fbpx
marți, iunie 25, 2024

Brothers Fun Club te invită la joacă în cel mai modern centru educațional și de divertisment din Cluj-Napoca, destinat micuților cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani

Share

Brothers Fun Club, cel mai nou loc de joacă din Cluj-Napoca, și-a deschis porțile în luna noiembrie a anului trecut și deja are în „portofoliu” o mulțime de prichindei veseli care au trecut pragul locației, fie pentru o porție zdravănă de joacă, pentru un atelier „delicios” de turtă dulce, pentru un atelier de dicție, de dramă sau pentru a-și petrece în mod distractiv, dar și constructiv timpul în cadrul celui mai colorat și interactiv after-school din oraș, dotat atât cu spații generoase de joacă, cu tablă interactivă pentru ca lecțiile să fie atractive, cu un loc special amenajat pentru o masă sănătoasă, dar și cu o tehnologie inovativă care transformă locul într-unul sigur, chiar și pe timp de pandemie. Toate activitățile se întâmplă sub atenta supraveghere a personalului calificat, ales special pentru a fi pe placul celor mai sinceri „critici” și anume, copiii.

Brothers Fun Club este mai mult decât un loc de joacă. Lansat sub sloganul „Learning should be fun”, conceptul a fost inspirat de cei doi copii ai Andrei Văideanu, care și-a dorit să le ofere copiilor un loc al lor, unde micuții să vină cu entuziasm, să învețe prin joacă, să lege prietenii, cu o echipă pregătită să ajute la dezvoltarea armonioasă a acestora. Astfel, clubul, situat pe strada Tăietura Turcului nr.29-35, este centru educațional și de divertisment, care le oferă atât micuților, cât și părinților acestora servicii complete, într-un mediu sigur. 

„Este un proiect pe care l-am dezvoltat cu răbdare și cu mare pasiune, de aceea, vom încerca, în fiecare zi, să fim aproape de copii cu profesionalism și dedicare. Fiind mamă a doi copii, am fost inspirată de cuvântul «frate/ frați», dar mai mult de expresia «fraternitate», acea legătură strânsă între persoane, amiciție, o legătură de iubire și respect, care trebuie să-i unească atât pe membrii unei familii, cât și pe copii. De aceea, denumirea Brothers Fun Club am găsit-o cea mai potrivită valorilor noastre”, spune Andra Văideanu, fondatoarea conceptului Brothers Fun Club.

Brothers Fun Club și-a deschis porțile în plină pandemie, iar Andra mărturisește că s-a simțit puțin descurajată de acest aspect și mai ales de incertitudinea cu care ne confruntăm în această perioadă. Mai mult, majoritatea spațiilor de joacă sunt închise, astfel că lansarea acestui business a reprezentat un act de curaj și a venit la pachet, chiar din primele zile, cu o schimbare de strategie. Astfel, clubul s-a adaptat la nevoile identificate pe piață în acest moment, iar pentru moment funcționează și sub formă de after school. „Sunt copii care vin la programul pe care îl oferim, la ateliere, dar avem și clase primare cu care colaborăm și care vin cu mare plăcere la activitățile clubului nostru”, spune Andra.

Amenajarea unui centru educațional poate fi o provocare și în afara vremurilor tulburi pe care le trăim, pentru că sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ții cont, având în vedere că principalii beneficiari sunt copiii. Dar, cu multă dragoste și inspirată de cei doi prichindei ai familiei, Andrei i-a fost ușor să creioneze în minte spațiul ideal pentru cei mici. De la idee, la punerea în practică a fost nevoie de multă multă și un research amănunțit în vederea găsirii celor mai potriviți colaboratori, atât în ceea ce privește amenajarea spațiului, cât și pentru alegerea echipamentelor, jocurilor de ultimă generație, care dau viață spațiului.

