fbpx
luni, iulie 15, 2024

BUSINESS SMART SCHOOL dă startul la „O afacere de nota 10”

Share

Cu totii ne dorim o afacere profitabila. Dar oare cum stau lucrurile mai exact?

În urma unui studiu realizat de către Biroul de Statistica din S.U.A, s-a constatat faptul că rata de supraviețuire a firmelor în primii 5 ani de la înființare este de 50%, dintre aceștia, numai o treime reușind să ajungă la 10 ani de activitate.

În România, rata activităţii antreprenoraile în stadiu incipient a fost de doar 10,8% din populaţia activă, în anul 2015. Acest procent face referire la persoanele care au luat în vedere deschiderea unei afaceri.

Lipsa unei culturi antreprenoriale este o problemă la nivel național și implică fiecare segment al populației.  Mediul de afeceri nefavorabil și lipsa educației antreprenoriale au făcut ca problema să existe în continuare. Aceasta poate fi rezolvată prin implementarea unor programe educaționale care să promoveze cultura antreprenorială.

Organizatia Sutdentilor Economisti, Cluj-Napoca vine în sprijinul tinerilor interesați de mediul afacerilor, într-un mod interactiv. Ajunsă la cea de-a X-a ediție, școala de toamnă BUSINESS SMART SCHOOL dă startul la O afacere  de nota 10! duminica, 3 septembrie 2017. Liceeni, studenţi şi masteranzi din toată ţara au ocazia să participe la acest proiect cu tradiţie, ce se va desfășura în Cluj-Napoca.

Prin urmare, participanții au șansa de a învăța cum să realizeze un start-up corect, cum să își consolideze munca, cum să o promoveze prin canale eficiente și cum ar putea, dintr-o mică firmă, să ajungă să conducă o afacere prosperă.

Obiectivul nostru principal este de a reduce rata “eșecului” în domeniul antreprenorial, cu ajutorul speakerilor – oameni din domeniul afacerilor care au reușit, ca dintr-un simplu start-up, să își dezvolte propriul business.  

Din seria speakerilor, vi-l prezentăm pe Lorand Soarez, unul dintre cei mai cunoscuti experti în creșterea accelerată a firmelor din Romania. De asemenea și Bogdan Pandea, cunoscut drept “Capitanul”, datorita unuia dintre cele mai bine dezvoltate  start-up-uri din Cluj-Napoca, Captain Bean, a acceptat invitația noastră de a vă dezvălui secretul succesului său.

Pe parcursul celor 5 zile aveți posibilitatea de a învăța din experiențele personale ale invitatilor nostrii. Printre subtemele noastre, se numără urmatoarele: Start-up, Think Big – Get International, Afaceri virtuale, Bărbați vs Femei și multe altele. Printr-o serie de training-uri, lucru in echipă, dar și printr-un concurs bazat pe o simulare, dorim să vă  punem la încercare cunoștințele dobândite pe parcursul săptămânii. În plus, vom premia curajul, inițiativa și abilitatea de a asimila noutățile și de a evita posibilul eșec viitor.

Ca o completare a programului, organizatorii au pregătit un teambuilding şi activităţi outdoor ce vor fi prezente și în cadrul ediției de anul acesta, dar și activități surpriză, cu ocazia sărbătoririi celei de a X-a ediții BUSINESS SMART SCHOOL.

Un eveniment susţinut de : Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Ministerul Tineretului si Sportului şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Pentru detalii suplimentare şi înscrieri puteţi accesa pagina web a Organizaţiei Studenţilor Economişti http://osecluj.ro/bss10 . De asemenea puteţi consulta şi pagina de Facebook www.facebook.com/osecj  sau ne puteţi contacta direct, pentru a vă putea răspunde la întrebări şi nelămuriri:

Ultimele articole

Alte articole