fbpx
miercuri, mai 22, 2024

Arome de New York într-o nouă locație în Cluj. Delicioșii bagels cuceresc tot mai mulți pofticioși

Share

O nouă locație cu iz de New York îi așteaptă pe cei mai pofticioși dintre clujeni. Vor putea savura aici o varietate de bagels, celebrele preparate americane care au în spate o poveste specială. Ingredientele calitative și rețetele sănătoase deosebesc produsele de oricare altele de pe piață, iar gustul fresh le face potrivite pentru orice masă a zilei. 

Cei de la New York Bagels pot fi găsiți de acum înainte și pe Bulevardul 21 Decembrie, în apropierea The Office, în cel de-al doilea sediu deschis în oraș. Le-am făcut și noi o vizită în noua casă, unde am asistat la o sesiune demonstrativă și am admirat cum se prepară, în fața noastră, cei mai aromați bagels. Pentru degustare am optat pentru cel mai nou sortiment, care a devenit rapid și unul dintre cele mai populare – și anume cel cu avocado, somon și cremă de brânză.

“Lunar venim cu un produs nou, ținând cont de ideile clienților care ne zic <<de exemplu mie mi-ar plăcea rucola cu avocado și bacon>> și noi facem. Luna aceasta îl avem pe cel cu somon în combinație cu avocado, care deja a urcat în clasamentul preferințelor. În top mai avem bacon, egg and cheese cu jalapeno și somon afumat cu ceapă și capere”, spune Alina Kelemen, proprietara micului restaurant. Preferatul ei e bacon, egg and cheese, un sortiment gustos și sățios, perfect pentru micul dejun ori brunch.

Din New York, în Cluj-Napoca

Alina s-a îndrăgostit iremediabil de acest preparat pe vremea în care locuia în SUA și, tocmai din dorința de a-l putea consuma oricând și la noi, a pus bazele acestei mici afaceri. Aromele de pe străzile din New York au ajuns deja, de circa trei ani, în Cluj-Napoca.

“M-am întors în România în vizită, alături de copilașul meu. Și eram în căutarea unui bagel, pe care în State îl consumam în fiecare zi, dacă nu chiar de câte două ori pe zi. Am găsit doar niște variante într-un supermarket, însă erau departe de a avea gustul acela autentic. Și de aici a pornit ideea de a crea acest produs”, ne-a povestit ea.

Noua locație, un pas firesc și necesar

Pasul extinderii a venit oarecum firesc. Popularitatea produselor a crescut treptat, iar numărul comenzilor a fost tot mai ridicat – în special livrările pentru partea de birouri. Se simțea și nevoia unui spațiu mai generos, așa că Alina a considerat că e un moment oportun pentru dezvoltarea afacerii.

 “Motivul pentru care am deschis al doilea sediu a fost că prima locație, de pe strada Emil Isac, e un pic mai micuță, mai înghesuită și am văzut că simțea lumea nevoia să stea la masă să discute, să mănânce, să bea o cafea. Am găsit spațiul acesta și mi-a plăcut că era mai mare și mai aproape de The Office, unul dintre locurile de unde provine o mare parte a comenzilor de zi cu zi”.

Cu elemente decorative sugestive, între care zeci de bagels folosiți ca ornamente, pofta vine aproape instant. Iar gândul îți zboară, la fel de rapid, la străzile aglomerate ale celei mai celebre metropole din lume. Fiecare detaliu a fost atent pus la punct, ne-a mărturisit Alina.

“Când intri în shop trebuie neapărat să dai de New York. Avem poze cu orașul, avem bolțile fastuoase inspirate tocmai de acolo, aceste elemente fiind completate de accente de culoare verde. Iar pe pereți avem expuși zeci de bagels”, ne-a explicat Alina Kelemen.

Business-ul cu aromă de New York își propune să crească tot mai mult. Acum se lucrează la franciză, iar Brașov ar putea fi unul dintre orașele în care gustoșii bagels să ajungă pe mesele pofticioșilor. 

Ingrediente, gust și inspirație

Sortimentele disponibile la New York Bagels sunt pe placul și celui mai exigent client. Rețetele folosite sunt cât mai sănătoase, produsele nu au aditivi, iar ingredientele au fost alese după o selecție riguroasă a furnizorilor.

“Găsim shaormerii sau pizzerii la orice colț de stradă, însă astfel de produse speciale mai rar. Oriunde mergi în Cluj nu găsești să îți cumperi un sandwich cu ingredientele pe care le avem noi – nici combinația, nici calitatea. De asta suntem altfel”, a precizat Alina Kelemen. 

Business cu provocări și bucurii

Mica afacere vine “la pachet” cu provocări și lecții la ordinea zilei, dar și cu împlinire și multe zâmbete. Integrarea pe piață a fost una dintre cele mai mari “lupte”, pentru că puțini erau cei care cunoșteau conceptul. Încetul cu încetul aromele au început să-i cucerească pe clujeni, dar și pe turiștii care ajung aici. 

“Să fii acolo în fiecare moment e o provocare, însă și o bucurie. Țin cot de fiecare feedback primit, mă bucur inclusiv de recenziile negative pentru că avem ceva de învățat de acolo. Iar ca bucurii… cel mai mult mă încântă atunci când îi văd pe clienți mulțumiți, când pe cei care cunosc produsele noastre și revin frecvent cu plăcere. Am un client care comandă în fiecare zi un bagle dulce și unul sărat”.

Unde se găsesc produsele?

15 sortimente sărate și 3 dulci se găsesc în oferta celor de la New York Bagels. Produsele pot fi găsite în cele două locații fizice – de pe strada , respectiv sau se pot comanda online pe .

Ultimele articole

Alte articole