fbpx
marți, iunie 25, 2024

Cluj can Jazz!

Share

În 2013 am pornit la drum cu o misiune frumoasă pe care ne-o asumăm și anul acesta: CLUJ can JAZZ! Mai ales în luna Aprilie! Ne aflăm oficial in Jazz Appreciation Month și o să încheiem această lună cu o mare sărbătoare: International Jazz Day (Aprilie 30), cea mai grandioasă manifestare globală de jazz.

JazzDay aduce împreună la Cluj, într-un program complex, artiști internaționali și legende locale ale jazzului clujean. Un festival cuprinzător, echilibrat, cu mult jazz adevărat și mai putin experimental, axat pe modernism și contemporaneitate, acreditat de jazzmani din 6 țări: Ola Onabule (UK), Hailey Tuck (USA), Angela Avetisyan 4tet (RU), Andrea Bonioli 4tet (IT), Villu Veski (ES), Big Band Gaio (RO). Aceștia vor pune în scenă pe 30 aprilie la Cluj, un adevărat regal de jazz.

hailey_ola_jazz

Suntem onorați să avem alături de noi neobosite legende și personalități ale jazzului clujean: Virgil Mihaiu, Ștefan Vannai și Iosif Viehmann. Salutăm pasiunea, perseverența și performanțele celor care au pornit mișcarea clujeană de jazz și au contribuit la dezvoltarea jazzului din România, lăsându-și amprenta pe generații întregi de voci bune și instrumentaliști de renume, care poartă numele Clujului și al României pe scene importante ale jazz-ului mondial.

Manifestările de celebrare a Zilei Internaționale a Jazzului încep cu ediția a 17-a a Festivalului Național Studențesc Jazz Napocensis, care va avea loc pe 28 și 29 Aprilie la Casa de Cultură a Studenților, sub coordonarea profesorului Ștefan Vannai.

Programul complet al manifestărilor de la finalul lunii aprilie se găsesc pe site-ul evenimentului:  www.JazzDay.ro

angela_andrea_Jazz

Vom sărbători pe același ritm, în aceeași zi, alături de peste 200 de orașe de pe tot mapamondul. Ziua Internațională a Jazzului, o sărbătoare UNESCO, dedicată legendelor și lecțiilor de viață pe care jazz-ul le-a dat de-a lungul istoriei prin intermediul principiilor ce stau la baza lui: improvizație, inovație artistică, ritm-swing și dialog.

Cluj can Jazz! Again.

Contributor: Ștefana Giurgiu

Ce conține articolul

Ultimele articole

Alte articole