Investiție de peste 100.000 de euro

„De la începutul proiectului am dorit să oferim servicii de înaltă calitate, care să corespundă dorințelor tot mai exigente ale părinților: activități, personal calificat, igienă deosebită, materiale didactice, echipamente de joacă performante etc. Prin urmare, efortul financiar a fost pe măsura atingerii acestor obiective: pe lângă valoarea spațiului cu suprafață utilă de 250 mp, investiția în amenajarea și dotarea locației depășește cu mult suma de 100.000 de euro. Mai mult, un business care presupune munca cu copiii este delicat, de aceea, colaborăm cu persoane calificate pentru activitatea pe care o desfășoară, ale căror pretenții financiare sunt conform cunoștințelor lor deosebite”, explică Andra.

Siguranța, pe primul loc

Brothers Fun Club pune mare preț pe igienă, pe respectarea tuturor reglementărilor legale, pentru a oferi un spațiu sigur atât pentru copiii și părinții, dar și pentru proprii angajați. Astfel, spațiul este dotat cu puncte de dezinfecție ale mâinilor, purtarea măștii este obligatorie, precum și spălatul frecvent pe mâini și încălțămintea de schimb. De asemenea, clubul este dotat cu aparat igienizare și ionizare aer.

Pentru amenajarea spațiul astfel încât cei mici să simtă că au ajuns într-un loc cu adevărat aparte, unde joaca este la ea acasă, dar și pentru echiparea cât mai propice a acestuia, Andra a apelat la serviciile unei firme specializate în amenajarea locurilor de joacă. După o serie de consultări, au fost alese echipamentele cele mai potrivite pentru a fi pe placul micuților și pentru a le oferi toate beneficiile pe care un spațiu dinamic, inteligent gândit, le poate furniza.

Designul centrului educațional a fost foarte ușor de realizat, datorită faptului că am avut viziunea acestuia de la bun început. Am colaborat cu o firmă care produce mobilier custom-made și care a reușit să realizeze ceea ce am dorit, prin atenția lor la detalii și implicare. Astfel, am fost foarte atenți la toate detalii, inclusiv la alegerea culorilor, pentru a se adapta nevoilor și preferințelor celor mici”, spune fondatoarea Brothers Fun Club.

Încă de la intrare, te întâmpină o atmosferă caldă, un zâmbet din partea personalului didactic, pe care îl simți, cu toate că e ascuns după mască, desenele vesele și o zonă colorată care te invită la joacă.

Traseu Ninja Warrior dinamic

Zona de Gym & Play, special concepută pentru stimularea practicării sportului, conține un traseu Ninja Warrior dinamic, în care copiii trebuie să bifeze anumite „misiuni” pentru a-l parcurge: treceri peste obstacole, cățărări, mișcări acrobatice și sărituri, un „meniu” complet de voie bună și mișcare distractivă, menită să le dezvolte motricitatea, atenția, spiritul sportiv și competițional, dar și să îi provoace să găsească strategii pentru a parcurge traseul cu ușurință și rapiditate.  

Țarc cu bile colorate

O altă atracție a centrului este țarcul cu bile colorate, un adevărat „deliciu” pentru copiii până în vârsta de 6 ani, fiind preferatul prichindeilor, care adoră să se „scufunde” în marea de culoare care îî înconjoară sau să sară în voie. Cei mai mici dintre vizitatorii centrului au la dispoziție, de asemenea, un traseu mai mic, adaptat vârstei.

Tablă interactivă pentru teme distractive

Brothers Fun Club este dotat și cu un spațiu destinat relaxării, dar și activităților educaționale, unde cei mici fac teme, vizionează materiale educative și învață, dar nu oricum, ci într-un mod distractiv, cu ajutorul tablei interactive, un aliat de nădejde în procesul de învățare, captându-le cu ușurință atenția celor mici.

„Tabla interactivă pune la dispoziția copiilor jocuri interactive, sportive, de logică, dar poate fi folosită, de asemenea, ca desktop pentru workshopuri. Aceasta este foarte utilă profesorilor pentru desfășurarea activităților de after-school, pentru prezentări, proiecte. Având în prezent colaborări cu clase școlare care își desfășoară activități în cadrul clubul nostru, este foarte folosită”, susține Andra.

