fbpx
sâmbătă, iulie 13, 2024

Autorul uneia dintre cele mai citite carti de economie politica vine la Cluj

Share

James A. Robinson este profesor la Universitatea Harvard și profesor asociat la Institutul de Științe Sociale Cantitative și Centrul Weatherhead pentru Afaceri Internaționale. A studiat economie la London School of Economics, Universitatea Warwick și Universității Yale, iar cercetările sale s-au orientat spre identificarea discrepanțelor politice ale statelor lumii și influența directă a acestora în dezvoltarea economică a fiecăreia.

Screen Shot 2014-06-03 at 14.16.28

Cartea sa, „Why Nations fail”, face parte din Top 10 „Cele mai bune cărți din 2012” realizat de Washington Post,  „Best books 2012” realizat de  Economist and Financial Times, și “Best Books of 2012, According to Business Leaders” – Businessweek. Scrisă într-un mod briliant și angrenant, cartea răspunde la întrebarea care a frământat mulți experți de alungul timpului: De ce sunt unele națiuni bogate și altele sărace, divizate în funcție de bogăție și sărăcie ,foamete și risipă?

Venirea lui James A. Robinson la Cluj se leagă de o serie de evenimente organizate la cluj de către Fundația Romania One, organizația care va schimba România „one square meter at a time”. RomaniaOne are ca scop restabilirea demnității și încrederii poporului român în eforturile lor de a schimba realitatea actuală. Acest eveniment este primul dintr-o serie de întâlniri, menită să crească gradul de conștientizare a drepturilor civile și rolul de combustibil al comunităților în procesul de schimbare într-o națiune sănătoasă.

Evenimentul are loc pe data de 23 iunie la Cluj, intrarea este gratuită și înscrierile se fac pe email la adresa mihai@romaniaone.org sau online pe www.romaniaone.eventbrite.com

 

Ultimele articole

Alte articole