fbpx
miercuri, mai 22, 2024

Clujenii, tot mai stresați de coronavirus! Top 4 idei de relaxare care chiar funcționează!

Share

Statisticile situează județul Cluj pe locul doi la rata îmbolnăvirilor de COVID-19, după București. Situația este îngrijorătoare, mai ales pentru persoanele vârstnice și cu diferite comorbidități care locuiesc în aceste zone. Numărul îmbolnăvirilor este în continuă creștere, iar spitalele nu mai fac față. Medicii și autoritățile fac apel la întreaga populație să fie precaută și să pună accent pe măsurile de protecție care pot stopa sau măcar ar putea reduce numărul de cazuri de coronavirus.

Psihologii spun că oamenii sunt stresați de această pandemie, dar și de înmulțirea cazurilor, care nu ocolește nicio localitate din  țară. Aceștia specifică faptul că teama ce o simt anumite persoane poate lăsa urmări grave de sănătate. 

Medicii afirmă că în această perioadă este important ca  oamenii să se protejeze și să încerce să își controleze anxietatea și nivelul de stres, pentru că cele două pot scădea mult imunitatea.

Iată, așadar 4 metode prin care poți să te relaxezi și să uiți de stres, măcar pentru câteva ore!

  • Citește ceva care îți face plăcere

Comandă o carte bună online și bucură-te, preț de câteva ore, de o poveste de dragoste sau de aventură care te va transpune într-o altă lume, departe de stresul creat de pandemie.  Cititul are numeroase beneficii, iar dacă te cufunzi într-un fotoliu moale, cu o cană de ceai lângă tine, cu siguranță vei reuși să te relaxezi. Atunci când citești în scopuri recreative e bine să nu o faci de la birou, chiar dacă ai un scaun confortabil. Fotoliile, canapelele și colțarele de la Homelux sunt cunoscute pentru gradul mare de confort. Dacă nu ai un loc moale, unde să te cuibărești, poți comanda mobilier online fără a te mai expune în această perioadă la riscuri.

  • Fă o baie cu spumă

E binecunoscut faptul că apa caldă are un efect relaxant. Așadar, dacă vrei să te deconectezi pune niște săruri în cadă,  spumă  sau orice altceva îți face plăcere și destinde-te. În cazul în care ai posibilitatea să asculți și muzică, efectul de relaxare va fi dublat. 

  • Învață arta automasajulului

Dacă din cauza epidemiei eviți să mergi la cabinetele de masaj profesionale, să știi că te poți bucura totuși, de spa la tine acasă.  Aranjează-ți un colț în dormitor, aprinde o lumânare parfumată, pune pe fundal o muzică ambientală și începe un automasaj care să te ajute să te destinzi. Folosește ulei natural de cocos sau unt de shea, pentru un efect de relaxare garantat și o piele fină ca de bebeluș. Asigură-te că după acest ritual poți trage un pui de somn, pentru că vei simți nevoia!

  • Încearcă yoga

Există pe internet o mulțime de cursuri de yoga, atât pentru începători, cât și pentru avansați. Este o tehnică de relaxare care implică atât sufletul și spiritul, cât și trupul. Specialiștii descriu yoga ca pe o metoda extrem de funcțională în eliminarea stresului. Poți să încerci și tu, nu ai nimic de pierdut!

Pentru ca starea de bine să se mențină mai mult timp, este indicat să gândești pozitiv și să încerci, pe cât posibil, să îți gestionezi temerile și stresul. Urmărește documentare, filme și evită să citești știrile negative. Dacă vrei să fii informat, un jurnal pe zi este suficient, mai spun specialiștii. 

sursa foto: shutterstock.com

Ultimele articole

Alte articole