fbpx
duminică, mai 19, 2024

Cele mai bune gimnaste ale lumii se întâlnesc la Cluj Napoca în cadrul primei competiției internaționale de gimnastică ritmică de tipul World Challenge Cup organizate de România.

Share

Evenimentul este organizat de Federația Română de Gimnastică Ritmică în colaborare cu Ministerul Tinerului și Sportului și Primăria Municipiului Cluj – Napoca și are loc la BT Arena în perioada 23-25 august 2019. Competiția este acreditată de Federația Internațională de Gimnastică Ritmică și reprezintă un concurs important pentru gimnastele lumii deoarece are loc cu două săptămâni înainte de Campionatul Mondial de Calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. 

La 16 ani de la reînfiinţare, perioadă în care am încercat să menţinem gimnastica ritmică românească în elita mondială, introducem România în circuitul competiţiilor de tip “World Challenge Cup”. Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup confirmă activitatea noastră ca federație și implicarea în promovarea gimnasticii ritmice“, a spus Irina Deleanu, Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică. 

Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup Cluj Napoca este locul de întâlnire al celor mai bune gimnaste din lume, o competiție care pune în lumina spectacolului excelența. La Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup participă 23 țări și peste 70 de gimnaste, fiecare Federație având dreptul să înscrie maximum două gimnaste și un ansamblu. Gimnstele se vor lupta pentru ocuparea unei poziției pe podium și pentru cele 6 trofee ale competiției

“Țări cu performanțe la nivel mondial în gimnastica ritmică s-au înscris în competiția de la Cluj-Napoca: Rusia, Italia, Israel, SUA, Ucraina. Ne așteptăm să vedem performanță și spectacol datorită nivelului ridicat de pregătire a gimnastelor care vor evolua la BT Arena. România va trimite în concurs două gimnaste, ambele participante la Campionatul Mondial de Calificare la Jocurile Olimpice de la Baku: Denisa Mailat, de la CSA Steaua București și Andreea Verdeș de la CSS Unirea Iași”, a mai declarat de Irina Deleanu.

Festivitatea de deschidere are loc vineri, 23 august 2019 și va fi marcată de intonarea imnului țării de către marele tenor Bogdan Mihai. Și duminică, 25 august 2019, același tenor va interpreta o piesă în premieră mondială absolută. La BT Arena sunt așteptate 5.000 de persoane. Accesul se face pe baza biletului achiziționat din rețeaua iabilet.ro. Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup va fi transmisă în direct pe canalul Telekom Sport. 

Despre Federația Română de Gimnastică Ritmică 

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică este o structură sportivă independentă care s-a reînfiinţat în anul 2003. Preşedintele Federației în România este fosta sportivă Irina Deleanu, Maestru Emerit al Sportului. 

Printre rezultatele notabile ale gimnasticii ritmice româneşti putem enumera medalia de argint obţinută de Doina Stăiculescu la Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, medaliile de bronz obţinute de Irina Deleanu în cadrul cupelor europene și mondiale, între anii 1990-1992. De asemenea, România a obținut și medalia de bronz la proba pe națiune în cadrul Campionatului European din 1993. 

FRGR urmărește dezvoltarea gimnasticii ritmice, atât în plan intern, prin organizarea în fiecare an a Turneului Internaţional “Cupa Irina Deleanu” omologat de Federaţia Internaţională de Gimnastică, cât și pe plan extern, prin lansarea sportivelor noastre în competiții internaționale de mare anvergură.

Ultimele articole

Alte articole