fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

Clujenii au o rată a divorțului foarte mică! Află și tu secretele unei căsnicii fericite!

Share

Este nevoie de efort pentru a proteja și menține o căsătorie. Între programele de lucru, copii și alte obligații, uneori poate părea imposibil ca un parteneriat să meargă pe drumul cel bun. Iar când apar probleme, unele cupluri consideră că este mai potrivit să divorțeze și să meargă pe căi separate.

Pentru alții este o alegere mai bună să lucreze la menținerea relației. Dacă dorești să rămâi cu partenerul tău și să evitați divorțul, poți apela la câteva măsuri proactive, care te vor ajuta să îți îmbunătățești considerabil relația de cuplu.

Iată 8 sfaturi care îți pot transforma complet căsnicia:

1.  Implică-te cu adevărat în relație

Evită gândurile conform cărora ți-ar fi mult mai bine în urma divorțului. Prin urmare, evită din start ideea că divorțul este o opțiune și ia-ți angajamentul de a face orice pentru a-ți salva și îmbunătăți căsnicia.

2.  Ține cont de aspectele financiare

Multe căsătorii sunt pline de dezacorduri când vine vorba despre finanțe. Cuplurile au așteptări diferite despre bani într-o relație. A ajunge la un numitor comun în ceea ce privește gestionarea banilor este o componentă esențială a unei căsătorii de succes.

3.  Respectă-ți partenerul

Oamenii se schimbă inevitabil în timp. Înțelegerea, aprecierea și adaptarea la acele schimbări este esențială pentru orice relație. Începe să faci o listă cu cele mai bune calități ale partenerului tău, pentru a-ți reaminti de persoana minunată de care te-ai îndrăgostit și cu care te-ai căsătorit. Amintește-i în fiecare zi prin complimente sau mulțumiri că apreciezi tot ceea ce face.

4.  Comunicați regulat

În epoca smartphone-urilor, a Netflix-ului și a joburilor care ocupă din ce în ce mai mult timp, este ușor să te distragi. S-ar putea să descoperi că de multe ori trec zile fără să ai o discuție reală cu partenerul tău. Comunicarea deschisă despre viața, interesele, visele, frustrările și sentimentele tale este un mod important de a favoriza intimitatea într-o relație. De aceea, încercați să vă oferiți cel puțin 30 de minute, fără întreruperi sau distrageri, pentru a vorbi.

5.  Ai grijă de tine

Este ușor să intri într-o rutină și să nu mai acorzi atenție propriei persoane, mai ales dacă ai fost alături de partenerul tău mai mulți ani. Însă există numeroase moduri de a simți că încă îi atragi atenția celui de lângă tine și cea mai potrivită metodă de a vă apropia este să practicați anumite exerciții fizice împreună.

6.  Uită repede

Căsătoriile încep adesea să se destrame atunci când o persoană ține ranchiună. Cercetările au arătat că sentimentul de dispreț față de partener poate duce la divorț, dacă lucrurile nu se rezolvă. Încearcă să îți ierți partenerul cât mai repede și vei culege beneficiile pozitive, iar dacă l-ai nedreptățit, cere-i sincer iertare. 

7.  Nu uita de întâlniri și momente intime în dormitor

Un alt mod de a menține flacăra vie într-o căsătorie este de a continua să vă curtați. Încearcă să-ți faci timp pentru o întâlnire în oraș săptămânal, chiar dacă este doar pentru a bea un ceai împreună. Și continuați să faceți lucrurile pe care le-ați făcut la începutul relației, căci gesturile mici, pline de atenție, sunt foarte importante. Lasă-i partenerului bilețele de dragoste, pregătește-i cafeaua dimineața sau cumpără-i gustarea preferată. Nu uita nici de momentele intime din dormitor, iar pentru o noapte de neuitat, puteți alege să urmăriți un film mai deocheat sau să folosiți lubrifianți ori jucării sexuale.

8.  Nu încerca să îți controlezi partenerul 

În căsătoriile fericite, ambii parteneri se respectă reciproc și își acordă libertate unul altuia. Acest lucru poate avea semnificații diferite pentru cupluri, dar iată câteva aspecte de bază de care trebuie să țineți cont:

  • Nu încercați să vă monitorizați sau să vă controlați reciproc.
  • Oferă-i ocazia celuilalt să fie persoana care este.
  • Învață să colaborezi când este vorba despre decizii importante (cum ar fi cheltuirea banilor și creșterea copiilor).
  • Permite-i partenerului să aibă libertatea de a veni și de a pleca fără a fi nevoie să-ți ceară permisiunea.

Rezolvarea problemelor într-o căsătorie poate fi dificilă. Iar pentru a persevera în relație și a preveni divorțul, ambii parteneri trebuie să depună timp și efort, altfel totul este în zadar. Iar sfaturile de mai sus sunt cele mai potrivite pentru a reuși să ai o căsnicie de invidiat!

Sursa foto: shutterstock.com 

Ultimele articole

Alte articole