fbpx
marți, februarie 27, 2024

Călătorie de 5.000 de kilometri cu bicicleta pentru a promova lectura

Share

Gabriel Bota, scriitor și director artistic al FICT, va pleca într-o călătorie de 5.000 de kilometri cu bicicleta și va traversa 10 țări: Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Franța și Spania. Călătoria-contratimp se va desfășura în 60 de zile, iar, pe parcursul ei,  Gabriel Bota va citi 10 cărți. De asemenea, va vizita scriitori celebri la ei „acasă”, cum ar fi Bohumil Hrabal în Praga, Thomas Mann în Lübeck, Maeterlinck în Gent, Flaubert în Rouen, Rimbaud în Charleville-Mézières, Jules Verne în Nantes.
Gabriel Bota tocmai a părăsit România!

 

 

„Cititul și sportul sunt două lucruri esențiale pentru minte și corp. O carte pe săptămână face corpului la fel de bine ca cele 30 de minute de mișcare pe zi. Aceasta este esența READ & RIDE! Este un proiect serios pe care sper să am puterea să-l pot «pedala» și să vi-l pot povesti la cea de-a V-a ediție a FICT din toamnă”, motivează Gabriel Bota această inițiativă.

Celor interesați să susțină acest proiect le punem la dispoziție un cont deschis la Banca Transilvania, în care pot face donații începând cu suma de 1 Euro: RO75BTRLRONCRT00N2244203.

READ & RIDE este un proiect ce se desfășoară sub egida Festivalului Internațional de Carte Transilvania și este susținut de Rondocarton, I Love Cluj și Puremotion.

Puteți urmări zilnic traseul călătoriei pe pagina de Facebook a FICT și a lui Gabriel Bota.
www.facebook.com/FestivalulDeCarteTransilvania/
www.facebook.com/gabibota1

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Ultimele articole

Alte articole