fbpx
sâmbătă, iulie 13, 2024

Ateliere interactive în cadrul expoziției Viitorul în 3D Printing

Share

Expoziția Viitorul în 3D Printing – primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale – va fi vernisată vineri, 9 iunie 2017, ora 17.00, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, unde va putea fi vizitată gratuit până la data de 23 iunie 2017.

 

 

Pe parcursul evenimentului, publicul va avea șansa de a participa la două ateliere interactive de inițiere în fabricația aditivă și procesare digitală, cu aplicații directe în design de produs. Acestea se adresează tuturor celor dornici să cunoască modul în care este utilizată această tehnologie.

Atelierele vor fi organizate în data de 15 şi 16 iunie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei. Participarea este gratuită şi se va face pe bază de înscriere prin formularul on-line https://goo.gl/forms/7hyThr33ijKOeubD2 sau printr-un email la contact@scientifica.ro

Pe parcursul celor două zile, participanții vor putea descoperi modul în care se face translaţia de la idee la obiect, etapele procesului de design şi ale celui de proiectare 3D, urmate de pregătirea fişelor pentru imprimare.

Gazda atelierelor va fi Eugen Guțiu, fondator Control3D, autor al unei proteze ortopedice complet robotizate denumită HANZER și a unei rădăcini dentare artificiale, realizată, în colaborare cu dr. Aranka Ilea, din acid polilactic grefat cu celule stem mezenchimale. Eugen va prezenta publicului noţiuni introductive despre cum se construieşte o imprimantă 3D și despre cum se utilizează creionul 3Doodler. Discuţiile vor fi însoţite de activităţi practice, prin urmare participanții sunt invitați să își aducă laptopurile.

Cu un număr de peste 30 de parteneri și 30 de exponate, gadgeturi, imprimante 3D, un exoschelet printat 3D, Sculptura Bloom, un braț robotic precum și castelul Bran realizat în totalitate cu ajutorul creionului 3Doodler, expoziția Viitorul în 3D Printing își propune să conducă vizitatorii în povestea reală a imprimării 3D, a modului în care este utilizată în România, oferind totodată o privire către viitor, asupra potențialului revoluționar pe care îl poate avea această tehnologie.

Evenimentul este organizat de Asociația Scientifica, co-organizator Centrul Cultural Clujean, în parteneriat cu Science Museum of London, Comisia Europeană, STARTS, Gluon, Speedwell, Aries Transilvania, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Informații despre vizitare

Acces GRATUIT

Program de vizitare:

Marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică: 10.00 – 16.00, miercuri: 12.00 – 18.00

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Strada Constantin Daicoviciu 2, Cluj-Napoca

Mai multe detalii la contact@scientifica.ro

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/117559048825158

 

Despre Scientifica

Scientifica este o organizaţie non guvernamentală care promovează şi facilitează cooperarea între ştiinţă şi societate prin proiecte educaţionale şi interdisciplinare din mediul creativ. Noi recunoastem că educația se află în centrul oricărei schimbări sociale majore, prin urmare am alcătuit un set de actiuni si activitati menite să ofere publicului o noua perspectiva de cunoastere la intersectia dintre știință, arta și noile tehnologii. Mai multe detalii pe www.scientifica.ro

Despre Centrul Cultural Clujean

Centrul Cultural Clujean (CCC) este o organizație de cultură și dezvoltare urbană formată din 60 de instituții și asociații culturale, universități, autorități publice, cluburi de afaceri și fundații sociale. Misiunea CCC este de a dezvolta un program cultural de anvergură, format din proiecte variate și interdisciplinare care să genereze un impact pozitiv la nivel cultural, social și economic în Cluj-Napoca și în regiune.

Despre Science Museum Of London

Casă a ingeniozităţii şi a descoperirilor, Muzeul de Ştiinţă şi colecţiile sale renumite păsterează dovezi ale realizărilor medicale, ştiinţifice şi tehnologice din întreagă lume. Cu peste 3 milioane de vizitatori anual, Muzeul urmăreşte să prezinte modul în care ştiinţă ne influenţează viaţă, inspirând vizitatorii prin obiecte iconice şi prin expoziţii premitate global. Mai multe informaţii se pot găsi la sciencemuseum.org.uk. Muzeul de Ştiinţă este parte a Grupului de Muzee care include şi Muzeul de Ştiinţă şi Industrie Bradford, Manchester, Muzeul Naţional al Cailor Ferate, Muzeul Naţional de Media, York. Expoziţia are că punct de pornire un concept dezvoltat de către prestigiosul Muzeu de Ştiinţe din Londra.

 

Ultimele articole

Alte articole