fbpx
luni, iulie 15, 2024

Casă nouă? Care sunt primele lucruri pe care trebuie să le ai la început

Share

Atunci când te muți la casă nouă și trebuie să pui totul cap la cap de la zero, lucrurile pot părea adesea copleșitoare, în special dacă nu ai un plan bine pus la punct de la început. Totuși, este util atât pentru starea ta de bine, cât și pentru buzunarul tău, să înțelegi că nu este nevoie să cumperi fiecare obiect în parte, de la saltea de pat până la perne decorative, pentru a putea locui în noul spațiu.

Chiar dacă nu toate lucrurile sunt exact așa cum ți-ai dori, asta nu înseamnă că nu se vor organiza cu timpul. Prin urmare, rezumă-te la câteva aspecte de început și, ulterior, le vei achiziționa și pe celelalte.

Ce să achiziționezi la început într-o casă nouă

O saltea de calitate

Poți folosi noul loc pe timp de zi, însă este mereu mai confortabil să știi că poți dormi în acel loc și să te trezești dimineața pentru a lua treaba de la capăt. Astfel, o saltea bună, chiar dacă încă nu ai un cadru de pat pe drum, va face diferența în confortul noii case și o va face locuibilă. Odată ce vei reuși să îți creezi o rutină de dimineața până la finalul zilei în noul spațiu, vei vedea că planurile tale încep să prindă contur.

Accesorii sanitare

Un spațiu devine locuibil și atunci când reușești să pui la punct camerele principale. Astfel, chiar dacă va fi nevoie să dormi pe o saltea pentru câteva săptămâni, procesul va fi accelerat dacă ai finisate sau semifinisate camerele de baie. Alege mobila pentru baie care ți se potrivește de la început, fiind una dintre principalele investiții care nu pot suferi amânări sau improvizații.

Filtru de apă

Este posibil ca o casă nouă să nu aibă la dispoziție apă potabilă încă de la început, în special dacă instalațiile sunt recent finisate în momentul în care te muți în casă. De aceea, un filtru de apă îți va fi la îndemână, pentru a nu fi nevoit să cumperi baxuri de apă de fiecare dată când îți petreci timpul în noul spațiu. Poți căuta metodele ideale pentru tine în ceea ce privește filtrarea apei, iar opțiunile sunt suficiente. Indiferent dacă alegi filtrarea prin osmoză, cărbune activ sau alte metode alternative, apa filtrată îți va asigura o doză suplimentară de confort.

Sistem de securitate

Probabil un lucru la care puțin oameni se gândesc atunci când se mută în casă nouă, este un sistem de securitate eficient. Deoarece vei avea multe interacțiuni cu oameni străini și multe colete aduse la poartă până în momentul în care casa este finisată, este util să ai un sistem de securitate bine pus la punct, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.  

În final, nu trebuie să îți cheltui toate economiile pentru a pune casa la punct încă din momentul în care ai pus temelia ei sau din momentul în care achiziționezi. Lucrurile bune se construiesc în timp, iar planurile puse la punct pe îndelete sunt mai eficiente decât graba de a avea toate lucrurile gata într-un timp scurt. Focusează-te pe lucrurile esențiale la început, iar restul va veni de la sine. 

Sursa foto: pexels.com

Ultimele articole

Alte articole