fbpx
marți, iunie 25, 2024

Alexandru Tomescu concertează pentru Institutul Inimii din Cluj

Share

„Stradivarius pentru Institutul Inimii” este evenimentul ce îi va reuni vineri, 6 octombrie a.c, în Auditorium Maximum din Cluj Napoca, pe iubitorii de muzică clasică care doresc să ajute Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”. Concertul caritabil programat pentru ora 18:30 îl are în plin plan pe violonistul Alexandru Tomescu. Cu ajutorul faimoasei viori Stradivarius Elder-Voicu 1702, acesta îi va încânta pe toți cei prezenți pentru a sprijini instituția medicală clujeană.

 

Biletele la eveniment costă doar 55 de lei, un preț mic pentru o cauză mare. Suma strânsă în urma acestui spectacol poate ajuta Institutul Inimii să se aproprie de un vis mai vechi, acela de a deveni un centru de chirurgie cardiacă minim invazivă în România.

„Țara noastră nu are încă un centru de pregătire în acest domeniu pentru tinerii chirurgi. Dacă vom reuși, prin acest concert dar și prin alte acțiuni, să strângem banii necesari, putem achiziționa o trusă de instrumentar pentru chirurgie minim invaziva și un dispozitiv de toracoscopie”, declară dr. Adrian Molnar, directorul medical al institutului.

„Sunt nenumărate aspecte din activitatea noastră care au nevoie de suport, însă în zona chirurgicală este foarte important să dezvoltăm această nouă abordare, să reducem impactul intervenției asupra pacientului și timpul lui de recuperare”.

Suma totală necesară doar pentru aceste două achiziții (trusa de instrumentar și dispozitivul de toracoscopie) este de 120.000 de Euro. Alexandru Tomescu răspunde invitației Clubului Rotary SAMVS Cluj-Napoca, inițiatorul acestei acțiuni caritabile, pentru o seară dedicată viitorului medical al orașului. Tomescu este unul dintre cei mai cunoscuți violoniști români, la ora actuală, cu sute de concerte susținute în lume.

Din anul 2007, el cântă pe una dintre cele mai bine conservate viori Stradivarius, instrument încredințat în urma unei selecții naționale.

Programul concertului „Stradivarius pentru Institutul Inimii” include lucrări de Bach, Prokofiev, Enescu, Kreisler și Vasile Filip.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma www.biletmaster.ro (detalii aici).

 

Pentru cei care doresc să se alăture inițiativei, donații se pot face în contul:

ASOCIATIA CLUBUL ROTARY CLUJ-NAPOCA SAMVS, C.I.F. 15652037, Sediu: Cluj-Napoca, str. Eroilor nr. 18, ap. 4, cont: RO41 BTRL 0130 1205 9293 08XX, deschis la Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Ultimele articole

Alte articole