fbpx
luni, iulie 15, 2024

Ca să știm pentru la anul: de ce a fost fain la Zilele Clujului în acest weekend. Peste 270.000 persoane în cele 4 zile de evenimente ale ediției aniversare

Share

Cel mai mare eveniment cu acces liber din Cluj, Zilele Clujului a ajuns la ediția a X-a unul creativ, multicultural, care reflectă valorile comunității și reunește mii de oameni. Ediția 2022 a fost una plină de bucurie și emoții. 

Încă din prima zi atmosfera a fost excelentă. Iubitul actor Florin Piersic a venit în fața publicului în debutul evenimentelor, la seara de teatru din Piața Unirii. Maestrul și actorii Teatrului Național Cluj-Napoca au creat o seară încântătoare, la care au participat peste 3000 de persoane.

Momentul culminant l-a reprezentant spectacolul de drone, proiecții video și artificii. 250 de drone au fost integrate într-o experiență multisenzorială, ilustrând creativ o parte dintre cele mai importante valori ale comunității clujene – de la importanța educației, a sportului, la empatie, colaborare și faptul că oamenii sunt în centrul unui oraș frumos. Merită văzute înregistrările video și pozele de la evenimente de pe pagina Zilelor Clujului. 

Publicul a fost fabulos la concertele de vineri. După un eveniment muzical superb cu sute de elevi din Cluj, Nicole Cherry, Compact, The Motans și Delia au adus multă energie în Piața Unirii.

La scena principală a urmat, sâmbătă, un eveniment de calibru, cu patru dintre cele mai importante instituții de cultură clujene prezente pe scenă: Academia de Muzică Gh. Dima, Opera Națională Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj și Filarmonica de Stat Transilvania.

Corurile acestor instituții au realizat o reprezentație în premieră națională, un mesaj de pace prin muzică, spectacol ce a mișcat pe fiecare dintre cei prezenți. Alături de profesioniști au cântat și copiii de la Junior VIP.

Au fost multe locuri din oraș pline de oameni și voie bună. De la concertele din Piața Muzeului și Parcul Central la Festivalul Gastronomic Internațional sau Festivalul de Vin. Copiii au avut locuri în care s-au distrat în mod special, precum zonă de aventură din parc, Tabăra istorică de pe str. Potaissa, Parada Zilelor Clujului sau spectacolele de tango, teatru de păpuși și alte activități în bazele sportive Gheorgheni, La Terenuri etc. 

Evenimente conexe precum Midnight Snack – masa comunității, la care orice trecător s-a putut așeza pentru o conversație – sau Clujotronic, Bookfest, expoziții și alte evenimente culturale și recreative au întregit weekendul Zilelor Clujului. 

Mai multe și diverse bucurii, mai multă poftă de-a trăi! s-a reflectat și la Regalul folcloric. Iubitorii tradițiilor românești au creat o atmosferă excelentă în Piața Unirii, pe tot parcursul zilei de duminică și până seara târziu.

Primăria municipiului Cluj-Napoca mulțumește companiilor, ONG-urilor, universităților, instituțiilor și tuturor partenerilor și voluntarilor care au făcut posibilă o ediție notabilă a Zilelor Clujului. 

Parteneri oficiali: Terapia – O companie Sun Pharma și Iulius Mall Cluj-Napoca
Parteneri principali: NTT Data Romania, Vodafone România, Accesa, Ursus.
Parteneri: Coca-Cola, Coral Impex, Autoworld – Dealer Autorizat Volvo, Moldovan Carmangerie, Farmec, Betfair Romania Development, msg systems Romania, Avangarde Software, PMA Invest.

Ultimele articole

Alte articole