fbpx

Asociația SAMAS organizează, în zilele de 18 și 19 octombrie, conferința MATERNOPEDIA 2019, pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului.

Cluj Napoca găzduiește în această toamnă MATERNOPEDIA 2019 – Conferința națională SAMAS dedicată sănătății mamei și a copilului. Evenimentul de la Casa de Cultura a Studenților, Sala Europa, se adresează atât cadrelor medicale, cât și părinților. Aceasta este cea de-a 6-a ediție a conferinței naționale SAMAS, eveniment în care specialiști de renume discută despre cele mai grave riscuri privind sănătatea perinatală, precum și cele mai accesibile și eficiente soluții.

Părinții sunt așteptați sâmbătă, de la 10:00 la 12:30, la Casa de Cultură a Studenților, Sala Europa, să discutăm împreună despre alimentația preșcolarului și prevenția obezității cu Dr. Marina Otelea și Dr. Diana Voican, despre timpul petrecut de copii în fața ecranelor cu Dr. Psih. Marius M Stanciu, despre tulburarile posturale și de motricitate la copii cu Iulian Nicolae – kinetoterapeut, despre principiile de educație parentală pentru prevenția accidentelor și siguranța copiilor cu Ana Maita – activist pentru siguranța copiilor. Accesul părinților în cadrului evenimentului este gratuit. Pentru confirmarea participării la eveniment completați formularul din link: http://tiny.cc/j64t8y

Lucrările conferinței pentru cadrele medicale abordează subiecte diverse: cum afectează alimentația timpurie dezvoltarea microbiomului, îngrijirea gravidei infectată cu sifilis, principii de educație parentală pentru prevenția accidentelor și siguranța copiilor, tulburari posturale și de motricitate la copii, programe și proiecte pentru sănătatea familiei, detaliile vaccinării antimeningococice, importantei primului an de viață din punct de vedere emoțional, principalele bariere ale vaccinarii copiilor și acțiuni implementate pentru creșterea acoperirii vaccinale în Europa și România, sunt doar o parte dintre ele. Pentru înscriere completați formularul din link: http://tiny.cc/j64t8y

Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de Facebook MATERNOPEDIA 2019 http://bit.ly/2lT6wxl 

Partenerii evenimentului: Primăria Cluj Napoca, Sala de Cultura a Studenților, Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș Bolyai, PEDITEL – sfat pediatric non-stop 1791, Asociația KinetoBebe. Sponsorii evenimentului: Pfizer, Fundația Nutricia și DANONE România.

Despre Asociația SAMAS

Asociația SAMAS este organizația nonprofit, care a dezvoltat prima rețea națională de educatori perinatali (din rândul asistenților medicali și moașelor), specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și copilului. Obiectivele asociației pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal. 

Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Activitatea educatorului SAMAS este inspirată din modelul occidental de educație și sprijin al gravidelor și proaspetelor mame. În țări precum Franța, Germania, Austria sau Elveția, peste 70% din mame apelează la servicii similare. 

În paralel, Asociația SAMAS și-a propus extinderea Rețelei de Educatori Perinatali SAMAS, oferind burse de formare cadrelor medicale (asistenți medicali și moașe), care, în urma cursurlor intensive și a perioadei de practică, devin Educatori Perinatali Certificați SAMAS, cu acreditarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Rezultatele Asociației SAMAS în perioada 2013 – 2018:

  • 6 Centre Regionale SAMAS: în București, Pitești, Iași, Bistrița, Timișoara, Cluj Napoca
  • 850 Educatori Perinatali au făcut cursurile SAMAS
  • Peste 450.000 de mame au primit informații de la Educatorii Perinatali SAMAS
  • Peste 27 de orașe din țară sunt cuprinse în Rețeaua SAMAS
  • 18.700 mame au participat la cursurile SAMAS în peste 20 de orașe
  • Asociația SAMAS a oferit educație și suport perinatal unui număr de 5636 de gravide și mame din medii defavorizate în 8 orașe la nivel național.

Asociația SAMAS a fost înființată datorită extinderii și dezvoltării Programului SAMAS, inițiat de Fundația Crucea Albă, Fundația Nutricia și Crucea Roșie – Filiala Sector 6, susținut de Danone Ecosystem.

Abonează-te la newsletter și o să primești o dată la două săptămâni cele mai interesante știri din Cluj.

Ultimele Articole

-Publicitate-spot_imgspot_img

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.