Zeci de tineri vor avea din această vară un nou spațiu de întâlnire pentru activități culturale și de educație non-formală: Casa Tinerilor, amenajată în cadrul proiectului Pata Cluj, se pregătește să intre în funcțiune.
Clădirea care va găzdui Centrul de Tineret se află pe strada Locomotivei nr. 1 din Cluj-Napoca, funcționase anterior ca spălătorie auto și se afla într-o stare avansată de degradare, care punea în pericol inclusiv siguranța vecinilor. Echipele asociației non-profit Habitat pentru Umanitate au reabilitat și refuncționalizat spațiul, după o intervenție complexă care a inclus de la lucrări de consolidare a fundației până la reconstruirea unor pereți prăbușiți și refacerea acoperișului. Desfășurate în decursul a patru luni, lucrările au fost efectuate de specialiști, cu respectarea arhitecturii originale a clădirii, care are o vechime de aproape 100 de ani.
Ultima etapă a re-construcției Centrului de educație non-formală Casa Tinerilor a fost de curând încheiată cu sprijinul companiei clujene Sanex SA, companie care a sponsorizat proiectul cu peste 300m2 de gresie si faianță brand CESAROM® pentru finalizarea lucrărilor de finisaje interioare.
Plăcile ceramice marca CESAROM® folosite în proiectul de reconstrucţie a Centrului de educație non-formală Casa Tinerilor sunt produse rezultate din noua linie de fabricație a producătorului clujean Sanex S.A. Compania a finalizat în anul 2016 investiția de peste 15 milioane de euro în echipamente de ultimă generație, care aduc pe piața românească plăci ceramice care se aliniază tuturor standardelor de calitate internaționale.
***
Despre Habitat for Humanity Cluj
Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei viziune este o lume unde fiecare are o locuință decentă. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 1.000.000 de locuinţe pentru 5 milioane de persoane din 80 de ţări.
La nivel local, în cei 16 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a asistat 572 de familii, respectiv 1.155 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 88 de locuințe în 7 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 4500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.