurile biletelor sunt de la 149 lei până la 298 lei și pot fi cumpărate de pe site-ul: www.dieselevents.ro .

 

Ultimele articole

Alte articole