fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024

„Cartile pe fata” la supermarket

Share

Se spune că diferența dintre cine suntem acum și cine vom fi peste 5 ani sunt oamenii pe care îi vom cunoaște și cărțile pe care le vom citi. Pentru a le reaminiti oamenilor să citească și cărți, nu doar reviste și text pe internet, la un hipermaket și la un service auto din Cluj se distribuie gratuit semne de carte.

1801293_704857326223698_802507358_o

Această inițiativă este o nouă acțiune din cadrul campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față. Ineditul acestei acțiuni este mesajul de pe semnul de carte: “dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul”.

”Am adaptat cauzei noastre acel mesaj care circulă pe internet în care textul ”if you are waiting for a sign, this is it” este scris pe un semn de circulație” spune Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei.” Acest tip de mesaj s-a potrivit cu atât mai mult pe un semn de carte. Oamenii au reacționat foarte bine la idee chiar inainte de a tipări semnele, i-a făcut să zâmbească acest joc de cuvinte.”

Surprinzătoare sunt și locațiile în care se distribuie semnele de carte. Poate ar fi de așteptat să le găsim în librării, însă probabil că acolo impactul ar fi mai mic. Faptul că se dau gratuit în locuri cum ar fi un hipermarket sau un service auto amplifică surpriza oamenilor.

”Mi se pare că în ziua de azi nu e greu să ai acces la cărți. Avem cărți acasă, multe le găsim pe gratuit pe internet și sunt o mulțime și la biblioteci de unde se pot împrumuta. Cred că nu ne aducem aminte prea des să le citim. Parcă așteptăm un semn. Poate aceste semne.” spune Adela Mureșan de la Cărțile pe față. Ea este cea care a dat numele ”La un semn deschisă-i cartea” acestei noi acțiuni din cadrul campaniei.

Un astfel de semn de carte e util nu doar pentru a ști unde ai rămas cu lectura unei cărți, ci și pentru a ne aminti când a fost ultima dată când am citit o carte.

Inițiatorii campaniei speră să tipărească zeci de mii de astfel de semne de carte pe care să le distribuie în hipermakerturi, în farmacii, în benzinării și chiar la casele de bilete de autobuz. Ei speră să fie contactați de posibili parteneri atât pentru tipărirea lor cât și pentru distribuirea semnelor.

Ultimele articole

Alte articole