fbpx
luni, iulie 15, 2024

Cine sunt „câștigătorii” Untold 2017

Share

Chiar dacă au trecut vremurile în care festivalurile de muzică aveau laureați decorați pe scenă cu diplome și medalii, Untold 2017 are câștigătorii săi metaforici. Armin este tot mai departe de a fi numit cetățean de onoare și tot mai aproape să ia în calcul o candidatură la președinția României, ploaia de duminică a spart mitul potrivit căruia Untold avea pact cu forțe oculte care nu permiteau precipitații pe durata evenimentului, iar la capitolul „am băut până s-a terminat și mâncarea”, câștigător a fost oricine altcineva, numai ficatul fanilor nu.

Foto: Untold
Categoria „Cel mai iubit dintre DJ-ii nepământeni”- Armin van Buuren

Pentru al treilea an consecutiv, Armin venea la Untold 2017 pus pe fapte mari. Legenda spune că atunci când s-a făcut programul Main Stage-ului pentru cea de-a treia zi, organizatorii au ținut pe hold câțiva artiști ce ar fi trebuit să cânte în ultima parte a festivalului, în condițiile în care nimeni nu știa precis dacă lui Armin îi este suficientă dimineața zilei de sâmbătă. Ce s-a întâmplat la concertul lui Armin era însă de așteptat, în condițiile în care cu 30 de minute înainte de a intra pe scenă, olandezul avea energie pentru conferințe de presă și declarații de dragoste la adresa fanilor. Și pentru că trebuia să vadă toată planeta că relația Untold-Armin e una serioasă, întâlnirea a durat aproape cinci ore și s-a terminat în zorii zilei cu multe focuri de artificii. La propriu.

 

Categoria „A venit și ploaia la Untold”

Asta nu mai este legendă, dar dacă luați la rând niște site-uri de fonfleuri în care se lucrează cu cele mai noi tendințe în procesul de latinizare a romanilor de către dacii liberi, veți vedea că Untold era bănuit de pact cu forțe oculte, înțelegere din care, printre altele, a ieșit și o prognoză veșnic însorită. În fapt, în două ediții și trei zile de Untold nu plouase nici măcar cinci minute, dar vraja a dispărut luni dimineața, când ploaia a prin un ultim bilet la festival și a intrat în forță. Nu cu prea multe urmări, pentru că Martin Garrix și Steve Aoki aveau deja 3-0 în minutul 85, în meciul dintre ei și precipitații de afară.

 

Categoria „Ce facem când luăm pauză de la muzică?”

Locuri de relaxare din festival au fost mai multe ca niciodată la cea de-a treia ediție. Toți vendorii mari au înțeles până la urmă ideea: oamenii din festival au nevoie de hamace, șezlonguri, perne de tot felul și mult, mult wi-fi. S-a ieșit însă în evidență în două cazuri demne de mențiuni speciale: Una merge laTransilvania All Inclusive, unde curioșii au putut să guste țuică de Sălaj (nu poșirca ce se bea prin alte regiuni ale țării #țuicaDeFurajeNuEȚuică #dacăNuAre60DeGradeNeSpălămPeFațăCuEa), să învețe pași de dans popular și să vadă ii autentice. A doua mențiune specială merge la zona celor de la Winston, care i-a urcat până la cer pe pasionații de adrenalină.

 

Categoria „Faza festivalului”

Din nou, Armin van Buuren. Armin care, înainte de concertul său, a dat peste un țambal, iar atracția a fost una absolută: olandezul a pus mână pe ustensile și s-a pus pe treabă, arătând că, deși Armin nu putea pronunța numele dispozitivului, oamenii de muzică tot oameni de muzică sunt și, aparent, s-a descurcat chiar onorabil. Armin, ține telefonul deschis că facem filmarea virală și o să ai treabă, că sezonul de nunți e în plină desfășurare.

 

Categoria „Mâncare bună, mon cher”

S-a mâncat bine de tot. Nu ai stat la cozi mai mult decât stai la salate când cinci multinaționale dau pauză de masă simultan și, în plus, ai avut bucătari de caibru. De unde cu o săptămână înainte învârteai clătite și le scăpai din greșeală pe lână aragaz, la Untold a „borcănit” clătite chiar Răzvan de la Răzvănărie. Apropo, Răzvan de ce nu mai e în Cluj? Ce mai face omul ăsta? Povestim tot pe I love Cluj, dar mai târziu, că acum se odihnește după Untold și numără bani. Tot la capitolul mâncare și fantezii culinare, Adi Hădean a porționat porci și hălci de carne pentru tot poporul, transformând pâinea în „pork’n’pită”.

 

Categoria „Premiul Publicului dat publicului”

Premiul Publicului nu merge la artiști, ci la public în sine. Untold-ul pare pornit pe ideea de a-și crește publicul încă de la vârste fragede, asta ca replică pentru cei ce se plângeau la prima ediție că e plin locul de puștani de 15 ani. Eh, copiii ăștia sunt majori și au pus de un party care a dat sens stadionului. Stadion care, apropo, și-a testat și capacitatea maximă: 63.000 de oameni, la Armin van Buuren.

Ultimele articole

Alte articole