fbpx
marți, iunie 25, 2024

AlteFlori: Afacere inedită cu buchete personalizate ce conțin ciocolată, fructe, legume sau obiecte

Share

Departe de lumea clișeelor, doi oameni frumoși din Cluj creează buchete de-ți stă mintea-n loc. Lăsând deoparte banalitatea buchetului de flori, de multe ori ”același”, oferit pentru că ”trebuie”, ei îmbină creativitatea cu utilitatea și reamintesc misiunea inițială a unui cadou, fie el și floral: de a transmite un mesaj aparte, original, personalizat și plin de emoție.   

”Părinții” Alte Flori, o mică afacere cu mult gust, se descriu drept oameni foarte pragmatici, iubitori de util, care fac mereu altfel de daruri. Iar business-ul, o extindere a gândirii lor.

Cuvintele din comandă

Fiecare buchet care iese din mâinile lor pornește de la o poveste unică și dobândește, în mâinile potrivite, o însemnătate aparte. “Vreau două buchete pentru soția mea pentru că face minuni și cred că un singur buchet nu poate să cuprindă recunoștința mea”, așa sună unul dintre mesajele primite. Iar de aici pornesc ei. Buchetul nu capătă greu formă, ținând cont de profunzimea mesajului. Iubesc și livrările pentru că, după o oră sau două de muncă, ajung să cunoască destinatarul buchetului. Fie și pentru 30 de secunde. ”E un sentiment minunat”, mărturisesc ei.

Recunosc că mesajele din buchete sunt 50% din misiune. ”Transmit, dincolo de munca noastră, emoția și toate gândurile puse în acel buchet”, adaugă cei doi. Unii oameni analizează până la ultima bulină tot ce vor să conțină buchetul deoarece știu că detaliile fac diferența. Când minunăția de buchet e gata, clientul primește poze. Se fac ultimele retușuri. Fiecare buchet transmite alt mesaj. Și ei simt asta. Un cocktail de emoții. Și mai știm cu toții că o imagine face cât o mie de cuvinte.

”Flori” de usturoi și ciocolată, asezonate cu citrice

Utilitate la buchet, așa și-ar redenumi afacerea dacă ar fi cazul. Pentru iubitorii de dulce au gândit un buchet care abundă în ciocolată. Pentru repărăcioșii din fiecare casă care, prin minuni doar de ei știute, repară tot ce le pică-n mână. Pentru soția răcită sau soțul gripat au gândit un buchet plin de (vitamine) fructe. Alte exemple: buchet lacrimogen care conține, frumos ambalate, mai multe cepe, buchet vampiresc – mai multe căpățâni de usturoi,  buchet pescăresc – cu tot felul de ustensile pentru pentru amatorii de pescuit, buchet vegano-sănătos cu citrice și brocoli, buchet cu hăinuțe pentru bebe pentru iubita devenită mamă.

15 minute inspirate

Crearea unui buchet depinde de complexitatea acestuia. La unele lucrează și o oră, în timp ce altele, 15 minute. Cu cât buchetul e mai personalizat, cu atât realizarea lui durează mai mult. Livrările se fac gratuit cu mașina firmei. Se curăță și dezinfectează tot. Și în atelier nu are acces nimeni în afară de ei. Nici clienți, nici curieri. Pentru ingenioasele buchete, plata se face prin transfer bancar. Se lucrează la plata de pe site. 

Pentru anul acesta plănuiesc să deschidă un sistem de franciză în București, iar mai târziu să se extindă în alte orașe mari din țară. Totul pe aceeași idee pe care o urmează ca un fir roșu: nu facem buchete “exact la fel”. 

Pentru comenzi puteți intra pe .

Ultimele articole

Alte articole