fbpx
marți, iunie 25, 2024

Ce destinatii aleg clujenii pentru a-si petrece vacanta in sezonul estival?

Share

Sezonul estival sau in limbajul colocvial, vara este una dintre perioadele anului pe care le indragim cel mai mult. Prezenta aproape nelipsita a soarelui, activitatile in aer liber pe care avem posibilitatea de a le desfasura sau plajele unde putem obtine un bronz de invidiat reprezinta doar cateva motive pentru care asteptam vara cu sufletul la gura in fiecare an. Dincolo de aceste lucruri insa, sezonul estival este si cel in care oamenii obisnuiesc sa calatoreasca cel mai mult.

In judetul nostru, cautarile online pentru diferite destinatii turistice populare precum Grecia, Trucia sau Bulgaria au crescut la inceputul acestui sezon estival cu 173% fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

De aceeasi popularitate insa se bucura si litoralul romanesc avand in vedere ca peste 2.000 de clujeni au cautat la finalul lunii mai a acestui an oferte pentru Mamaia, Costinesti sau Vama Veche. Daca in anul precedent numarul cautarilor a fost cel mai probabil scazut din pricina pandemiei de Coronavirus, in acest an clujenii aleg sa calatoreasca increzatori inspre numeroase destinatii care in sezonul estival se transforma intr-un pol al distractiei. Exista insa persoane care prefera muntele in detrimentul distractiei fara limite de pe cele mai populare plaje din lume.  

Grecia, Turcia si Bulgaria, in topul preferintelor clujenilor

Desi agentiile de turism sunt luate cu asalt inca de la inceputul anului si vin in intampinarea clientilor cu oferte care mai de care mai irezistibile, oamenii din judetul Cluj par sa prefere destinatiile estivale clasice si anume Turcia, Bulgaria sau Grecia. In ultimii ani insa, se poate observa un interes din ce in ce mai accentuat si pentru Egipt, numarul cautarilor aferente ofertelor pentru aceasta tara crescand cu peste 25% numai in acest an. Concomitent insa, multi aleg sa isi petreaca sejurul si pe litoralul romanesc, in statiuni bine-cunoscute precum Mamaia, Costinesti sau Vama Veche. Exista insa cateva cautari si pentru diferite circuite in Europa, Africa sau America,

“Cererile pentru zone precum Grecia, Turcia, Egipt sau Bulgaria au crescut exponential in acest an spre deosebire de anul precedent, cand restrictiile aferente pandemiei de Coronavirus impuse la nivel international au afectat grav turismul la nivel global. In aceasta perioada, majoritatea pachetelor turistice disponibile in zonele deja mentionate se epuizeaza rapid, motiv pentru care noi ii incurajam pe clienti sa isi aleaga din timp optiunile turistice, astfel incat sa aiba parte de vacante memorabile” au declarat reprezentanti ai agentiei Iritravel.ro.  

Zonele montane, refugiul perfect in fata zilelor toride de vara

Daca o parte dintre clujeni prefera sa isi petreaca “vacanta de vara” in destiantii exotice cu mult soare si plaje impresionante, la celalalt capat se afla cei care aleg sa fuga din fata caldurii in diferite zone montane din apropierea judetului. La finalul lunii mai, numarul de cautari realizate de catre locuitorii judetul7ui Cluj pentru cazare in zonele montane a crescut cu 17%, . In aceasta perioada insa, interesul pentru aceste zone este asteptat sa creasca avand in vedere ca zonele montane reprezinta zona de refugiu favorita in sezonul cald. 

Ultimele articole

Alte articole