fbpx
luni, iulie 15, 2024

Astăzi începe a zecea ediție a Zilelor Clujului! Vezi programul complet

Share

Ediția aniversară a Zilelor Clujului are ca tematică multiculturalitatea și înglobează peste 100 de evenimente în perioada 6-9 octombrie. Zilele Clujului 2022 îi are ca parteneri oficiali pe Terapia – O companie Sun Pharma și Iulius Mall Cluj-Napoca și este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca alături de peste 100 de companii, ONG-uri, universități, instituții și voluntari. 

Seara de teatru este prima din seria de evenimente organizate la acest sfârșit de săptămână sub cupola Zilelor Clujului. Joi, 6 octombrie, Florin Piersic va fi prezent în fața publicului cu momente inedite, în Piața Unirii, de la ora 19.00. Iubitul actor va purta publicul într-un periplu prin întreaga sa carieră, în stilul care l-a consacrat drept titan al lumii teatrului și cinematografiei. 

„Teatrul, dragostea mea” va fi urmat de spectacolul „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale susținut de actorii Teatrului Național Cluj-Napoca, de la ora 20.00. La o distanță de aproape un secol și jumătate de la prima reprezentație a Nopții furtunoase, textul lui Caragiale atrage cu aceeași intensitate actorii, regizorii și publicul românesc. 

Tot în prima zi, 6 octombrie, vor avea loc:

  • Târguțu’ Vintage în Piața Muzeului; Salonul de carte Bookfest la Centrul de cultură urbană Casino din Parcul Central, organizat de Asociația Editorilor din România;
  • Zilele animațiilor Disney – The Golden Age la Cinema Dacia (diferite filme de la orele 11, 13, 15, 17, 19) și Maratonul filmelor de comedie – Louis de Funes la Cinema Mărăști (de la orele 11, 15 și 18);
  • Expoziții foto-documentare la Turnul Croitorilor și expoziție de costume populare tradiționale din Câmpia Transilvaniei – în foaierul Cinema Mărăști.

Vineri, 7 octombrie, programul devine foarte intens, cu activități pentru toate vârstele în multe locuri din oraș:

  • în Piața Unirii vor concerta de la 18.30 Nicole Cherry, Compact, The Motans și Delia; 
  • de neratat este show-ul de drone, videomapping / proiecții video și artificii de la ora 21.30, spectacol susținut de NTT Data;
  • În Parcul Central se desfășoară Festivalul Gastronomic, Festivalul de Vin, Târgul meșterilor populari, Festivalul multiculturalității cu expoziții și activități culturale, Promenada cărților cu ateliere de pictură, desen, creație și multe alte activități pentru copii, în special la zona de aventură din parc – susținută de Accesa;
  • concerte în Piața Muzeului de la ora 18;
  • musical Best of Broadway la Iulius Parc etc.

Lista completă a evenimentelor se găsește pe site-ul festivalului, zileleclujului.ro și în broșura online: http://.

Parteneri oficiali: Terapia – O companie Sun Pharma și Iulius Mall Cluj-Napoca. 

Zilele Clujului 2022 beneficiază de susținerea următorilor parteneri principali: NTT Data Romania, Vodafone România, Accesa, Ursus.

Parteneri: Coca-Cola, Coral Impex, Autoworld – Dealer Autorizat Volvo, Moldovan Carmangerie, Farmec, Betfair Romania Development, msg systems Romania, Avangarde Software, PMA Invest.

Ultimele articole

Alte articole