Lounge prietenos pentru copii

Un plus oferit de centrul educațional este Kitchen Area, un spațiu amenajat modern, în cadrul căruia cei mici iau masa de prânz. Zona a fost gândită inițial și pentru ca părinții prichindeilor să aibă un spațiu cozy, plăcut, în care aceștia să poată savura o cafea delicioasă și să discute, în timp ce cei mici se joacă. Momentan, pe perioada pandemiei, acest lucru nu este posibil, spațiul fiind destinat exclusiv pauzei de masă, dar când noile reglementări vor permite, spațiu va redobândi și această funcționalitate. „Am considerat foarte important să separăm zona de  activități de cea unde copiii mănâncă, pentru o igienă deosebită. Așadar, am creat un mic lounge foarte prietenos pentru copii, animat cu plante naturale, care creează o ambianță plăcută și liniștită, potrivită acestui moment al zilei”, spune proprietara centrului. 

Acces zilnic sau abonamente lunar

Părinții pot opta pentru acces zilnic în cadrul clubului sau pentru abonamente lunare. Hub-ul educațional destinat celor mici funcționează în intervalul orar 9:00 – 18:00. În cadrul acestuia, accesul se face zilnic și include: o gustare cu fructe, masa de prânz (felul I și II), gustare dulce, apă, ceai, suport școală online cu tabla interactivă, acces full la spațiul de joacă, Gym and Play, workshop tematic/ atelier de creație, jocuri interactive (Air Hockey, Fussball).

În cadrul abonamentului lunar, copiii vor beneficia de suport educațional și vor fi asistați de educatori acreditați, pregătiți să întâmpine nevoile celor mici cu răbdare și pricepere. Abonamentul lunar include, pe lângă facilitățile accesului zilnic, un curs de limba engleză. Cel mic va avea parte de o serie întreagă de activități menite să ajute la dezvoltarea emoțională și educațională a copilului.

O zi în cadrul clubului

O zi în lumea Brothers Fun Club decurge astfel: în intervalul 8:30-9:30 are loc preluarea celor mici, urmează o oră de activități recreative (desen, jocuri, lectură, vizionarea filmelor), la ora 10:30 prichindeii au parte de o gustare, care este urmată de o oră și jumătate de activități recreative, după care se servește prânzul. În intervalul 13:00 – 14:00 copiii pot alege o plimbare în aer liber sau o altă activitate recreativă. De asemenea, în acest interval, părinții pot opta pentru suport și supraveghere pentru învățarea online a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani. În intervalul 14:00 – 18:00 au loc atelierele pe care centrul le oferă și care pot fi alese, în funcție de preferințele celui mic. Pentru ateliere se percepe o taxă suplimentară. La ora 18:00 are loc preluarea micuților de către părinți.

Ateliere diverse

Pentru ca timpul petrecut în cadrul clubului să fie cât mai distractiv, dar și util petrecut, părinții pot alege dintr-o gamă de ateliere, susținute de cadre didactice specializate sau chiar de actori, instrumentiști, regizori, în cazul atelierului de dramă.

Actori, regizori, în rolul de profesor

Atelierul de dramă le oferă celor mici o viziune clară asupra meseriilor care se ascund dincolo de cortina unui spectacol de teatru, a unui spectacol de operă sau dincolo de filmul pe care îl vedem la TV sau online. Vor învăța ce face un dramaturg, un scenograf, un regizor, care sunt calitățile pe care trebuie să le aibă un actor, iar toate acestea de la persoane avizate în domeniu. Copiii vor face exerciții de atenție, concentrare, dicție, improvizații, diferite forme și metode de teatru, animare de obiecte și teatru de umbre.

Wellbeing for Kids

Un alt atelier menit să îi învețe pe copii să adopte o atitudine pozitivă și să devină mai rezilienți, este atelierul de Wellbeing for Kids. Acesta este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani. Micuții vor învăța cum anume funcționează creierul nostru, despre emoții, cum să se concentreze pe lucrurile bune, chiar și în situațiile în care lucrurile nu ies exact așa cum își doresc.

