fbpx
duminică, mai 19, 2024

Cele mai importante turnee de poker din lume

Share

Ești interesat de poker online și turnee la distanță? Acestea sunt o bună metodă de a te antrena pentru turnee mai mari sau pur și simplu de a-ți petrece timpul liber într-un mod plăcut. Apariția turneelor de poker online nu a afectat popularitatea evenimentelor clasice, ba poate chiar a contribuit și mai mult la creșterea ei. 

Cele mai importante turnee de poker se disting prin trăsături precum numărul foarte mare de participanți (de câteva mii), locații de lux, câștiguri de ordinul milioanelor de dolari și nivelul crescut de competență cerut la aceste competiții. Iată cele mai importante turnee de poker:

World Series Of Poker (WSOP)

Acest turneu este unul dintre cele mai mari, zeci de mii de jucători luând parte la acesta în fiecare an. Primul WSOP a fost jucat în 1970, când Benny Binion a invitat șapte dintre cei mai cunoscuți jucători de poker la Horseshoe Casino pentru un turneu. Turneul a crescut de la an la an și este acum poate cel mai prestigios turneu pe care un jucător de poker îl poate câștiga.

World Championship of Online Poker (WCOOP)

WCOOP este unul dintre cele mai mari turnee de poker online și atrage jucători din întreaga lume. Este sponsorizat de Pokerstars și se desfășoară în luna septembrie în fiecare an. A început în 2002 și este echivalentul online al WSOP. Ediția din 2022 a inclus 12 evenimente de campionat care au stabilit pe cel mai bun din lume la fiecare disciplină de poker.

Triton Super High Roller Series (Triton Poker)

La fel ca PokerStars, Triton Poker desfășoară diferite turnee de poker cu diverse sume de buy-in și categorii de premii. Este al 6-lea turneu de poker ca mărime în ceea ce privește fondul de premii și turneul de poker numărul 1 pentru cea mai mare sumă acordată unui câștigător. Taxa de buy-in este de ordinul zecilor de mii de dolari, deci este evident că Triton Poker este un eveniment exclusivist, dedicat profesioniștilor.

Big One for One Drop

Big One for One Drop este un turneu No-Limit Texas Hold’em cu buy-in de 1 milion de dolari, găzduit de World Series of Poker (WSOP). Prima ediție a avut loc în anul 2012 și competiția a devenit cel mai mare turneu de poker cu buy-in din istorie, cu cea mai mare plată unică oferită. Suma de buy-in în sine este mai mult decât suficientă pentru a-l face unul dintre cele mai mari turnee de poker din lume.

World Poker Tour Championships (WPT)

World Poker Tour (WPT) este un brand de jocuri și divertisment televizat la nivel internațional. World Poker Tour a început în anul 2002 și a organizat o serie de turnee internaționale de poker și seriale de televiziune asociate, difuzând la televizor masa finală a fiecărui turneu. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari turnee de poker din toate timpurile.

Turul principal WPT are un interval de buy-in de 3500 – 25000 de dolari, iar câștigătorilor evenimentelor oficiale WPT Main Tour li se acordă calitatea de membru al Clubului Campionilor WPT.

Ultimele articole

Alte articole