fbpx
luni, iulie 15, 2024

Brand-ul care creează jumătate din bijuteriile rusești: “SOKOLOV aduce inspirație și se adresează tuturor”

Share

Sunt mai mult decât simple accesorii. Sunt elemente care generează emoții puternice, creează amintiri și celebrează conexiuni valoroase. Bijuteriile SOKOLOV, căci despre ele este vorba, ne scot din anonimat și ne fac să spunem povești. Altele, de fiecare dată.

Am stat de vorbă cu Igor Tomita, managerul filialei din Cluj a celebrului brand rusesc. Am aflat de unde provine fiecare bucățică de material, cum sunt concepute cele mai interesante modele, dar și care sunt preferințele cumpărătorilor.

Ce aduce nou și cum se poziționează brandul Sokolov în piața bijuteriilor?

SOKOLOV Jewelry putem spune că este un întreg univers al bijuteriilor, unde stilurile și dinamica modelelor este una vastă și accesibilă pentru fiecare dintre noi. Produsele mărcii sunt create la cea mai mare fabrica de bijuterii din Rusia și sunt prezentate în peste 6.000 de magazine multi-brand din 20 de țări. SOKOLOV creează mai mult de 30.000 de modele de produse de bijuterii de o calitate excepțională la un preț rezonabil.

 Ce reprezintă brandul Sokolov pe piață de bijuterii din Rusia?

Bijuterii de brand SOKOLOV este un brand bine cunoscut în toată Rusia, încă din anul 1993. Producția de bijuterii este situată în inima țării Krasnoye-na-Volge (Red-on-Volga), regiunea Kostroma, un loc care este numit pe bună dreptate capitala bijuteriilor din Rusia. Acesta produce aproximativ 49% din toate bijuteriile create în Federația Rusă. 

Mai mult de 6 milioane de produse de bijuterii ale mărcii sunt realizate în fiecare an, și mai mult de 24 de mii pe zi. Potrivit inspecției de control a Federației Ruse, fabrica a fost recunoscută oficial că producător de bijuterii numărul 1 în țară, încă din 2011. SOKOLOV este o companie de bijuterii cu o istorie îndelungată. Un mic magazin de bijuterii de familie a devenit o companie internațională.

 Ce ne puteți spune despre procesul de realizare a bijuteriilor?

SOKOLOV utilizează cele mai moderne tehnologii în producția de bijuterii. Avem o echipă proprie de 30 de designeri care concep în jur de 500 de modele de bijuterii noi lunar. Metalele prețioase (aur și argint) sunt achiziționate direct din Băncile de Aur ale Rusiei. Și să nu uităm că și diamantele sunt de asemenea de la DeBeers și Alrosa, care sunt cele mai mari companii de minerit și extracție a diamantelor din lume, împreună cu pietrele prețioase alese din țările cu renume pentru calitatea excepțională a acestora, precum India, Thailanda și Birma. 

Iar cu toate acestea fiind spuse, mai rămâne doar că cei 4000 de specialiști să dea viață ideilor și schițelor, de la idee până la bijuterie în sine. Toți pașii sunt făcuți în cadrul companiei, fapt ce asigură calitatea inegalabilă a bijuteriilor.

Cum sunt alese conceptele din spatele bijuteriilor?

Conceptele din spatele bijuteriilor sunt alese cu ajutorul biroului nostru Trend-Analitics din cadrul companiei, unde se analizează tendințele atât în industria bijuteriilor, cât și cea fashion, pentru a fi create cele mai în vogă bijuterii. 

Gama acestora este una foarte diversificată, fiind pe gustul tuturor. SOKOLOV este o parte integrantă a unui look perfect. Este stilul tău personal la care ne gândim atunci când realizăm bijuterii. Anii de experiență, atenția la detalii și un potențial uriaș ne permit să dezvoltăm bijuterii concepute în mod elaborat până la cel mai mic detaliu.

 Cum a fost primit magazinul de către clujeni?

Magazinul din Cluj a fost așteptat de către iubitorii de bijuterii, iar începutul s-a conturat frumos cu ajutorul clienților care ne-au oferit toată încrederea. Putem spune că ne bucurăm deja de clienți fideli,  dar și de persoane care ne calcă pragul pentru prima dată și își arată admirația pentru frumoasele bijuterii ce strălucesc în vitrine.

 Care sunt cele mai cerute produse?

Vedem interes atât pe parte de argint, cât și pe parte de aur. Produsele din argint cele mai cerute ar fi inelele și cerceii, cu inserții și design unic, iar dacă este să vorbim despre produsele din aur, seturile sau bijuteriile cu pietre semi-prețioase și prețioase sunt cele mai iubite de către clienți.

Cum ați descrie produsele în câteva cuvinte cheie? Ce inspirație aduc ele și cui se adresează acestea?

Stil complicat și rafinat. Design-urile contemporane vorbesc despre independență, încredere și gust perfect. Bijuteriile brandului vor deveni o parte din imaginea ta publică și te vor ajuta să prețuiești cele mai speciale momente din viața ta, precum și să îți dea un sentiment de perfecțiune. SOKOLOV aduce inspirație și se adresează tuturor.

 Ce servicii extra oferiți după achiziția produselor?

Serviciile noastre post-vânzare constau în garanția produselor timp de 6 luni, servicii de curățare gratuită a bijuteriilor marca și servicii de reparații pentru bijuteriile din cadrul companiei noastre. De asemenea, ținem în permanență legătura și îi punem la curent cu toate noutățile pe clienții noștri fideli.

 Cum a afectat pandemia aceasta piață și ce tendințe vedeți?

Căutarea expresivității personale este încă relevantă pentru majoritatea oamenilor. Toți avem nevoie de un sentiment de evadare, fiecare dintre noi își dorește frumusețe în viață, iar purtarea unei bijuterii ne poate face să ne simțim minunat și ne poate oferi mai multă încredere de sine. 

Femeile vor purta în continuare inele, cercei și coliere, chiar dacă nu sunt foarte multe ocazii pentru a le putea etala. În apelurile video cu prietenii sau cu familia, în conferințele cu șefii sau colaboratorii, reprezentantele sexului frumos poartă în continuare bijuterii și sunt atente la propria imagine. Chiar dacă aceste vremuri par mai întunecate, bijuteriile aduc culoare și lumina în viață fiecăruia. Paradoxal, mai mult că niciodată, domină mentalitatea ‘carpe-diem’ și astfel a crescut numărul de angajamente și de cereri în căsătorie. Cuplurile doresc să-și celebreze dragostea și să își unească destinele, indiferent de contextul actual sau de incertitudinea care planează în întreagă societate.

Ce pregătiți în perioada următoare?

În perioada următoare vrem să fim la fel de vizibili pentru publicul nostru, dorind să participăm la evenimentele din domeniul de activitate și, cel mai important lucru, să promitem experiențe de neuitat clienților noștri, prin bijuteriile de excepție marca SOKOLOV.

Fie că sunteți în căutarea unui dar perfect sau pur și simplu a unui element care să vă scoată în evidență personalitatea unică, bijuteriile sunt de fiecare dată o alegere inspirată. În Cluj-Napoca veți găsi magazinul SOKOLOV la parterul Iulius Mall dar puteți achziționa și online produsele pe

Ultimele articole

Alte articole