fbpx
marți, aprilie 16, 2024

Ce uleiuri esențiale să folosești pentru răsfăț și relaxare acasă, prin aromaterapie?

Share

Mirosul e un simț important pentru orice persoană. Prin intermediul acestuia, te bucuri de gustul unor mâncăruri delicioase și de parfumul primăverii. Miresmele din jur te influențează, chiar fără să îți dai seama. Anumite arome pot să aibă efecte pozitive asupra stării de spirit și te pot ajuta să te relaxezi mai bine. 

Din acest motiv, aromaterapia este o opțiune bună pentru a te delecta acasă cu cele mai neobișnuite uleiuri esențiale extrase din plante. Este foarte la îndemână să folosești o lampă de aromaterapie sau un vas clasic, pentru a avea parte de noi experiențe senzoriale.

Tu știi care sunt cele mai răspândite arome de parfumuri și uleiuri esențiale? Acestea sunt populare pentru că oferă o experiență plăcută și au beneficii pentru starea de spirit, pe lângă alte efecte pozitive.

Iată ce arome sub formă de uleiuri esențiale să folosești ca să te relaxezi la tine acasă!

Iasomia

Iasomia a fost și rămâne una dintre florile emblematice ale primăverii. Probabil că ai simțit măcar o dată în viață mirosul său îmbătător, care pare răspândit peste tot. Renumită datorită parfumului puternic, această plantă are și efecte pozitive asupra stării de spirit.


Iasomia te face să te simți mai bine, datorită efectelor antidepresive și liniștitoare pentru stările anxioase. De asemenea, poți dormi mult mai bine dacă folosești ulei esențial de acest fel în vasul de aromaterapie. Dacă vrei să o incluzi mai mult în viața de zi cu zi, poți încerca și gama de produse de îngrijire de la Sabon, care se bazează pe acest parfum plăcut și benefic.

Patchouli

Această plantă, originară din zonele tropicale ale Asiei, este populară mai ales pentru producerea de parfumuri sau produse de îngrijire deosebite. Ea poate fi folosită și pentru aromaterapie, deoarece, ca iasomia, are efecte benefice pentru starea de spirit. Parfumul său reduce simptomele depresiei, starea de stres și durerile de cap. De asemenea, are proprietăți pozitive pentru pielea uscată sau acneică, precum și pentru părul uleios sau cu mătreață.

Trandafir

Trandafirii sunt dăruiți adesea femeilor de către partenerii lor. Această floare se găsește și sub formă de ulei esențial. Ca celelalte două uleiuri de până acum, și acesta are proprietăți benefice pentru starea de spirit, ajutându-te să te relaxezi după o zi obositoare de muncă.

De asemenea, s-au observat și efecte asupra durerii, pentru că se presupune că trandafirul stimulează producția de endorfine, hormoni esențiali pentru starea de bine. Masajul abdominal ajută și pentru reducerea disconfortului cauzat de durerile menstruale.

Portocală

Portocala are efecte asupra stării de spirit, pentru că uleiul esențial are o aromă proaspătă. În afara acestui lucru, s-au remarcat efecte benefice pentru cei care suferă de acnee, datorită proprietăților antibacteriene. Mirosul acestui fruct are și proprietăți antiinflamatorii și poate ușura simptomele alergiilor, atunci când este inhalat.

Aromaterapia a devenit din ce în ce mai răspândită, pentru că tot mai mulți oameni sunt interesați de proprietățile benefice ale parfumurilor. Poți să le folosești chiar la tine acasă, pentru a te relaxa mai ușor și pentru celelalte efecte pozitive asupra sănătății. 

Sursa foto: Pexels.com

Ultimele articole

Alte articole