Gata cu mâncarea nesănătoasă!

Atelierul de nutriție și mobilitate îi va învața pe cei mici de ce este important să consume fructe și legume proaspete, deși uneori și-ar dori să le înlocuiască cu ceva dulce și bun, dar nu numai. Atelierul este un adevărat aliat pentru părinții ai căror copii se lasă greu convinși să consume un anumit aliment sau care consumă doar anumite produse, în detrimentul unei alimentații sănătoase și echilibrate. Asistați de o persoană calificată, copiii vor învăța diferite exerciții fizice pentru o postură mai corectă, exerciții de stretching, pilates și de asemenea, vor primi sfaturi referitoare la o alimentație echilibrată.

O dicție impecabilă = încredere

Extrem de util la orice vârstă, dar mai ales la o vârstă fragedă, atelierul de dicție, va transforma orice prichindel într-unul încrezător, care își va face vocea (bine lucrată) auzită. Cu ajutorul exercițiilor specifice, copiii vor învăța să articuleze cuvintele, să se exprime clar și cu încredere.

Imaginație și creativitate fără limite

În cadrul atelierului de artă și creație, împreună cu educatorii centrului, copiii vor învăța să picteze, să își dezvolte imaginația și creativitatea, desen grafic, modelaj, dar și tehnica paper mache.

În timpul weekendurilor, sunt organizate periodic și alte tipuri de workshopuri, unul dintre acestea, foarte cerut și apreciat, fiind cel de gătit, în cadrul căruia până în prezent cei mici au pregătit turtă dulce și pizza.

Orarul atelierelor poate fi consultat aici:  https://brothersfunclub.ro/activitati-si-ateliere/

Vacanță activă în lumea Brothers Fun Club

Brothers Fun Club va fi deschis pe perioada vacanței și promite o vacanță activă, cu jocuri, ateliere interesante și ieșiri în aer liber, în cadrul Muzeului Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, situat în imediata apropiere a clubului. În perioada 1 februarie – 5 februarie programul centrului este de la ora 9:00 la ora 17:00. 

Înscrierile se pot face până sâmbătă, 30 ianuarie. Pentru rezervări şi alte detalii, părinții interesați pot suna la numărul de telefon: 0727.713.810.

Petreceri aniversare pentru copii

„Copiii care ne vizitează ne întreabă dacă vor putea să-și sărbătorească ziua de naștere la noi, când se vor ridica restricțiile actuale. Acest fapt ne sugerează că au petrecut un timp de calitate și că sunt fericiți că au trecut pe la noi. Noi, precum cei mici suntem nerăbdători ca restricțiile să fie ridicate, întrucât avem planuri mari. În cadrul clubului nostru ne dorim să organizăm, pe lângă petrecerile aniversare pentru copii workshop-uri și evenimente cu tematică.

Un nou concept: petreceri aniversare pentru părinți

Ne dorim să aducem un nou concept în atenția părinților și să îi invităm și pe aceștia să își petreacă ziua de naștere la noi! Părinții care doresc să își sărbătorească ziua de naștere împreună cu prietenii și copiii, vor putea face acest lucru în cadrul Brothers Fun Club, în timp ce copiii se joacă și sunt supravegheați de membrii echipei noastre.

Ne-am gândit la această soluție, deoarece sunt mulți părinți care doresc să sărbătorească un eveniment într-o locație diferită de locuința lor, iar din cauza faptului că majoritatea restaurantelor nu beneficiază de servicii pentru copii sau există părinți care nu au unde să își lase copiii pentru a merge la un eveniment de acest gen, le este foarte greu să ajungă la aniversările prietenilor”, consideră Andra.

Mai multe detalii despre serviciile oferite de Brothers Fun Club, puteți găsi pe site-ul clubului – https://brothersfunclub.ro/. Haideți la joacă!

Ultimele articole

Alte articole